ugrás a tartalomhoz

videó stream fogadása

ppy · 2009. Jan. 24. (Szo), 18.54
Sziasztok!

szeretnék egy olyan programot készíteni az amely az adobe flash player-ről (a mikrofonról, webkameráról) adatfolyamot (stream-et) tud fogadni, elmenteni és esetleg tömöríteni, tördelni a szerveren... stb

* az érdekelne, h van a készen ilyen kód PHP-ban?
* egyáltalán képes e erre a PHP? ... azt megtaláltam, h adatfolyamot tud küldeni fseek() segítségével... de fordítva szeretném!

azt megtaláltam, h a Red5 képes erre, csak nem igazán értek a java-hoz...
... ja és csak vmi open-source érdekel!
 
1

Stream kezelés

vbence · 2009. Jan. 24. (Szo), 20.12
A Flash Media Server alapszolgáltatása a stream kiszolgálása, lementése. Ehhez nem szükséges szkriptet írnod a szerveroldalra (maximum a jogosultságok ellenőrzésére). A RED5 (mivel kompatibilis) is tudja mindezt (afaik). Tehát nem szükséges JAVA-ban kódolnod, a streamed mentődik a szerveren, ha megfelelő beállításokkal publikálod (a kliens flash-alkalmazásban).

A rögzített streamekkel, hogy mit csinálsz az már azon múik, melyik eszköz rendelkezik a szükséges funkcionalitással. Adott esetben egy PHP-ból vezérelt ffmpeg vagy mplayer jó megoldás lehet.
2

köszi...

ppy · 2009. Jan. 25. (V), 01.26
utána nézek! =)
3

kompatibilitás

Hodicska Gergely · 2009. Jan. 25. (V), 20.27
Annyi kiegészítést tennék, hogy azért ez sajonos nem ilyen egyszerű. Pl. FMS jelenleg nem ment H264-es streamet, illetve általában rengeteg szívás van ezen a területen. A Red5 is csak kb. kompatibilis, ott is látom, hogy rengeteget heggesztenek nálunk az ezzel foglalkozó fejlesztők. Eleve az Adobe kb. önmagával sem kompatibilis, össze-vissza változtatnak verzióról verzióra.

Elvileg amúgy le lehetne talán menteni PHP-ból is, láttam pl. RTMP handshakinget megvalósító Munin plugint, de azért ez elég macerás lenne, illetve stabilitással is lehetnének gondok.
4

kompatibilitás

vbence · 2009. Jan. 26. (H), 17.00
Talán nem a kompatibilitás volt legmegfelelőbb szó.. Csak annyira gondoltam, hogy mivel "egyívású" dolgokról van szó, valószínűleg az alapfunkcionalitás a Red5ban is megtalálható...