ugrás a tartalomhoz

Videótár

konda · 2009. Jan. 24. (Szo), 17.29
Hello!

Olyan ,,tartalomkezelő" -t keresek, amely csak a videók kezelésére alkalmas. Tehát egy olyan motort, amely rendelkezik admin felülettel, és azon keresztül tölthetek fel és rendezgethetem a videókat. Valaki tudna ajánlani egy ilyet?
 
1

Gallery2

Poetro · 2009. Jan. 24. (Szo), 22.54
A Gallery2-vel például lehet videókat kezelni is (bár a képek a fő szempont). Ugyanakkor szinte bármely tartalomkezelőben megoldható a feldata, bár mindegyik megkíván valamilyen szerveroldali programokat (pl: ffmpeg), amennyiben a videókat át kell konvertálni.
2

FFMpeg

janoszen · 2009. Jan. 24. (Szo), 23.32
Legutóbb egy éve hozott össze egy Dolphin nevű kevésbé jól megírt szoftverrel a rossz sorsom. A legtöbb ilyesmi, mint ahogy Poetro is mondta, ffmpeg-et szeretne használni. Ergó, minimum exec és egy normálisan fölkonfigurált ffmpeg kell hozzá. Ha nem éppen családi videóalbumot szeretnél kezelni, akkor viszont nincs az a gépmennyiség, amivel ezt real time tudod konvertálni, ergó muszáj valamilyen queuet megépítened. Gondolhatod, hogy nem kevés meló. Emberhónapokban mérik, még akkor is ha már írtál ilyet.

Ja és még egy, az ffmpeg (és általában minden videókonvertálás) elég emberes CPU-éhséggel rendelkezik, tehát osztott tárhelyen ne is álmodj róla. Az ilyesmit az ember dedikált gépen, vagy sokkal inkább gépeken csinálja.
3

Linkek a vonatkozó témában

tlof · 2009. Jan. 25. (V), 16.47
A tutorial.hu -n egyszer már össze szedtünk néhányat.

http://www.tutorial.hu/youtube-otthonra-folytatas/
http://www.tutorial.hu/youtube-otthonra/
4

Ajánlom a Vimeo rendszerét.

elchy · 2009. Jan. 26. (H), 01.17
Ajánlom a Vimeo rendszerét. Egészen korrekt mintákkal segíti a felhasználókat. Külön megírt API-k vannak. Van pár alap widget de sajátok írását is támogatják:
5

Kérdezd a

deejayy · 2009. Jan. 26. (H), 11.42
Kérdezd a [user]tolmi[/user]-t! :)