ugrás a tartalomhoz

Letöltés Figyelése

bboncza · 2009. Jan. 21. (Sze), 11.29
Hello
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet figyelni, hogy egy weboldalról (a sajátomról) letöltenek-e fájlokat, és hogy tudjam is, hogy melyik fájlt, hányszor és esetleg még azt is, hogy mikor?
Lehetőleg php nélkül, de bármilyen megoldás érdekel.
Köszönöm
 
1

Webszerver logokból.

tolmi · 2009. Jan. 21. (Sze), 12.17
Webszerver logokból.
2

webszerver log

gex · 2009. Jan. 21. (Sze), 12.19
fogod a webszervered logjait és megnézed/feldolgozod/statisztikát csinálsz belőle. ha nem férsz hozzá mert nem a tiéd a szerver, beszélj a szolgáltatóval.
3

DB sem árt

vbence · 2009. Jan. 21. (Sze), 12.24
Ha nem is a szerveren, de a saját gépeden mindenképpen DB táblába kell küldeni a weblog adatait, ha értelmes (vagy egyáltalán bármilyen) kimutatásokat szeretnél kapni az adatokból.

Egy RegEx könnyedén kiszűri a logfájl azon sorait, amik megfelelnek a feltételeidnek (pl. zip fájlt tartalmaznak). Egy másik RegEx a log soraiból kinyeri az elemi információkat (ip, fájl neve, időpont stb.). Ezt pedig a te gépeden egy szkript (mondjuk PHP) feltölti egy táblába.

Ezután már az SQL konzol segtségével tetszőleges kimutatásokat készthetsz, vagy ODBC segtségével Excelbe is importálhatod az adatokat és szép grafikonokat készthetsz belőle.
4

Google Analytics?

Nagy Gusztáv · 2009. Jan. 21. (Sze), 17.09
Simán tudja figyelni. Csak egy kis kód kell a HTML végére, és kész, a többit a Google csinálja.
5

Jegyezzük meg...

vbence · 2009. Jan. 21. (Sze), 17.25
Hogy ilyenkor minden fájlnak egy saját html dokumentum párja kell legyen, tehát a letölthető fájlok listájából nem az egyes fájlokra mutatnak a linkek, hanem egy-egy html-re (vagy generált oldalra), majd ez fogja tartalmazni a tényleges url-t. (Amit én, mint webező utálok :)

Hiányossága lehet még, hogy ha valaki más likel direktben a fájlodra, akkor nem fogod tudni számolni a letöltését. (Az, hogy ez bandwidth stealing-nek veszed-e rajtad illetve a tartalmon múlik. Ha igen, akkor vélhetőleg használsz valami referer checket a külső direkt linkelés megakadályozására, úgyhogy ilyenkor persze nem probléma).
6

nem feltétlenül

Hodicska Gergely · 2009. Jan. 21. (Sze), 23.21
Simán megteheted, hogy onclickre meghívod a GA trackerét, persze ezzel JS meglétéhez kötöd a működést, de adott esetben ez lehet megfelelő kompromisszum.
7

valóban...

vbence · 2009. Jan. 22. (Cs), 00.21
Van is egy szép példa róla:
http://www.google.com/support/googleanalytics/bin/answer.py?answer=55529&topic=11006

Úgy tűnik le vagyok maradva GA ügyben..