ugrás a tartalomhoz

Joomla sablonproblémák

Genius · 2008. Dec. 7. (V), 16.16
Üdv Guruk

Több hete foglalkozom a Joomlával, viszont több sablonnal problémám akadt. Főleg az olyan sablonokkal, amiknek képes a menüje. Tehát ha a gombok fölé helyezem az egérkurzor akkor megváltozik a gombnak a színe. A probléma az, hogy alig 30 sablonból ha 1-2-nél működik jól. A legérdekesebb az hogy a Joomlában alapból benne levő rhuk milkyway sablon sem működik rendesen. Mivel ha a Joomlát feltelepítem úgy hogy a példa adatokat is feltöltse, akkor még jók a menük. De ha én létrehozok egy új menükategóriát, akkor már nem jól jelenik meg a menü. Mivel a menüt körülvevő kék keret nem jelenik meg a létrehozott menü körül, sőt az egész menü másképpen is néz ki.
Tehát segítsen már valaki nekem abban, hogy ez miért is van, és mit is lehetne tenni annak érdekben, hogy ezek a menük ténylegesen úgy nézzenek ki, mint ahogy a demó oldalakon kinéznek.

Köszönettel Genius
 
1

Modul CSS osztály

LocaLiceR · 2008. Dec. 7. (V), 19.51
Szia, Genius!

Nagyon egyszerűen keretezheted be a milkyway sablon bal oldali oszlopában a menüket. Ehhez kattints a Modulkezelő menüpontra a Bővítménykezelőben. A betöltődő oldalon kattints a saját modulod nevére. Betöltődik a Modul [Módosítás] képernyő. A jobb oldalon kattints a Speciális paraméterek részre. A Modul CSS osztály utótag mezőbe írd be a következőt: _menu, majd kattints a Mentés gombra az eszköztáron. Ha frissíted a felhasználói oldalt, akkor meg kell jelennie a keretnek a menü körül.