ugrás a tartalomhoz

Appear/Fade az swf kiterjesztésű fájlokkal

Marci1992 · 2008. Okt. 17. (P), 21.30
A célom az, mint ezen az oldalon, a kisképeknél onMouseOver-re megjelenő nagyképek lennének, ugyan ez, csak .swf kiterjesztésű fájlokkal. (megjeleníteni engedi a flasht tartalmazó DIV-et, de eltűnni már nem tűnik el) Erre várok tippeket, amit meg lehet oldani Javascript ismeret nélkül. Az előző topicban említettek egy modális ablak nevű dolgot, de nem sikerült kinyomoznom, hogy ez mit jelent.
A válaszokat előre is köszönöm


Az említett oldal: http://www.easternengraving.com/portfolio.html
 
1

Írjuk meg?

janoszen · 2008. Okt. 20. (H), 08.42
Most itt az a koncepció, hogy földobtad, nem értesz hozzá, nem is akarsz, írja meg valaki helyetted?
2

ActionScript

Poetro · 2008. Okt. 20. (H), 10.42
Mivel JavaScript ismeret nélkül akarod megoldani, az SWF fileokban írd meg ActionScript-ben az Appear/Fade effectedet.
3

Köszönet, és más

Marci1992 · 2008. Okt. 20. (H), 18.13
Köszönöm Poetro-nak a hozzászólást, egy lépéssel közelebb kerültem a magoldáshoz.(mivel flash-hez alamennyire értek)
Viszont azt nem értem, hogy drága "proclub" nevű felhasználó miért piszkálódik...Az előző levelemre is kaptam tőle ey kedves kommentet(abban volt igazság, amint itt látszik ki is javítottam). De nem értem, mi az idegesítő abban, hogy egy webszerkesztő fórumban segítséget kérek(és ha esetleg ostobaságot kérdeznék, azt sem idegesítésből teszem).Kezdő webszerkesztő vagyok, és mivel csak 16 éves nem érzem különösebben cikinek, hogy nincs javascript ismeretem, persze igyekszem ezt is pótolni. Annyit fűznék még hozzá, hogy én nem azt kértem a hozzáértőktől, hogy írják meg a kódot, hanem hogy adjanak ötleteket, hogy hogyan tudnám megcsinálni.
És ha vki nem tud rá válaszolni, vagy nem akar, akkor ne írjon kommentet, csak azért, hogy beszóljon.
Ennyit kívántam leírni, és remélem, hogy a jövőben kevesebb kivetnivalót találnak bennem.
4

Okos kérdések

zila · 2008. Okt. 21. (K), 09.05
Az a baj, hogy túl általánosan kérdeztél, gyakorlatilag nem is kérdés volt, csak az ötleted leírása, hogy mit szeretnél.
Ezt olvasd el, és próbálj ennek szellemében kérdezni.
5

Off: Ne haragudj

janoszen · 2008. Okt. 21. (K), 09.16
[off]

Ne haragudj a nyers hangvételért, de ha jól értem a problémádat akkor csupán a Flash nem fogja neked megoldani. Valahogy azt a Flasht be is kell húzni, tehát semmivel nem vagy beljebb mint ha JS-ben oldod meg. Mivel gyakorlatilag megadtam a kulcsszavakat, amikre keresni kell és azokat le is ellenőriztem, hogy jó eredményt ad-e, nem értem, hogy miért nem sikerült rájönnöd a modális ablak mibenlétére. Konkrétan ha rákeresel a "javascript modal" kifejezésre, az első találat részletesen, szájbarágósan leírja hogy mi az. Ha tovább gugliztál volna például a "modal swf kifejezésre, megtaláltad volna a cikket ami a LightWindow nevü megoldásról szól. Ha esetleg nem teljes ablakos lefedést, hanem tooltipet (egér alatti megjelenés) szerettél volna, rákereshettél volna az "swf tooltip" kifejezésre.

Ha ezen megoldások még mindig nem felelnek meg Neked, akkor még mindig írhatsz egy olyan hozzászólást, amelyben leírod, hogy ezeket találtad, de Te ebből kiindulva ezt szeretnéd, hátha valaki ismer ilyen megoldást is, ezzel megmutatva hogy foglalkoztál a témával, nem csak feldobtad, hogy "nem találtad", valaki oldja meg helyetted. Már csak azért is célszerű lenne ezt megírni, mert akkor a lelkes segítők nem pazarolják az idejüket egy olyan megoldás felkutatására, ami nem jó Neked.

Lehet, hogy csak nekem nagyok az elvárásaim és valóban nem a leghálásabb feladat a webes környezet megtanulása, de sajnos itt sok technológia van és legalább egy Google használat szintjén kénytelen vagy belefolyni.

Innentől kezdve pedig az a teljesen korrekt válaszom, hogy JavaScript nélkül nem lehet megoldani bármiféle dinamikus betöltést az oldalba (hacsak nem az egészet oldalt Flashben csinálod), tehát a kérdésed arra enged következtetni hogy nem is akarsz erölködni azon, hogy a problémára megfelelő technológiát alkalmazz.

[/off]