ugrás a tartalomhoz

PHP 5.3-ra fejlesztés korai?

nullstring · 2008. Okt. 12. (V), 01.58
Sziasztok,

A téma nagyjából lefedi a kérdésem lényegét. Amit még hozzá tennék, hogy
decemberben kéne élesíteni egy rendszert, amit legszívesebben már most 5.3 alapokon fejlesztenék. Ez nagyjából egy új keretrendszert jelent, amit nem írnék újra, ha végre kidobják az új verziót, de azon túl, hogy a névterekkel nagyjából kompatibilisen lehet írni már most a kódot, amit később viszonylag kevés munkával javítani lehet, pl. a late static binding, overloading (__callStatic) lehetőségeit is kihasználnám, ami azt jelenti, hogy a későbbiekben mélyebben érintené a rendszer frissítését, amit értelemszerűen nagyon jó lenne, ha már most (annak tudatában, hogy lesz rá lehetőség, és majdnem a kezemben van az eszköz) el tudnék kerülni célirányos fejlesztéssel...

Az itt leírtak alapján: http://wiki.php.net/todo/php53
októberre tervezik a stabil verzió kiadását.

Szerintetek? Érdemes kockáztatni?
 
1

Októberi release

Poetro · 2008. Okt. 12. (V), 10.00
Mivel terv szerint csak októberben jelenik meg a stabil, én még igencsak várnék egy 5.3-ra való fejlesztéssel, kb. az 5.3.1 megjelenéséig, ugyanis amikor kijön az 5.3.0, akkor kezdik nagyobb körben elkezdeni használni, és akkor jönnek ki jobban a hibák is. Ezért én mindenképpen megvárnék egy 5.3.1-es megjelenést, mielőtt éles rendszerben használnám.
2

Október van :)

nullstring · 2008. Okt. 12. (V), 10.40
Szia,

Teljes mértékben egyet értek veled. Azért dilemmázok mégis, mert mint írtam decemberben kell élesíteni a rendszert. Októberre igérték a stabil verziót, és most október van. Ha a decemberi végszót nézzük, akkor még mindig ott van a november, és majdnem a teljes december (december 23 a cél). Szerinted még így is kockázatos?
3

Mivel még az alpha3 sincs

Poetro · 2008. Okt. 12. (V), 13.00
Mivel még az alpha3 sincs kint, és utána lesz beta és RC megjelenés is, én kb január / februárra prognisztizálnék egy stabil változatot. És persze még az se lesz igazából stabil, ahogy korábban írtam.
  • Around mid October - alpha3
  • continued beta/RC releases in a 2-3 week interval
  • stable release in October
4

2008 elejére?

janoszen · 2008. Okt. 13. (H), 08.19
Mivel az első negyedévre igérték, nem lennék meglepve, ha egyáltalán nem jelenne meg idén. Szerintem, amennyire lehet, készítsd föl az alkalmazásodat rá aztán amikor esedékes, lehet verziót váltani. Arra is figyelj, hoy az 5.2-essel inkompatibilitások léphetnek föl, szóval óvatosan a szervermigrálással.