ugrás a tartalomhoz

AJAX-os kérés közben a PHP kódban eltűnnek a változók egy idő után

kalamona · 2008. Szep. 30. (K), 09.22
Sziasztok!

A kérdésem nagyjából belefért a címbe. jQuery $.post használatával küldöm az adatokat, a php kódban viszont egy idő után nem elérhetőek az adatok. Még úgysem ha rögtön a metódusom elején lementem a $_POST-ból egy lokális változóba.

PHP oldalon úgy debuggoltam, hogy egy fájlba írogattam ki az értékeket, hogy lássam mikor veszik el. Egy sima értékadás előtt még ott van minden, utána pedig nem íródik már a fájlba semmi. Mindez ráadásul nincs összefüggésben az értékadással, mert sokféleképpen volt már a kód átírva ebben a függvényben a túlbonyolítottól a minimalistáig és mindig ez történt.

Mintha lenne valami timeout vagy hasonló az ajax requestre vagy nem is tudom elképzelni, hogy mi lesz vele egy idő után. Első ajaxos szárnypróbálgatásaimról van szó, úgyhogy nyugodtan gondolkodhattok triviális amatőr hibákban is. :)
 
1

debug

Szekeres Gergő · 2008. Szep. 30. (K), 09.54
ilyennel még nem találkoztam. az értékadásnál mennyi adatot írsz a változóba?

Ha a php megkap egy kérést - függetlenül hogy ajax vagy sem -, az nem felejtheti el a változókat. De próbáld ki, ha az ajax kérés urljét a böngészőbe írod, mi történik...

És mi történik, ha kiszeded az adott értékadást?
2

CAVINTON talán segít

pekka · 2008. Szep. 30. (K), 10.42
Hogyhogy egy idő után?? Lehet hogy Session változó kell neked??
3

meggyógyulás

kalamona · 2008. Szep. 30. (K), 14.56
Erre a hibára már sosem derül fény. Irdatlan sok kísérletezgetés és variálás után, egy böngésző újraindítást követően megjavult magától. :D

Azért köszi!
4

?

Szekeres Gergő · 2008. Szep. 30. (K), 19.59
a böngészőnek nem hiszem hogy sok köze van a phphoz. a kisérletezéstől meg nem javul meg semmi.
5

Debugger

janoszen · 2008. Szep. 30. (K), 21.44
A mindenféle sessionös szívásokhoz két dolog tud hatalmas segítség lenni. Az egyik a debugger, amivel végig tudod léptetni a kódodat. A másik pedig a syslog. Tegyél bele loggolási pontokat az alkalmazásodba és köhögj bele mindenféle környezeti paramétert syslogba, majd nézegesd miközben fut az oldal. Nem a legolvashatóbb de nagy segítség tud lenni.