ugrás a tartalomhoz

Javascript+CSS legördülő menü átalakítása

tartalom · 2008. Szep. 29. (H), 09.17
Van egy javascript+css menüm, amit szeretnék átalakítani olyanra, hogy az almenüpontok ne csak akkor jelenlenek meg ha a főmenüre kattintok, hanem onMouseOver-re is.
Mivel hosszú, innét letölthető: http://www.maecenaskiado.hu/proba.zip
Itt meg megnézhető: http://www.maecenaskiado.hu/proba.htm

Nagyon hála minden segítségért!
 
1

Már elkészült?

Iggy · 2008. Szep. 29. (H), 13.06
Most néztem meg az oldalt, de vagy nem értem a problémádat, vagy már elkészült a dolog. FF3-ban nézem most, de nekem a sorozataink és a magunkról pontra, ha ráviszem, előjön az almenü, nem kell kattintani. Ha még nincs megoldva a dolog, egy kicsit pontosabban írd már le a problémádat.
2

még nem készült el

tartalom · 2008. Szep. 29. (H), 14.22
A proba.htm oldalon lévő menü a kérdéses. Ha pl. a "Sorozataink"-ra nyomsz, ott van pár almenü, ki lehet próbálni, hogy csak kattintásra jönnek elő.
A többi oldalon még a régi css menü van, ami oldalra nyílik, de most ilyen lefelé bővülőt szeretnének, amire csak ezt a használható megoldást találtam. Ennél viszont a javascriptbe kéne (gondolom) belenyúlni, amihez nem értek...
3

dropmenu.js

Iggy · 2008. Szep. 29. (H), 14.39
Ahogy nézem, annyit kell változtatni a dropmenu.js fileban, hogy két helyen átírod az onclick-et onmouseover-re(function initSubItems(inputObj,currentDepth) és az alatta lévő másik init fgv.ben). Az első változtatja az almenük almenüit, a második a sima almenüket. Ott bármilyen eseményre beállíthatod, amire akarod (pl. onmouseout, onload stb.) Megnéztem onmouseover-rel, szerintem nem lesz túl használható, de ahogy gondolod.
4

ááá

tartalom · 2008. Szep. 29. (H), 14.57
Pedig eztet már próbáltam :) Biztos félregépeltem ügyesen. Most működik, de tényleg elég fura, és néha beragad... Persze nem én találtam ki ezt, hanem ügyfél.
Köszi szép!
5

csatlakozván

stoni · 2008. Nov. 4. (K), 10.11
Szervusztok!

Erre a menüs megoldásra akadtam én is az interneten. Nekem az a gondom vele, hogy ha egy linkre kattintok, akkor rendben legördül, megjelenik az almenü, majd az almenüre kattintva megjelenik a tartalom, de becsukódik a link, eltűnik az almenü. Illetve ha újra a főlinkre (amire az előbb klikkeltem) kattintok már nem gördül le az almenü. Ez a jelenség természetesen csak IE alatt jelentkezik.

Mit tehetek a hiba orvoslásáért?

Minden segítséget köszönök!

Üdv, Stoni
6

Segítség

Kamikaze1992 · 2008. Nov. 4. (K), 19.23
Nemtuggya valaki hogyan kell használni a Firebug-ot?
Mármint hogy lehet azt megcsinálni pl: van egy online játék és abba a max termelés mongyuk 2400 és én ezt átírom 100000000 de nem marad úgy hogylehetne az ilyen változtatásokat menteni?
7

Csaló vagy

zila · 2008. Nov. 5. (Sze), 10.55
A csalókat nem szeretem. Értelmes alkalmazás a szerver oldalon is ellenőriz amihez jó esetben nem férsz hozzá. Persze ha nem ellenőriz, akkor sajnos megoldható a csalás, de nem adok tippeket ;)