ugrás a tartalomhoz

MAC Shell Script helper

carstepPCE · 2008. Szep. 26. (P), 14.51
Udv Mindenkinek,

mivel tartos kereses utan sem talaltam ilyen alkalmazast google meg mac forum, hozzatok fordulok tanacsert. Mostanaban ultettek le egy mac melle, eddig Windowst hasznaltam es olyasmit keresek, hogy parameteresen meghivni egy shell scriptet, maga a shell scriptet megirtam, de nem akarok mindig terminal ablakban vacakolni.

A cel igazabol FLEX SDK-val compilelolni, csak tobb project meg faj eseten nehez lesz a terminalos kereses, gondoltam csinalok egy normalis scriptet, ami megcsinalja ezt nekem.

Tudtok valami hasonlo alkalmazasrol vagy egyeb lehetosegrol?

Gondolom paran hasznaltok mac-et.

Udv
Sanyi

Errol lenne szo, nincs idom colorerzni :-)

#!/bin/sh
cd /Users/bollasandor/Documents/FlexApp/$1
/Users/bollasandor/Documents/FLEX/bin/mxmlc /Users/bollasandor/Documents/FlexApp/$1/$2.mxml -services "services-config.xml"
 
1

Mi nem megy?

Török Gábor · 2008. Szep. 26. (P), 15.20
És mi nem megy a skriptből? Vagy a Flexszel nem tudod összelőni? Hol akadtál el?
2

parameterek

carstepPCE · 2008. Szep. 26. (P), 15.45
Szia,

Nincs Flex Builder!

van 10 projected, amiket szepen vezetsz, de ha egy projektet le akarsz forditani, hogy teszteld vagy feltoltsed, minden esetben le kell forditani azt a megfelelo parameterekkel. Namarmost ha egy scriptfajlnak parameterkent megadod, melyik konyvtarban, melyik scriptet inditsa el az nagyon szuper, es tokeletesen mukodik is (lasd temaindito).

Viszont nem akarok terminal ablakban futtatgatni programokat, szamomra ez nem kenyelmes, mert ugye ezt a scriptet is parameterezni kell. Namost en olyan megoldast keresek, mondjuk mint a launcher, hogy beteszem a menubarra es onnan inditom annak a projekt(ek)nek a forditasat, amelyi(ke)ken eppen dolgozom. Kenyelmi szempont, de szerintem sokat segitene.

En speciel erre gondoltam, de ha valaki megmondja, hogyan tudom ezt leprogramozni, akkor hajra azt is megcsinalom.

MAC programozasahoz vajmi keves segitseget talaltam (beginner's guide to programming on MAC vagy valami hasonlora gondoltam). Persze ez 1 honap MAC hasznalat utan biztosan nem varom el magamtol, de hogy 1,5 ora googlizas utan sem talaltam tutorialt, kezdtem nagyon furcsan erezni magamat ;-).

Ez mondjuk a mac hasznalat majdnem minden teruletere igaz volt. :-) Tobbnyire linux forumokon kaptam meg az infokat, nem pedig maces oldalakon(kinomban)!

Udv
Sanyi

Ui: az xCode fennt van
3

Editor

Poetro · 2008. Szep. 27. (Szo), 00.06
Az editorodban kellene legyen valami mód amivel fordít (akár Java, akár C, akármi). Ezt bekonfigurálod (mondjuk projektenként) hogy mik a paraméterek, és akkor csak egy gombnyomás és máris megy a fordítás.