ugrás a tartalomhoz

Fórum témák

PC program használatot figyelő program

Atomi · hétfő, 17.56
Üdv mindenkinek!


Akár magyar szavakkal, akár angolul keresek rá, nem találok PC program használatot figyelő programot, ha aktivitás szót használok, akkor fitness programok jönnek, ha munkaórát írok, akkor csak elektronikus jelenléti ív program, stb., egy volt, de azt elkapta a vírusirtóm.

Mire kell?

Otthon dolgozom most és így nehéz tartani a megfelelő munkaidőt, sokszor nem dolgozom eleget, pl. híreket olvasok, videókat nézek, csajozok...

Ezért szeretném, ha mérné egy program, hogy adott programokkal mennyi időt töltök. És ne rögtön álljon le a számlálás, ha pl. gondolkodom a gép előtt, tehát ne csak az egeret, billentyűt figyelje, azonban a fókuszváltást igen, tehát ha egy másik ablakba megyek és ott nem csinálok semmit, akkor nyilván nem dolgozok.

És ne mentse a billentyűzet leütéseket, nem kémprogramot akarok.

És megbízható legyen, nehogy a háttérben a fejlesztőnek elküldjön mindent amit csinálok.

Tudtok ilyet?
 

TinyMCE

ref · Szep. 7. (P), 09.13
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni a TinyMCE-vel kapcsolatban. Szeretném megváltoztatni magának a kezelőfelületnek a betűtípusát, mert most egy vastag, fekete és csúnya betűtípussal írja ki a Fájl, Szerkesztés, Nézet, stb. szövegeket. Próbáltam megoldást keresni a fejlesztők weboldalán, de ott csak a szerkesztőben használható alap betűtípus változtatását írják le. A segítséget előre is köszönöm.
 

Weboldalbol származó bevétel.

Radon · Szep. 3. (H), 09.22
Azt szeretném tudni, hogy ha egy hobbi weboldalbol folyna be nekem pénz, akkor az adóköteles, es kell nekem vállalkozói igazolvány?
Úgy működne, hogy a weboldalon az aktivitásért érméket lehet gyűlyteni, amit pénzre válthatnak, és akkor én adok nekik pénzt.
Vagy vehetnek nálam webes érméket, amivel a weboldalon támogatnának másokat, ilyenkor nekem lenne bevételem.
Ha nincs bevételem, csak én adok pénzt az aktiv felhasználoknak, akkor annak van valami jogi vonzata?
 

webprog.hu – szeptemberi találkozó

Hidvégi Gábor · Szep. 3. (H), 08.50
Szép lassan haladunk, javasolnám, hogy szeptember 12-én, szerdán gyűljünk össze a témában, és ott meg tudjuk beszélni a további teendőket, továbbá főszerkesztőt tudunk választani.

09.12. 18:00 Deák tér, az evangélikus templom lépcsőjénél

Szerintem az online kapcsolattartás a találkozó közben nehézkes, de meg lehet próbálni, ettől függetlenül nem ártana, ha minden szerkesztő átgondolná, hogy
1, szeretne-e főszerkesztő lenni,
2, kire szavazna.
 

Saját Google Maps térkép a google keresőjének találati listájában

blabla · Aug. 31. (P), 08.34
Ha készítettem egy saját térképet a google maps-ben akkor hogy tudom kereshetővé tenni a térképet, illetve a rajta rögzített pontokat, hogy a google-ban keresési eredményként megjelenjen? Van egy saját térképem, a megosztásnál az van beállítva, hogy "Nyilvános az interneten - Az interneten bárki megtalálhatja és megtekintheti a tartalmat" és a google-ban mégsem kapom vissza a térképet ha rákeresek a térkép nevére és ha egy, a térképen található pontnak a nevét írom be a keresőbe, akkor se hozza fel eredményként az én térképemet.

Köszönöm az ötleteket előre is.
 

Mukodik az oldal?

Lacasrac · Aug. 27. (H), 08.51
Egyszeru kerdes. Ahogy latom 2017 marcius ota nem nagyon frissul. Miert?
 

webprog.hu - Tárhely finanszírozása

inf3rno · Aug. 18. (Szo), 05.52
A githubon nyitottunk egy issue-t, hogy megbeszéljük a tárhely finanszírozását: https://github.com/Pepita73/webproghu_dev/issues/38.

A tárhely megrendeléséhez szükség lesz egy tárhely felelősre, akit megbízunk az ügyintézéssel, szóval mielőbb dönteni kell az illető személyéről.

A finanszírozás módjánál én két lehetőséget látok: a.) szétosztjuk a fejlesztők és a szerkesztők között az összeget, és mindenki egyforma összeget fizet b.) adomány alapon történik a dolog, és mindenki annyit fizet bele, amennyit gondol.

Szerintem erről a kettőről szavazzunk itt, illetve később a repoból a fejlesztéshez kevésbé kapcsolódó kérdéseket helyezzük át az új oldal egy zárt körű fórumába. De persze ha máshogy gondoljátok, akkor csinálhatunk ezeknek is issuet a repoban is.

Tárhely szempontjából eddig abban egyeztünk meg, hogy minimum PHP 7.2 kelleni fog, szóval valamennyire még nyitott a diskurzus, de hárman már arra szavaztunk, hogy legyen a Dotrollnak valamelyik shared hosting csomagja. Persze ha valaki a szerkesztők közül üzemeltetéssel foglalkozik, vagy van jobb ötlete tárhellyel kapcsolatban, akkor szívesen várjuk a további ötleteket is. Egyelőre az issue-ban a Dotroll csomagjairól szavazunk értelemszerűen. Ha nincs semmi ellenvetés, akkor kérünk mindenkit, hogy adja le a voksát az általa megfelelőnek tartott csomagra, illetve ha úgy gondolja indokolja is meg a választást! Ha valakinek nincs github accountja, vagy inkább itt szavazna, akkor arra is van lehetőség, aztán majd bemásolom én a github issueba.
 

Keresem Jeffrey E. F. Friedl szerzőtől a Reguláris kifejezések mesterfokon c könyvet megvételre

fatspider · Aug. 17. (P), 09.47
Keresem Jeffrey E. F. Friedl szerzőtől a Reguláris kifejezések mesterfokon c könyvet megvételre.

A könyv kiadójánál sincs már, könyvesboltokban nem kapható, amtikváriumokban csak előjegyezhető, de semmi jóval nem kecsegtettek...

Talán ezen a fórumon jó helyen járok, bízom benne, van aki már profin használja és tovább nincs rá szüksége..
 

Metódus html tartalma változóba heredoc-kal

bnc1995 · Aug. 15. (Sze), 12.47
Sziasztok!

A következő problémához szeretném a segítségeteket kérni.

Adott egy osztály, benne egy metódus. (Ez tulajdonképpen lehetne egy egyszerű függvény is.) Ebben a metódusban benne van a weboldalam html tartalmának egy része, melyet megelőz egy kis feldolgozás/számolgatás.

class MyPage {
  public function printContent(){
    /*
     egy kis feldolgozás/számolgatás
    */

    ?>
    <div>
    itt van a html tartalom benne az előbb feldolgozott dinamikus tartalommal
    ...
    </div>
    <?php
  }
}
A printContent() metódus semmi meglepőt nem tartalmaz, szépen le is fut, amikor meghívom. Na most egy olyat szeretnék elérni, hogy a printContent() metódus "tartalmát" ne írjuk ki, mikor lefut, hanem tegyük bele egy változóba. Erre interneten a heredoc syntax-ot ajánlották, de nekem valamiért nem akar működni. Az alábbi kódot használom.

$mypage = new MyPage();

$page = <<<PAG
{$mypage->printContent()}
PAG;

A kód hiba nélkül lefut, de nem teszi bele a változóba, hanem mintha a heredoc ott se volna, kiírja a metódus tartalmát. Valószínűleg a megoldás pofonegyszerű, csak én még nem találtam meg.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Bence
 

localeCompare

mahoo · Júl. 30. (H), 18.55
Sziasztok,
szeretnék adatokat a magyar ABC szerint rendezni, gondoltam a localeComapare az én barátom, viszont az általam elvárt eredményt kapom:

// ez jó
var items = ['a', 'á'];
items.sort((a, b) => a.localeCompare(b, 'hu'));

// ez is
var items = ['an', 'án'];
items.sort((a, b) => a.localeCompare(b, 'hu'));

// de ez már nem
var items = ['an', 'ál'];
items.sort((a, b) => a.localeCompare(b, 'hu'));
Olyan mintha csak 'ékezettelenítene', és nem figyelembe venné azokat a locale paraméternek megfelelően, pedig a böngésző támogatja ezt a függvényt.
Vagy nem jól értelmezem a specit? mdn