ugrás a tartalomhoz

Fórum témák

Hogyan kapjak el ARP broadcast-et?

inf3rno · csütörtök, 17.29
Ezzel próbálkozok: https://github.com/mscdex/cap, de egyelőre nem állt még össze a kép, hogy hogyan kéne beállítani ahhoz, hogy ARP broadcast-eket fogjon. Minden tippet szívesen fogadok. Úgy tudom, hogy elég ismeretlen lokális IP-vel pingelni a router-t, hogy kiküldjön egy ARP broadcast-et, szóval a tesztelés nem gond, viszont az elkapás nem igazán megy. Szerintem maga a cucc működhet, csak a beállításaimmal lehet a gond. A példakóddal próbálkoztam, csak az IP-t írtam át benne, az se volt világos, hogy mire kell átírni, de gondolom mást is át kéne állítani még ezen kívül, hogy menjen. Ma jobban beletúrok majd a dokumentációba, meg talán az elméleti részébe is, tegnap csak ennyire futotta.
 

PHP-s blog kerestetik

mahoo · Jún. 18. (V), 14.23
Sziasztok,

tudnátok esetleg ajánlani, olyan magyar nyelvű blogot/oldalt ami PHP-val, programozással foglalkozik. Lehet saját is :).

Ezek kimondottan tetszenek:
r##kukac##faktor.hu
l##kukac##tscode.hu

köszönöm
 

ISO boot

hóhér · Jún. 16. (P), 17.51
Sziasztok!

Ugyan nem webes téma, de hátha valaki tud segíteni.
Szeretnék pendrive-ról bootolni iso image-eket úgy, hogy grub2-t telepítek rá és annak a menüjéből választom ki, hogy melyiket.
Ehhez találtam leírásokat, viszont van egy kérdés, amire nem találok választ: ha egy akármilyen BIOS be tudja tölteni közvetlenül ezeket az image-eket cd/dvd/bd-ről, akkor a grub-nak miért nem lehet megmondani simán, hogy itt ez az iso, ugorj a boot szektorára, aztán hagyd őt dolgozni?
Hol találok technikai leírást a pc-k boot folyamatáról?
Az eddig talált doksikban mindenütt úgy van leírva, hogy ismerni kell az iso felépítését, meg kell adni pl. a kernel elérhetőségét stb., holott ez ott van az iso-ban valahol.
 

Új webfejlesztő közösségi oldal létrehozása - első megbeszélés

Hidvégi Gábor · Jún. 16. (P), 10.40
Mivel a weblabor halott, felmerült, hogy készíteni kéne egy új helyet, ahol a szakma találkozhat. Erre szükség van, mert egyrészt kevesen vagyunk, az önálló blogokon megosztott tartalmak nem jutnak el mindenkihez, nincs vita, amivel előrébb lehet vinni a fejlődést, a népszerű médiumok (facebook, twitter) jellegükből adódóan pedig alkalmatlanok erre a feladatra.

Ezért szükséges az oldal elkészítése, amihez minden segítő kéz elkél. Ki kell találni a nevet, a struktúrát, a szerkesztési elveket.

Aki el tud jönni a megbeszélésekre, részt vehet benne, és alakíthatja a magyar nyelvű szakma sorsát.

Az első találkozó időpontja a 2017. június 24-ei hétvégére esik, pontosítás és helyszín később lesz. Jelentkezni a Facebook-on lehet, ugyanitt döntjük el az egyéb részleteket is.
 

WL 503 oldal ciki

Pepita · Jún. 9. (P), 14.11
Sziasztok,

Szerintem a ma reggel / délelőtt néhány órán át látott 503 - as oldal SOS cserélendő, szakma lejáratása.Bocsi, ha keményen fogalmaztam, de ha itt is olvasható jó cikk a barátságos hibaoldalakról, akkor ne már a Drupal default legyen...
 

Mennyi idő szükséges a junior front-end fejlesztő szint eléréséhez?

Andi20 · Jún. 7. (Sze), 20.28
Mennyi idő szükséges a junior front-end fejlesztő szint eléréséhez? Hol/ milyen felületen (videó, tanfolyam) tudnám megtanulni ezeket? Ezenkívül a front-end vagy a back-end fejlesztés az egyszerűbb tanulás/idő szempontjából?
A jövőben front-end fejlesztőként szeretnék dolgozni.
Már rendelkezem HTML, CSS, Bootstrap, Javascript/JQuery, Joomla és némi PHP és QSL ismeretekkel.
Szükséges még megtanulnom az Anguar.js-t, node.js-t, SASS/LESS-t.
 

Próbálkozott már valaki router board-okkal?

inf3rno · Jún. 2. (P), 22.36
Próbálok router-t választani itthonra, és most futottam bele abba a jelenségbe, hogy lehet kapni külön router board-okat, pl 8devices Carambola, Mikrotik RouterBoard, meg gondolom vannak mások is még a piacon, de egyelőre eddig jutottam. Itthon igazán a Mikrotik tűnik elérhetőnek, vagy nincs benne a többi az árukereső, árgép, stb. rendszerében. Érdekelne, hogy ezeknek milyen előnyük van a gyári Asus, Linksys, TP-Link, stb. router-ekkel szemben?
 

Virus a Weblaboron (?)

wpdaniel · Május. 29. (H), 21.54
Blogmark linkre kattintva a Google Chrome veszelyes oldalnak minositi a weblabor.hu-t es nem enged tovabb.

"A Google Biztonságos Böngészés funkciója nemrég rosszindulatú programot észlelt a(z) weblabor.hu webhelyen. A rendes esetben biztonságos webhelyek néha rosszindulatú programokkal fertőzöttek. További információ."

Screenshot: https://imagebin.ca/v/3OAbCwjcrh4r
 

memcached wasted?

DarkHcK · Május. 29. (H), 09.14
Sziasztok!

Szeretném kérni a tanácsotokat. Van egy debian 8.8 -as szerverem, amin fut egy Apache 2.4 + php7. Problémám, hogy felpakoltam a memcached -et (d-vel), s hozzá egy phpmemcachedadmin -t, ami számomra furán viselkedik.

Amit látok a felületen, hogy a Cache Size az következő módon oszlik meg:
Free: 71.9%
Used: 0.0%
Wasted 28.1%

Az normális, hogy nincs használatban semmi, viszont az "elpazarolt" memória 28.1%?
Előre is köszönöm a válaszokat.

Üdv
 

HTTPS oldalon HTTP médiatartalom

SySERR · Május. 27. (Szo), 18.18
Sziasztok!

Sokak számára egy ismerős problémával állok szemben: méghozzá https oldalon belül http iframe és https oldalon belül http média link Flowplayerben. A hiba iframe esetén üres oldal, Flowplayer esetén pedig „Cannot load M3U8: Unable to fetch HTTP resource over HTTPS”
Lényeg, hogy a saját https oldalamon egy másik sima http oldal online videóját szeretném a weboldalon megjeleníteni.
Ami NEM megoldás:
- Oldal visszaváltása sima http-re
- Marad a mostani flash lejátszó (Igen, ezzel működik, de pont a flash lejátszót akarom megszüntetni, mert állítólag nem ez a jövő.)
- Szerveroldali proxy ami megcsinálja http→https átvitelt (saját weboldalon keresztül nem engedek át idegen média tartalmat)

Tehát a fenti problémára keresek valami egyszerű épkézláb gányolásmentes megoldást.