ugrás a tartalomhoz

Fórum témák

Thunderbird dátumhiba (1970.01.01)

Atomi · Május. 19. (Szo), 12.17
Üdv!


Több leírást is megnéztem a neten erről a hibáról, de csak mellébeszélnek.

Van valakinek ötlete, hogyan lehet kijavítani ezt az egyértelműen Thunderbird és nem Server hibát, mivel pl. a Windows Live programban ilyen sosem volt. De áttértem a Thunderbird-re, mert egyéb dolgokban viszont ez sokkal jobb és nem fagy állandóan, mint a másik.

Ha megnézem a gmailban az adott levelet, ott természetesen jó a dátum, tehát a Thunderbird rossz. Sőt, még ha a Thunderbird-ben megnézem a forrását a levélnek, ott is jók a dátumok.
De nem maradhat így, mert így nem kerül be rendes dátummal, tehát nem kerül be a megfelelő helyre és kereséskor is probléma lesz később.

Az az érdekes, hogy már vagy 1 éve ezt tapasztalom, vagyis amióta használom ez van és semmi se segített, ellenben több frissítést is telepítettem, de nem oldódott meg, pedig másnak is van ilyen baja vele.
 

Apache 2.4, ProxyPass, pedig nem kéne

vtsoftware · Ápr. 30. (H), 21.32
Üdvözlet mindenkinek!

Adott egy VPS, amin webszervert futtatni szándékozom, Apache2.4.
Bekonfigurálva, működőképesen, szépen dolgozik.

Gondoltam feltelepítem az iRedMail-t, kicsit egyszerűsítendő az életemen, ámbár a túlsó végletet sikerült elérnem a dologgal, elég rendesen - hogy finoman fogalmazzak - megkavarta a beállításokat.
(Mondjuk mit vártam... ez utólag leesett...

IIS Express vs IIS

DarkHcK · Ápr. 27. (P), 07.41
Sziasztok!

Nemrégiben fejeztem be egy ASP.NET C# alkalmazás fejlesztését. Fejlesztő eszközként a VS2017 Community -t használtam, s mindig onnan indítottam az alkalmazást tesztelés céljából. Ilyenkor egy IIS Express indult el és az indítást követően az oldalak olyan 2-3 mp alatt töltődtek be.

Ami a nagy problémám, hogy ezt most felraktam egy IIS -re. Itt az indítást követően az oldalak betöltése kb 9-15 mp.

Persze ha már egyszer végig kattogtatja az ember, akkor utána cache -ből az oldal betöltés 800-900 ms.

Már engedélyeztem a prod szerveren az "Az előzetes betöltés engedélyezése" opciót, de egyéb gyorsításra szolgáló opciót nem találtam.

Esetleg tudna valaki valami tanáccsal szolgálni, hogy mit lehetne még konfigurálni a prod szerveren, hogy ne legyen ennyire lomha?

Az prod szerver egy HypreV -ben futtatott Windows Server 2012 R2 + IIS 8.5
A HyperV kikerülhetetlen.

Próbáltam külön fizikai szerveren, ami nem HyperV -ben fut, de a hatás ugyan az :(

Előre is köszönöm a tanácsokat.

Üdv,
DarkHcK
 

Álláskeresés - másnak

Pepita · Ápr. 23. (H), 14.40
Sziasztok!

Gondolom a többség segített már valaki(k)nek álláskeresésben, akár csak tanácsokkal, nos, nekem most egy elég speciális "projektem" van, minden hasznos tanács jól jönne.

A jelölt Zoli, róla illetve a pályázandó munkáról ezeket lehet tudni:

- Zoli mozgássérült, és betegségéből adódóan a beszédét sem - vagy nagyon nehezen - lehet érteni.
- Kezeit sem tudja megfelelően használni, mindent egy, a fejére pánttal rögzített pálcával csinál (az elektromos kerekesszék joystick-ja is úgy van kialakítva, hogy "fejpálcakompatibilis" legyen).
- Ezzel együtt saját laptopját tök jól használja, van valami OKJ-s végzettsége is erről.
- E-mailen, messengeren jól kommunikál, persze lassabban gépel a pálcával, mint más két kézzel.
- Csak otthonról végezhető számítógépes munkára van esélye, mivel önállóan nem tud közlekedni.
- Csökkentett munkaidőben dolgozhat, 4 vagy 6 órában (nem tudom pontosan).
- Azért szeretne dolgozni, hogy neki is legyen haszna(!), persze a pénz is jól jön, de nem szempont a magas fizetés.
- Dolgozott már adatrögzítőként, de az a lehetőség megszűnt.
- Nagyon kitartó srác, nem adja fel.
- Szereti az érdekes dolgokat, tanulékony.

Arra kérlek Titeket, hogy bármilyen ötletekkel, tippekkel segítsetek abban, hogy Zolinak megfelelő munkát találjunk.
Az online hirdetések között elvétve találni adatrögzítést / hasonlót, és többségük helyhez kötött (bejárós), és / vagy beszélni is kell, szóval ezen az úton még egyet sem találtunk, ami szóba jöhetne neki.
Leginkább arra számítok, hogy akad valahol egy cég, "aki" hall róla, és kitalálja, hogy mire tudná használni Zoli képességeit a cég folyamataiban... :)

Előre is köszönöm mindenkinek.
 

Szoftver RAID 6 resync közben random megáll a szerver és újraindul

sandrosdj · Ápr. 19. (Cs), 13.27
Üdv!

Debian rendszeren (4.15.0-0.bpo.2-amd64 kernel) mdadm szoftver raid 6-ot állítottam be, viszont véletlenszerűen megfagy a rendszer, majd pár másodperc után újraindul. Ha futtatok mellette más processzt is, akkor gyakrabban történik.

A log fájlok nem tartalmaznak hasznos információt. A kernel betöltése során ACPI driver problémákat dobál, de ha acpi=off-al indítom, akkor nem is indul el a rendszer betöltése (USB drive-on van maga a rendszer, és ott akad fel hibákkal).

Mit javasoltok, hol keressem a problémát?
 

Livesearch, div bezárás probléma.

GtNM · Ápr. 17. (K), 11.51
Tiszteletem mindenkinek.
Találtam egy tökjó kis keresőprogramot html,css,javascript és php-ből áll.
Itt a link a kódhoz: w3schools
Problémám ott kezdődött,hogy mikor a formsba elkezdünk valamit gépelni ugye a hozzárendelt div(livesearch) kinyílik és az xmlből a linkeket betölti,de nem záródik be ha pl. félre kattintunk vagy a kurzort az adott területről odébb húzzuk. w3schools oldalán ez a jelenség nagyon jól látszik. Próbálkoztam js-vel,hogy reseteltem az összes beírt szöveget a formsból,a script le is futott jól, de nem záródott be a div ablak itt a reset kód:
function teszt() {document.getElementById("kereso").reset();}

simán a body-ba beszúrtam egy onclick-t hogy a teszt esemény lejátszódjon,de az ablak továbbra is nyitva maradt,de ha a backspace-t megnyomtam,akkor bezáródott a későbbiekben ez az információ nem vitt előrébb nektek hátha segít. Akkor hagytam ezt a részt és megpróbáltam hidden/visibility-vel ügyködni,mint js ,mint css-ben focusáltam a kurzort ide-oda villogott is a divem rendesen ahogy az kell úgyhogy feladtam és itt tartok. Php-hez nem nyúltam. Ha lenne valaki aki esetleg tudna egy linket osztani ahol volt már hasonló probléma vagy megoldást írna megköszönném.
 

CKFinder integrálása CKEditorba

Radon · Ápr. 12. (Cs), 14.26
Sziasztok. azt szeretném, ha az editoromban működne a képfeltöltés gépről, szerverre.
Úgy láttam, hogy ezt külön a CKFinderrel kell megoldani, de nem igazán tudtam összehozni.
Sehol nem láttam olyat pl, hogy a 2 program egymáshoz képest hol helyezkedjen el a szerver könyvtárban? A ckfindert a ckeditor plugins könyvtárába rakjam? Hol kell hivatkozni rá, hova írjak elérési utat?
Írták, hogy az integráláshoz ezt a 2 sort írjam be. De hova, az editor, vagy a finder configjába?
CKFinder.setupCKEditor();
CKEDITOR.replace( 'editor1' );
A ck ediornál a js fileokban van a config, a findernél meg phpban.
Esetleg, ha nem linkekkel, hanem magyarázattal tudnátok segíteni.
Köszi.
 

VLC média lejátszó

Atomi · Ápr. 5. (Cs), 19.10
Üdv!

Valamiért nagyon népszerűnek mondják a VLC Payert, pedig pont azokban, amiben több, mint egy lejátszó elég nehézkes, vagy nem is működik jól.

Tényleg most nincs nála jobb?

Néztem a help-jét, de sehol sem írnak arról, mi van azokkal a videókkal, ahol valamiért nem működik a levágás. Tehát adott egy 2:1 arányú videó, amit hozzá akarok igazítani a 16:9-es monitorhoz. Ilyenkor le szoktam vágni 16:9-re. Ez általában működik, de egyes videóknál semmit sem csinál.

Arra gyanakszom, hogy az alsó/felső fekete sávot a film részének érzékeli. Ez persze lehet, hogy a videó mentésekor keletkező hiba, tehát nem a VLC a bűnös, de ekkor is lehetőséget kéne adni, hogy akkor manuálisan levághassam.

Van is egy ilyen levágás lehetőség az eszközök között: az viszont a tényleges képből vág le. Ezzel tehát az előzőekben írtakat anuláltam, azaz amikor megvédtem a VLC-t, hogy azért nem érzékeli, mert a videó készítésekor össze"égették" a két részt. Szóval ez alapján mégis tudja, tehát a VLC a hibás.

Na de mit lehet tenni, vagy tudtok-e alternatívát?

Pl. elvileg tud képernyőt is felvenni, tehát hogy is mondják ezt, szóval amikor a képernyő-tevékenységet fel lehet venni, akár hozzáadott hanggal, az meg szintén nem működik.

Megelőzendő a kérdést, hogy a legfrissebb van-e használatban: nem, pár frissítéssel ezelőttit tettem vissza, ugyanis az egyik utóbbi frissítés után ez a levágás dolog azt hozta, hogy lefagyott a kép, tehát nem lehetett használni.
 

fejlesztési módszer pro kontra

blabla · Már. 23. (P), 09.59
Sziasztok

A kérdésem pusztán elméleti.
Melyik a jobb megoldás : ha a kliens gépet dolgoztatom vagy ha a szerver oldali php scriptet? Józan (nem programozó végzettségű :) ) ésszel azt mondanám az első a jobb, de valóban így van?

Konkrét dolog:
Lekérsz adatokat a szerverről (mondjuk AJAXszal).
Mi a jobb megoldás?
Ha a szerverre beérkező kérés során nem csak az adatokat adjuk vissza hanem a megjelenítési formát is (magyarán a kész HTML kódot), vagy ha csak az adatokat adom vissza és hagyom hogy a kliens oldali javascript létrehozza a megjelenítéshez szükséges html formát?
 

GDPR vs választások

Pepita · Már. 22. (Cs), 17.33
Sziasztok,

Nem tudom, mi igaz az egészből, de most láttam egy érdekes cikket.
Nagyon nem szeretnék politizálni, kérlek Ti se tegyétek (úgy gondolom itt nincs helye), viszont nagyon érdekelne, hogy mit gondoltok erről.

Már a címben is igen óvatos a szerző ("Úgy tűnik"), de lentebb már egész bátran húzogatja az oroszlán bajszát - természetesen csak újságíró módra, gondolom jogászok is elolvasták a cikket, mielőtt publikálták...

Az ügyfélkapun hozzájárulást adunk ehhez, csak épp valami apró betűs, rejtett kiírásban, amit fel sem fogunk, és most csodálkozunk, továbbá azon gondolkodunk, vajon mire használják majd még a mailcímünket.


Ez felkeltette az érdeklődésem, de konkrétan saját adataim beállításánál / módosításánál nem láttam rá lehetőséget.
Van külön hírlevélre fel- és leiratkozás, de itt számomra egyértelmű (-nek tűnik :-D ), hogy csak a magyarorszag.hu hírleveleire iratkozom fel:
Feliratkozásával értesül, ha új információ kerül fel a portálra, vagy egy régebbi információ frissítésre kerül.


Megjegyzem, hogy elég régi regisztrációm van az Ügyfélkapun, és én semmilyen spam-et nem kaptam semelyik "felekezettől".

Mit gondoltok, esetleg van valakinek saját tapasztalata?
Nagyon érdekelne, hogy mi a valós helyzet, csak minket riogatnak hú-de-nagyon-megbüntetünk-ha-nem GDPR - al és simán lehet "hivatalosan" spammelni egyeseknek, vagy kacsa az egész, vagy egyéb?