ugrás a tartalomhoz

Fórum témák

Üzenet

bestp123123 · 14.00
Sziasztok!

Egy olyat szeretnék összehozni, hogy üzenet lehessen küldeni, névvel. Az oldalon egyszerre csak 1 üzenet jelenlen meg és 5 percenként mutassa a következő üzenetet. 1 Személy csak 10 percenként tudjon üzenetet küldeni. Esetleg tudtok linkeket küldeni ami alapján ezt meglehet valósítani?

Köszönöm előre is!
 

Felkészülés front-ended interjúra

mahoo · hétfő, 21.59
Sziasztok,

tippeket, ötleteket, könyvcímeket, hasznos tanácsokat szeretnék kérni abban, hogy lehet-e, és ha igen, miből/hogyan készülni egy front-endes interjúra.

A kiírásból az olvasható ki, hogy 2 éves fejlesztői tapasztalat, OOP ismerete és Html5/Css3 alapszintű ismerete szükséges. Előnyt jelent js framework-ök valamint PHP, node.js imseret.

Bármilyen hozzászólást szívesen veszek!
 

MySQL bonyolódás

Termes · Aug. 3. (Cs), 13.17
Sziasztok!

Kicsit belebonyolódtam. Egy jutalékszámító részleten dolgozom, ami fejtörést okozott.

Adott 3 csomag (id->7,8,9), amit választani lehet a tagságnál. Az ügynök, aki eladja jutalékot kap az üzletből, amit ennek a kódrészletnek kellene kiszámítania. Az első csomag utáni összeget 3 hónapra elosztva kell kifizetni, a többi csomag után járó jutalékot egy összegben. Ezt kell ellenőrizni, hogy jár-e egyáltalán jutalék és, ha igen, akkor mennyi.

Köszi előre is a segítségeket.

[colorer=php]
<?php
//...
$result_bonusz = mysql_query(
'SELECT
*
FROM
mt_merchant
WHERE
year(date_created) = ' . $ev . '
AND
month(date_created) = ' . $ho . '
AND
status="active"
AND
ugynok = ' . $i . '');
$bonusz_row = mysql_fetch_array($result_bonusz);

if ($bonusz_row['package_id'] == 8) {
$bonusz_1 = 30000;
$kifizetheto = 1;
} elseif ($bonusz_row['package_id'] == 9) {
$bonusz_2 = 50000;
$kifizetheto = 1;
} elseif ($bonusz_row['package_id'] == 7) {

$result_bonusz_ell_3 = mysql_query(
'SELECT
merchant_id
FROM
mt_merchant
WHERE
package_id = 7
AND (
date_created BETWEEN (
NOW(), INTERVAL 3 MONTH
) AND (
NOW(), INTERVAL 2 MONTH
)
) AND
status="active"
AND
ugynok = ' . $i .

E-mailek "átirányítása" eredeti fejlécek (Cc, Bcc, To, From, DKIM, stb.) megtartásával

sandrosdj · Júl. 31. (H), 15.08
Sziasztok!

Készítettem egy rendszert, amely megadott adatok alapján (imap szerver, user, jelszó, mailbox) csatlakozik egy távoli levélszerverhez, majd ott kikeresi az olvasatlan üzeneteket és átküldi egy megadott címre.

Folyamat nagyjából: Levelet elküldték ide: a##kukac##a.com ----> Megérkezett ide: b##kukac##b.com ----> script megtalálja a levelet, majd imap_mail-lel továbbküldi ide: c##kukac##c.com

Jelenleg ha benne hagyom a To-t, From-ot, Cc-t, Subject-et (meg még párat), akkor több problémával is szembesülök. Ilyenek pl: ha van Cc az eredeti levélben, akkor továbbításnál újra megkapják az abban szereplők, a subject kétszer lesz benne, a To kétszer lesz benne és az új címre (c) és az eredeti címre (b) is kimegy, From ugyanígy kétszer lesz benne.

Ezekre jelenleg az a megoldásom, hogy átírom a nevüket (Pl: To -> X-Original-To), de ez nem célszerű, hiszen így az utolsó címen (c) nem az a cím lesz látható, amire eredetileg küldték, a Cc-k pedig nem is látszanak csak ha megnézem az üzenet forrását.

Hogyan lehetne megoldani, hogy a levél a fejlécek minimális módosításával kerüljön át a végső címre? Tehát tartsa meg a címzett eredeti nevét és címét, a másolatot kapókat (ne küldje ki nekik mégegyszer), és akár a DKIM-et (bár ez annyira nem lényeges most).

(Cél mailszerverhez van mindenféle hozzáférésem, ugyanakkor annak babrálása nélkül szeretném megoldani. Az outlook is tud forwardolni/redirectelni levelet úgy, hogy nem változnak ezek az adatok.)

A hozzászólásokat előre is köszönöm! :)
 

PHP szállítási idő megjelenítése

husekaroly · Júl. 27. (Cs), 00.13
Sziasztok!

A következőt szeretném elérni PHP-el.

1. változó: A mai nap dátuma
2. változó (szállítás ha van a termék raktáron): a mai naphoz hozzáadandó munkanapok száma 2 munkanap
3. változó (Szállítás ha nincs raktáron +2 munkanap): a mai naphoz hozzáadandó munkanapok száma 4 munkanap

Fontos, hogy a végeredményt mindig úgy adja vissza, hogy a hétvégét ne számolja munkanapnak.

Példa:
Ma 2017 július 27 Csütörtök <- A megrendelés időpontja

1. eredmény ha van raktáron:
Előre láthatólag a kiszállítás napja 2017 július 28. péntek - 2017 július 31. hétfő

2. eredmény ha nincs raktáron:
Előre láthatólag a kiszállítás napja 2017 augusztus 1. kedd - 2017 augusztus 2. szerda

Sajnos nem találtam rá megoldást bármit szívesen kipróbálok.
Nem vagyok profi PHP-s, de biztosan lesz itt olyan akinek ez rutin feladat.

Köszönöm előre is a segítséget.
 

Megadott file-ok törlése könyvtárból.

Radon · Júl. 26. (Sze), 15.03
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy a problémámra tudtok-e egyszerűbb megoldást:

Feltöltenek 1 képet, azt átnevezi, a nevét elmenti sqlbe. Esetleg történne valamilyen törlési hiba, és sqlből kitörlődik, de a könyvtárban ott marad a kép, azt hogy tudom onnan automatikusan kiszedni?
Én a scandir() függvényt találtam, minden fájlnevet beletesz 1 tömbbe, ezt körüljárva lefuttatok mindig 1 sqlt, hogy van-e ilyen az adatbázisban, ha nincs akkor unlink.
csak ez több ezer file-nál több ezer sql.
 

HTML linkek cseréje dinamikusan

sandrosdj · Júl. 26. (Sze), 13.14
Kedves fórumozók!

A következő problémára keresek stabilabb megoldást:

Adott egy HTML kód, melyben vannak linkek (nem szövegesen, azok is rendes html tag-ek).
Ezeket a linkeket runtime ki kellene cserélni úgy, hogy az eredeti link urlencode-al bekerülne az url paraméter értékeként.

Pl.:
eredeti html: <a href="http://om.g/?asd" style="border:1px">Link</a>
kimenet: <a href="http://redi.r/?url=http%3A%2F%2Fom.g%2F%3Fasd" style="border:1px">Link</a>

Jelenleg így csinálom:
preg_replace_callback('/<a\\shref="(.*?)">(.*?)<\\/a>/is', function($m) use($uzenet) {
										return '<a href="http://redi.r/?uzenet='.$uzenet.'&amp;&amp;url='.urlencode($m[1]).'">'.$m[2].'</a>';
									}, $original);
Ezzel az a gond, ha van utána más attribútum is, akkor az is az url része lesz a kimenetben.

Mit kellene változtatni a regex-en?
 

Egyszerű skálázódás

Hidvégi Gábor · Júl. 23. (V), 10.22
Már korábban is felmerült, de A frontend állapota 2017-ben című fórumtémában az egyik fő érv az állapot szerveroldalon történő kezelése ellen az volt, hogy ez jelentősen megnehezíti a backend munkáját, legrosszabb esetben az egész szolgáltatás jelentős lelassulását, leállását okozhatja. Mivel a téma fontos, ezért érdemes külön foglalkozni vele.

Elmélet

A skálázódás egy szolgáltatás fontos tulajdonsága, amely azt a képességét adja meg, hogy nagy terhelés esetén a rendszer hogyan viselkedik, mekkora válaszidők várhatóak. Ez utóbbi sokmindentől függ, külsőleg a kliens szerverhez való kapcsolódási sebességétől (például mobiltelefonon befolyásolja az időjárás, a térerő, az adott cellán lévő más felhasználók száma), valamint az egyes rendszerkomponensektől (milyen programkörnyezetet választottunk, mennyi adattal kell dolgoznunk, milyen kapcsolat van a részegységek között, mekkora a terhelésük stb.). Egy alkalmazás bármelyik összetevője lehet szűk keresztmetszet, ami kihatással van az egészre, így fontos a megfelelő tervezés.

Gyakorlat

Az első és legfontosabb, hogy folyamatosan mérni kell az egyes részek teljesítményét. Ha van hozzáférésünk, az operációs rendszer feladatkezelőjében láthatjuk, hogy az egyes processzek mekkora CPU terhelést okoznak és mennyi memóriát foglalnak, de lehetőség van szoftverből is figyelni az erőforrásokat, például a Nagios segítségével.

Sokszor a legegyszerűbb lehet a szerveroldalon a hardverelemek jobbra, gyorsabbra cserélése, a memória bővítése például jótékony hatással van mindenre: az operációs rendszer vagy az adatbázisszerver többmindent tud gyorsítótárazni, de ugyanígy a merevlemezek cseréje SSD-re is jelentősen javíthat a válaszidőkön.

Ha egy szerver már nem bírja, a legkönnyebb az adatbázist egy másik (virtuális) gépre áttenni.

SQL HIBA!! Nem értem miért az..

statesz · Júl. 22. (Szo), 19.47
PHPban lefuttatom ezt az sqlt de a weboldalon ez jelenik meg:
Error: SELECT `members_balance` FROM `members` WHERE `members_id` = $MEMBERS_ID$

Valaki tud segíteni???

Szerk: member azonosítóját kiszedtem, és $MEMBERS_ID$-val helyettesítettem. Publikus felületre ne írjunk ki semmilyen user azonosítót. - BlaZe

Steam id, mivel bejelentkezés. Szóval az id az enyém és publikus. mindegy nem ez a lényeg.
 

Könyv vásárlás

doctorwho · Júl. 22. (Szo), 18.32
Ezek közül melyik könyveket vásároljam meg, ha kezdő szintről legalább haladó szintig szeretném megtanulni a PHP-t?

https://www.libri.hu/konyv/laura_thomson.php-es-mysql-webfejlesztoknek.html

https://www.libri.hu/konyv/george_schlossnagle.php-fejlesztes-felsofokon.html


https://www.libri.hu/konyv/s_suehring.php-mysql-javascript-html5.html

PHP 24 óra alatt.