ugrás a tartalomhoz

Fórum témák

Legmegbízhatóbb tárhely

adam909 · kedd, 12.22
Leendő weboldalunkhoz keresnénk megbízható tárhelyet (és domain szolgáltatót).

A weboldal www.arukereso.hu és ilyesmikhez hasonló lenne (bár nem lenne lehetőség értékelésre és vásárlásra rajta eleinte).
A termékekhez tartozna egy-két kép is.
A weboldal Joomlában készülne.
Fontos a nagy arányú rendelkezésre állás, hibamentesség.

Ezeken gondolkodom:
DotRoll
http://eforce.hu
http://tarhely.eu
https://www.webonic.hu (ez volt a Gyümölcstárhely?)
Netmask
Illetve ezeken belül melyik csomag?

Főleg a DotRoll és a Tárhely.eu-n gondolkodtam.
A tárhely.eu-nál a Joomlás csomagok 99.9%-os elérhetőségűek, a DotRollnál viszont csak 99%-osak (legalábbis ezt írják, vagy ennek nem kell bedőlni?).

Továbbá egy ilyen weboldalhoz mekkora méretű tárhely kell?


Kezdők vagyunk még a témában.
 

Nézettség kiírása Google Analytics-al?

DaWe35 · hétfő, 03.23
Üdv!
Egyik weblapom aloldalain (valami.hu/valami.php?vmi=vmi) a látogatottságot szeretném kiírni Google Analytics segítségével. Van erre megoldás? Órák óta keresgélek, de nem találtam meg az igazit.
Köszönettel: DaWe
 

Rejtett domain-átirányítás alkönyvtárba

Atomi · Jan. 15. (V), 17.44
Jó napot mindenkinek!


Sokféle átirányítási módot találtam a neten, de egyikse az, amit én szeretnék.

Van egy tárhelyem, ahol több oldalam van, ezért nem akarom a fő domain gyökerébe tenni a CMS-t, mert akkor egyben lesznek az alkönyvtárakkal (rendetlen, könnyű mellényúlni, stb.), ahol egyéb oldalak vannak tesztelésre pl, vagy aldomainként.

cPanleben át tudom irányítani a domaint az alkönyvtárba, de akkor látszik a címsorban, hogy domain.hu/alkönyvtár, én azt szeretném, hogy az alkönyvtár ne látszódjon, hanem úgy, mintha a domain gyökerében lenne minden továbbra is.

Megpróbáltam a .htaccess file-lal is:
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?domainnev\.com$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/mappanev/
RewriteRule ^(.*)$ /mappanev/$1
de az eredmény természetesen ugyanaz.

Tudom, hogy vannak oldalak, de most épp nem találtam mintának, ahol hasonló dolog van, az, hogy mindig csak a domain látszik, akárhova navigál az ember.

Na én nem ezt akarom teljesen, hanem hogy minden a fő domainból látszódjon.


Ugye mindenre van megoldás, erre is?

Előre is köszönöm!
 

Javascript Draggable

XY_ZERo · Jan. 8. (V), 14.15
Sziasztok.
Valaki tudna nekem segíteni ennek a draggable beállításaiban, mert nem nagyon értek hozzá.
Ez a draggable Inventory készítéshez használnám.
Itt a linkje:

Ami kellene nekem, hogy ha megfogok 1 itemet, akkor a többi item ne mozogjon és csak olyan helyre engedje tenni ahol van hely, ellenkező esetbe visszadobja az eredeti helyére.
A másik problémám, hogy hogyan lehetne megoldani, hogy több különálló mezőbe is lehessen rakni itemet, lásd ha felakarok helyezni egy sisakot magamra, akkor azt ki kell venni az inventoryból és beilleszteni a sisak mezőbe.

Nagyon örülnék neki, ha lenne valaki aki szánna rám egy kis időt, mert már elég sok időt beleöltem a weboldalamba, sőt ebbe az inventory készítésbe is, de nem nagyon értek scriptezéshez sajna, csak az alapokat vágom nagyjából.


Esetleg tekintsd meg az oldalt amin dolgozok, teljesen magán projekt, nem pénzért készítem, de számomra rengeteget jelent, és nem akarom, hogy elvesszen az egész ez miatt.
Elérhetőségeim:
Munkám:
Skype: xy_zero
FaceBook:


Nagyon szépen köszönöm, és negatív kommenteket kérem mellőzzétek!
 

CreateJS (Animáció vége illetve cache / cpu takarítás)

alkony4 · Jan. 6. (P), 15.29
Szervusztok!

Az alábbi kérdéssel fordulok hozzátok.
CreateJS segítségével életre keltek néhány html5ös animációt, melyre az alábbi kódrészlet szolgál:
<script type="text/javascript" src="effect/effect.php?v=<?=$effectid?>"></script>
		<script>
			var canvas, stage, exportRoot;
			function init() {
				canvas = document.getElementById("<?=$id1?>");
				images = images||{};
				
				var loader = new createjs.LoadQueue(false);
				loader.installPlugin(createjs.Sound);
				loader.addEventListener("fileload", handleFileLoad);
				loader.addEventListener("complete", handleComplete);
				loader.loadManifest(lib.properties.manifest);
			}
			
			function handleFileLoad(evt) {
				if (evt.item.type == "image") { images[evt.item.id] = evt.result; }
			}
			
			function handleComplete(evt) {
				exportRoot = new lib.effect();
				
				stage = new createjs.Stage(canvas);
				stage.addChild(exportRoot);
				stage.update();
				
				createjs.Ticker.setFPS(lib.properties.fps);
				createjs.Ticker.addEventListener("tick", stage);
			}
			
			function playSound(id, loop) {
				return createjs.Sound.play(id, createjs.Sound.INTERRUPT_EARLY, 0, 0, loop);
			}
			
			init();
		</script>
A kód szépen elvégzi az animációk betöltését, lejátszását az oldalon, ellenben mivel nem vagyok valami nagy gyakorlott felhasználója még a createjs-nek (és sajnos google keresgélés és dokumentáció olvasás után se akadtam rá a megoldásra) az alábbi problémákba ütköztem:
1. Többszöri animáció betöltésékőr egy idő után túlterhelem a procit. (Valahol, valamilyen formában cahcelődik véleményem szerint az animáció).
Merül fel a kérdés, hogyan lehetne kiadni utasításként, hogy az animáció lefutásának végén töröljön minden szemetet maga után és ne terhelje feleslegesen kliens oldalról a gépet.

2.

xgettext letöltés

Radon · Jan. 2. (H), 20.04
Sziasztok. A php kódomból szeretném kiszedni a gettext() -ben lévő szöveget, és elmenteni .po fileba. régen ez valami xgettext programmal sikerül, de most sehogy sem akar összejönni. win7 alá. köszi.
 

jQuery eseménykezelés probléma

bvc · Dec. 30. (P), 23.12
Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni, mert elakadtam jQuery-ben. Egy Excel munkalap szerű dolgot akarok készíteni. Ezt táblázattal akarom megoldani sok tr sorral, sok td cellával, mindegyikben egy input szövegmezővel. A cellák között a nyíl gombokkal lehet lépkedni mind a 4 irányban (mint Excel). Ennek lekezelése jQueryben történik, de van egy kis gond vele. A probléma az, hogy a menet közben az újabb, végére dinamikusan beszúrt sorokat külön kezeli az eseménykezelő, és a statikus részt is külön lehet a gombokkal bejárni, mintha válaszfal lenne a statikus és dinamikus rész között. Nem értem miért, és hogy lehetne ezt javítani? Új sor akkor adódik a táblázathoz, ha az alsó sorba gépelünk be valamilyen adatot, és ezeket a sorokat sajnos külön kezeli. Ezt szeretném javítani, hogy minden cella bejárható legyen a gombokkal. Köszönöm a segítséget!

Forráskód:
https://drive.google.com/file/d/0BzvCtU-vWpqTWFkzXzZWYlBCelE/view?usp=sharing
 

URI végén / karakter eltávolítása

sd91 · Dec. 26. (H), 22.01
Sziasztok!

Először is Kellemes Ünnepeket, másodszor pedig, új szerverre költöztem és zavar, hogy minden uri végére íródik egy / jel, tehát pl ez így volt eddig:

http://akarmi.com/zab

Most az új tárhelyen így van:

http://akarmi.com/zab/

és megfigyeltem, hogy mindig a végére írja ezt a perjelet. Ezt hogyan tudom beállítani, hogy ne írja oda?

Persze a http://akarmi.com/zab/index.php végére nem írja a / jelet. Szeretném .htaccess fájllal megoldani, azért is ebbe a fórumba soroltam be a kérdést, de legvégsőesetben php-s megoldás is jó.

Köszönöm előre is. :)
 

Petíciók

inf3rno · Dec. 26. (H), 11.33
Gondoltam csinálok egy külön topicot a számítástechnikával kapcsolatos petícióknak. Legalábbis nekem már nem az első, hogy aláírást gyűjtök valamilyen témában.
 

Fejlődés?

Hidvégi Gábor · Dec. 21. (Sze), 11.01
Egy másik fórumszálon egy érdekes vita alakult ki a PHP type hinting-jával kapcsolatban, ahol némi utánaolvasással kiderült, hogy ennek a szerepe nem más, mint a hibakeresés támogatása (bár munkát nem spórol meg, hisz a szükséges konverziókat ugyanúgy el kell végeznünk), de például (elhanyagolható mértékben) lassítja a futást, a kódot pedig rugalmatlanabbá teszi, azaz elveszik a PHP egyik óriási előnye, a dinamikus típusosság.

Ez az egész rengeteg kérdést felvet, ahol tudok, megpróbálok én is valamit válaszolni, de az csak egy szempont a sok közül:

1, Hol érdemes ilyet használni? Saját kódban, vagy ott is, ahol harmadik féltől származó rutinok vannak? Mert ez utóbbi esetben nem tudjuk garantálni, hogy a típusok nem változnak.

Saját kódban miért használná bárki is? Kiszűri vele a hanyag kollegákat? Node miért vesz fel a cég ilyeneket?

2, Érdemes-e ilyet használni?

Production kódban egy Fatal error, amit ilyen hiba okoz, megengedhetetlen, és egyébként is, nem is feltétlenül szükséges. Ráadásul a kód 100%-át lefedő tesztek szükségesek az ilyenek kiszűréséhez, aminek a megvalósítása szinte lehetetlen.

3, Szükséges-e egy ilyen featúra ahhoz, hogy jó kódot írjunk?

Robert C. Martin szerint megfelelő teszteléssel a statikus típusosság értelmét veszti.

4, Ha egy featúra hasznossága kérdéses, miért teszik bele? Növeli a PHP kódbázisát, minden újabb sor potenciális hibaforrás, és azért kell is a PHP-t foltozgatni rendesen.

5, Mi alapján döntik el, hogy egy featúra mennyire hasznos? Divat vagy racionális döntés áll a hátterében? Utóbbi esetben hol vannak a számok, ami alapján fel lehet mérni a hasznosságát?