ugrás a tartalomhoz

Fórum témák

youtube NEM videók szűrése

Atomi · Dec. 16. (Szo), 21.06
Üdvözlet!

Már egy ideje keresem a megoldást, de nem találom.

Nagyon bosszantó, hogy a youtube tele van videónak látszó nem videókkal. Azaz csak egy kép van és a hang megy. Ezeket nagyon szeretném kiszűrni, mert maikor már a sokadikra kattintok, és csak akkor derül ki, hogy ez is egy átbaszásos videó, mert nem film, csak hang, akkor már nagyon ideges vagyok.


Azt bezzeg kiszűri a rendszer, ha valaki egy házi videó alá jogvédett zenét tesz be, de a kamu videókat nem.

Tudtok valami szűrést?

A youtube szűrője nem csinál ilyet, sőt, nagyon béna szűrője van. Nem is értem, hogy egy cég, amelyik a google keresőt csinálja, hogy tudja egy másik szolgáltatásában ilyen nullán csinálni a szűrést.
 

Windows Server MySql Server 5.6

simisoma · Dec. 8. (P), 10.48
Sziasztok,

van egy Windows szerverren telepítve Mysql Server 5.6.

hol tudom beállítani, hogy adatításkór ne legyen kötelező minden mezőt kitölteni.
pl.
id | file | nev | cim | eletkor

insert into tabla(file,nev,cim) values('kep.jpg','Kresz Géza','Alma u.1.');

nom fut le azzal hogy állítsak be alapértelmezett értéket az eletkornak.

(persze, ha beállítok egy alapértelmezett életkort NULL akkor lefut), de nem szeretném az egész atatbázist átírni.
Hol tudom ezt kikapcsolni?

Köszi: Simisoma
 

Az IT világ legnagyobb kártevője: a Google

Hidvégi Gábor · Dec. 3. (V), 22.25
A Kereső, Gmail, Google Drive, Analytics, Chromium, Android és társaik – aki internetet használ, közvetve vagy közvetlenül biztosan kapcsolatba kerül a Google valamelyik szolgáltatásával, így a világon ennek a cégnek van a legnagyobb befolyása az emberekre.

Először is érdemes tisztázni, hogy a Google egy hirdetési cég, amelyik technológiai szolgáltatásokat használ a reklámok célbajuttatásához. Ezek alapból ingyenesek (bár létezik előfizetéses változat is, főleg vállalatoknak), a felhasználók pedig az adataikkal fizetnek az igénybevételükért. A Google ezeket az adatokat összegyűjti, rendszerezi, és különböző algoritmusokkal megpróbálja kitalálni, hogy az illetőnek mire lehet szüksége, és a leginkább megfelelő reklámot fogja megmutatni neki.

Ezzel az üzleti modellel több probléma van, a legnagyobb az, hogy az egyén privát adatainak (mire keresett rá, mikor és hol járt stb.) az értéke nincs meghatározva (ha veszek egy amerikai dollárt, azért jelenleg kétszázhatvanvalahány forintot kell fizetnem, de mennyit ér az az információ, hogy valaki mikor nincs otthon?), így nem tudni, valójában ki mennyit "fizet" a Google-nek.
A privát adatok, ha kiadom őket bárkinek, már nem az enyémek, hanem az ő tulajdonába kerülnek, és törvényi szabályozástól függ, hogy rendelkezhetek-e velük. Ezek az adatok az idő elteltével egyre nagyobb értéket képviselnek, mert egyre pontosabb képet lehet alkotni a személyiségünkről.



Jelenleg úgy vannak a felhasználók a Google-lel, mint Kolumbusz az indiánokkal, akiktől pár üveggyöngyért és tüzesvízért cserébe egész országokat vettek meg. El lehet gondolkodni, hol vannak manapság az indiánok?

Hogyan csináljunk valamit rosszul? Az OTP oldala

Hidvégi Gábor · Dec. 1. (P), 22.51
(A végén a fejlesztőkről nem fogok szépeket írni, ha valaki ezt nem szereti, ne olvasson tovább.)

Valamelyik este kitaláltam, hogy megnézem az OTP-s egyenlegemet, a kedvenc böngészőmben, az Opera 12-ben van is hozzá gyorsbillentyűm. Meghívása után egy fehér képernyő fogadott, és nem történt semmi. Na, gondoltam, a srácok megint alkottak, így átmentem Chrome-ba, és ott mindjárt működött az oldal.

Az mindjárt feltűnt, hogy a honlap elég sokat tölt fehér háttérrel, majd utána "bevilágosodik". Valószínűleg a látogató lenyűgözése volt a céljuk, és semmi mással nem foglalkoztak. Egy kevésbé acélos hardveren az oldalak 6-10 másodperc alatt töltődnek be, addig az üres képernyőt bámuljuk. Ennek több oka is van, a készítője hozzá nem értésén felül a nagy mennyiségű adat és javascript feldolgozása sokáig tart. A megjelenítéshez valamilyen érthetetlen oknál fogva a vue.js-t használják, ugyanis az oldal nagyrészt statikus információkkal van teli.

Mobilon (4G) még lassabb, mert nagyjából másfél megabájtot kell letölteni, abba nem is gondolok bele, hogy vidéken, ahol rosszabb a lefedettség, mennyit kell várni rá.

Később visszatértem, hogy megnézzem a működés okát, és kiderült, navigáláskor mindig ez történik, azaz minden új oldal teljes betöltése után jelenik meg a tartalom. Ezt úgy oldották meg, hogy a <body> elemre tettek egy opacity: 0;-t, majd a tartalom betöltésekor hozzáadnak egy css osztálynevet, ami ezt animálja nulláról egyre.

Azon felül, hogy a látogatóikat idegesítik, elképzelhetőnek tartom, hogy a keresők sem értékelik a tartalom ilyen formán való elrejtését, ezért én máshogy oldottam volna meg a problémát.

[PhP] Bejelentkezés.

ThePeace · Nov. 30. (Cs), 12.20
Üdv!

Van 1 kódom az miért van hogy jó adataimat írom be de helytelenül olvassa ki?


<?php
 
$felh = $_POST["users_felh"];
$pass = $_POST["users_pass"];
 
 
$con =mysql_connect("localhost","u_25862","pass","u_25862");
 
 
if(! $con){
    die('Failed to connect: Connection Failed'.mysql_error());
}
 
$query = "SELECT * FROM habile_deathrun WHERE Felhasznalonev='$felh' and Jelszo='$pass'";
$result = mysql_query($query);
 
if($result["users_felh"]==$felh && $result["users_pass"]== $pass)
    echo"Sikeresen bejeletnkeztél  Felh: ",$result['Felhasznalonev'];
else
    echo"Sajnáljuk rossz felhasználónév vagy jelszó. "; // mindig ez fut le sajnos., pedig a rendes felh nevem + jelszót írom be ami a táblába is benne van.

?>
 

port scan

hóhér · Nov. 29. (Sze), 19.44
Úgy egy hete tűnt fel, hogy valaki folyamatosan scanneli a routerem portjait.
No para, mert minden zárva, remélhetőleg nálam nem megy vele semmire.
Viszont furcsa. Mióta őrizgetem a tűzfal logokat és nézem őket, azóta nem láttam olyat, hogy a pppoe bontása, újrakapcsolódás után folytatódott volna egy ilyen scannelés, ráadásul ugyanonnan, ugyanarról a forrás portról. Most ez a helyzet, pedig totál eltérő címeket kapok.
Felmerült, hogy malware van a hálózatomon, de akkor is ez van, ha mindent kikapcsolok, majd újraindítom a routert. Hacsak nem a routeren van valami szemét, aminek remélem, kicsi az esélye, akkor marad, hogy a szolgáltatóm összes IP tartományát scannelik.
Láttatok már ilyet?
 

VPS Hosting

ErikVPS · Nov. 25. (Szo), 19.28
Sziasztok,

Csupán ezért fordulok hozzátok, hogy tanácsot és tapasztalatot hallhassak. A tárgy az lenne, hogy nem találok normális VPS szolgáltatót, pedig már a magyar szolgáltatók nagy részét bejártam. :) Leginkább saját, szoftver tesztelési célokra használnám, így csak 2-3 GB-ra, és max 2 CPU-ra lenne szükségem.
Az elvárásaim közt a legfontosabb a több funkciós és gyors kezelő felület (Kedvencem, ilyesmi pl: https://demo.virtkick.com/machines), valamint (D)DoS védelem, Xen/KVM alapú virtualizáció, gyors SSD, annak pedig csak örülni tudok, ha állítható a lokalizáció és segítőkész az ügyfélszolgálat.

Ti tudtok ilyesmit ajánlani és mik a tapasztalataitok? Lehetőleg magyar, de ha angol, az se gond.

Előre is köszi a válaszaitok! :D
 

PHP matematika

simisoma · Nov. 19. (V), 10.53
Sziasztok,

hogy tudok php-ben pontos PI-vel számolni illetve hogy tudok egy számot x-dig-re emelni.

A kör területszámításában pl minden van art segítenétek PHP-be leírni:

T = r négzeten * PI



Köszi!
 

Webkonf 2018

smokey · Nov. 14. (K), 21.57
Idén elmarad a szokásos évvégi webkonferencia?
 

Ti titkosítást vagy hash-elést használtok a jelszavak megvédésére

inf3rno · Nov. 14. (K), 02.44
Pont most olvastam egy írást arról, hogy a jelszavak megvédésére nem muszáj hash-elést használni, mert titkosító algoritmusokkal is jól megoldható a dolog. Érdekes, hogy eszembe sem jutott, annyira belém égett már, hogy a jelszót hash-elni kell. Nekem ez annyiban lenne izgalmas, hogy a titkosított adatban nem csak a jelszót tudnám letárolni ellenőrzés céljából, hanem mondjuk a felhasználói azonosítót, lejárati időt, egyebeket is, tehát ha valaki bele tud nyúlni az adatbázisba, jelszó cserével még akkor sem lenne lehetséges egy account megszerzése, feltéve, hogy nem ismeri az algoritmust, amivel ezeket az adatokat lekódoltam. Ha belegondolok még a jelszót sem lenne muszáj letárolni, elég lenne kikódolni vele a letárolt adatokat, és ha megfelel a struktúra, pl json parsolható, akkor helyes volt a jelszó.