ugrás a tartalomhoz

Legfelsőbb doménnel védené a gyerekeket az EU

Török Gábor · 2005. Szep. 1. (Cs), 18.46
Tervezik a .kid tld bevezetését
 
1

az ellen nem véd

Hojtsy Gábor · 2005. Szep. 1. (Cs), 18.59
Saját .kids domain bevezetése nem véd semmi ellen. Az, hogy elzárunk valamit, vagy hogy csak egy másik dolog elérését engedjük meg, nem ugyanaz. Nem azzal véded a gyereket, hogy csak tejet ihat, hanem ha nem ihat kólát, de mondjuk gyümölcslevet igen :) A .kids domain már eléggé régi ügy, emlékeim szerint az .xxx-el együtt indították el a javaslatát, már 2000-ben is voltak mindkettőnek ellenzői...
2

Talan mégsem

Anonymous · 2005. Szep. 2. (P), 14.52
De azért azt mégiscsak lehetővé tenné, hogy az otthoni gépen a gyerekek számára fenntartott account számára csak a .kids végű domain-ek lennének elérhetőek, nem igaz?

Töte
3

:-)

DevNULL · 2005. Szep. 2. (P), 15.07
A gyerekek számára fenntartott account??????????????
Manapság még ott tartunk, hogy a szülők nagy részének fogalma sincs hogy kell kezelni egy gépet ellentétben a gyerekekkel akiknek ez mindennapos.
És amíg egy gyerek előbb zárja ki a szüleit a gép használatából vagy korlátozza le a jogaikat, addig fölösleges azon gondolkodni, hogy majd a szülő csinál egy account-ot a gyereknek amivel csak a .kids domain-eket tudja böngészni.

Szvsz a gyerekek kizárása bizonyos oldalakról halott ügy.
Soha nem lesz 100%-os megoldás.
4

Van benne valami

Anonymous · 2005. Szep. 2. (P), 22.41
Nos, abbol indultam ki, hogy legalabbis ez a feature letezik az ujabb oprendszerekben, s haladottabb otthonokban ki is hasznaljak. Azaz letezik(?) gyerekek (nem 2 evesekre gondoltam) szamara fenntartott account. Megjegyzem, hogy nem feltetlenul a magyar haztartasokra gondoltam, hanem nyugatiakra. Ott ahol valojaban szorgalmazzak a .kids domain bevezeteset.

Tote