ugrás a tartalomhoz

The symfony 1.1 architecture

virág · 2008. Jún. 24. (K), 18.19
Leírás a Symfony 1.1-es felépítéséről
 
1

tetszik ez a felépítés

Hodicska Gergely · 2008. Jún. 25. (Sze), 09.49
Érdemes lenne kicsit átböngészni a forráskódját, jó ötleteket/mintákat lehetne találni arra, hogy felfogásban sikerült így szépen szétválasztani a dolgokat. Arra kíváncsi lennék azért, hogy ez teljesítmény oldalon mennyit jelentett. Illetve ami még érdekes lehet, hogy a legtöbb "hook" talán olyan, hogy igazából csak egy olyan objektum lesz, ami számára az esemény érdekes lehet, lehet hogy érdemes lett volna keverni valamilyen dependency injection megoldással?


Üdv,
Felhő
2

teljesítmény és más

virág · 2008. Jún. 25. (Sze), 10.23
Szia,

mi aktívan használjuk és meglehetősen nagy terhelés mellett, nincs vele gond. A béták idején voltak rossz érzéseim, az RC1-nél kicsit csalódott lettem, de az RC2 végre olyan lett (szerintem) ami már "éles" projektekben kockázat nélkül (van olyan, hogy kockázat nélkül? :)) használható.
Én az új form, widget és validator osztályokkal ismerkedtem legelőször és az elején megszenvedtem vele, de el kell ismernem, hogy nagyon jót alkottak (most már van hozzá jó doksi is, persze azután jelent meg, hogy én vért izzadtam volna vele :D).

A teljesítményben a szűk keresztmetszet a Propel 1.2 (nekem a legfőbb kínom vele a tárolt eljárások támogatásának hiánya, illetve csak hackelve bírható rá az SP-k visszaadott értékeinek fogadására).
Az 1.3-as Propel meg sem gyorsan sem lassan nem akar kimászni a béta állapotból, úgyhogy egyre inkább kacsingatunk a Doctrine felé még akkor is ha nem lesz könnyű az átállás.
A hook-ok valóban azok, a dependency injection itt még nem jelent meg bár a fórumjukban már felvetődött, de a PHP-hoz is vannak már keretrendszerek amik tudják (http://garden.tigris.org/, http://www.seasar.org/en/php5/DIContainer.html stb.), én egyelőre nagyon örülök az új Symfonynak. :)
5

me too

Hodicska Gergely · 2008. Jún. 25. (Sze), 12.37
mi
Szegény Ádám egyre kíváncsibb lesz. :D

meglehetősen nagy terhelés mellett
Ez kb. mit fed számokban?

Én az új form, widget és validator osztályokkal ismerkedtem legelőször és az elején megszenvedtem vele, de el kell ismernem, hogy nagyon jót alkottak
Ami kijött pár fejezet, azt átfutottam, szépen megcsinálták ezt is. Vicces, mert tökre hasonlít az én megoldásomra: form osztályok, form action. Ez persze inkább a QuickForm érdeme. :) Meg ők tovább vitték a dolgot pl. a DB alapján történő form generálás (de nekem volt webes from szerkesztőm :P).

A teljesítményben a szűk keresztmetszet a Propel 1.2
Annó Jasminnál elkezdtük élesben is használni kicsit a symfonyt, és hát a Propel volt az első, amit kivágtunk. Számomra nem igazán tűnt használhatónak, kb. a szükséges queryk-nek a töredékét lehetett úgy megcsinálni, hogy nem "saját" queryket használtunk (nem tudom már, hogy milyen néven futott ott ez). A Doctrine sokkal jobb volt, bár néha ott sem volt egyszerű az élet. De ahogy olvastam a Yahoo esetében is az M betű volt a symfony-ban, amit kivágtak kapásból.

de a PHP-hoz is vannak már keretrendszerek amik tudják
Új typo3 frameworkben van nagyon szépen használva.

én egyelőre nagyon örülök az új Symfonynak. :)
Félre ne érts, én szeretem a symfonyt, sok dolgot onnan vettünk át pl. template kezelésben, és egy nagyon szépen felépített rendszerről van szó.


Üdv,
Felhő
3

Nem az igazi

tolmi · 2008. Jún. 25. (Sze), 12.02
Hát nem tudom lányok, de nekem még mindíg nem jön be ez a Symfony, bár kétség kívül az 1.1 komoly előrelépés. Igyekszem figyelemmel követni a jövőben is, meg persze az architektúra nekem is tetszik (ha én nem is mindent így helyeztem volna el), de ettől még az apró részletekben ott lakik az ördög.

Ami viszont hatalmas pirospont a Symfony-nak, az a kiváló dokumentáció és dokumentatív aktívkodás. Ezzel biztos hogy sok szívet megnyernek.
4

Konkrétumok?

zila · 2008. Jún. 25. (Sze), 12.23
Én szívesen venném, ha leírnád, hogy szerinted mi, miért nem jó a symfony-ban szakmai szempontból?
6

Idő

tolmi · 2008. Jún. 25. (Sze), 15.45
Majd egyszer biztosan összeszedem, nem azért írtam hogy vitát indítsak, csupán olvasva a fentebbi hozzászólásokat, szerettem volna kiemelni, hogy nekem/nekünk például nem opció a Symfony.

Nagyon szeretném egyszer befejezni azt a doksit, amiben benne van minden okosság, amit én fontosnak tartanék egy fasza keretrendszerben.
7

Rendben

zila · 2008. Jún. 25. (Sze), 16.45
Ok, ha elkészülsz vele és publikálod valahol, akkor egy blogmark jól jönne majd rá... Én sem vitázni akartam, csak kíváncsi vagyok :)
8

Értelme így lenne :)

tolmi · 2008. Jún. 26. (Cs), 00.46
Hát számítok rá, hogy nem csak magamnak írom, ha már leírom ;)