ugrás a tartalomhoz

CSS and JavaScript build process

Török Gábor · 2008. Feb. 26. (K), 01.36
Fejlesztői környezetből könnyen gyorstárazható CSS és JS fájlok előállítása
 
1

Nem egészen vágom, hogy miről van itt szó pontosan.

Fraki · 2008. Feb. 26. (K), 09.24
Nem egészen vágom, hogy miről van itt szó pontosan. Az elején szerveroldali js-ről beszél, a végén meg tkp. kijelenti, hogy az új változatok keresését a kliensre lehet bízni, és ez az egész timestampelés, amiről a cikk szól, igazából fölösleges.
4

feltételes HTTP kérés

Hodicska Gergely · 2008. Feb. 26. (K), 13.22
A lényeg, hogy abban az esetben ha nem adsz meg lejárati időt, illetve nem verziózod a fájlokat, akkor a böngésző egy feltételes HTTP kérést fog küldeni, amire az webszer válaszolhat úgy, hogy a fájl nem változott (ezeesetben csak egy fejlécet küld), vagy ha változott, akkor kitolja a kért állományt. De még ez az eset is előnyösebb, mert mivel átpakoltad egy fájlba a különböző JS-eket, ezért csak egy kérést fog küldeni a böngésző, nem többet, és kb. ezen lehet spórolni a legtöbbet.


Üdv,
Felhő
2

Nekem ...

Max Logan · 2008. Feb. 26. (K), 09.33
... ez a megoldás jött be eddig a legjobban.
3

Nekem is van...

tiku I tikaszvince · 2008. Feb. 26. (K), 09.56
Én erre egy (félig meddig) saját megoldást használok. Összefogtam egy függvénybe a JavaScript Packer-t és a CSSTidy-t. A végeredmény egy-egy kiszolgálandó, a lehető legkisebbre csomagolt, gyorstárazható állomány.
5

1 file vs sok file

vbence · 2008. Feb. 26. (K), 15.13
Ha egybe gyúrjuk a fájlokat, javulni fog a betöltődési idő, ha az összes fájlra kíváncsiak vagyunk (tipikusan első látogatáskor). Vszont ha egy betűt is módosítunk, akkor el kell küldenünk a usernek az egész prototype-os frameworkös hóbelevancot.
Új látogatóknak jobban járnak, visszatérők rosszabbul.

Sok fájl esetén függetlenül kezelhetők a módosítások, egy visszatérő látogatónak nem kell újra és újra letöltenie mindent, egy gyakran frissülő JS-nél.

Kérdés, hogy egy keepalive kapcsolat esetén mennyit nyerünk a kérések számának minimalizálásával.

Fontos szempont lehet felhasználó élmény szerint, hogy mekkora kódot helyezünk el a head szekcióban, és mekkorát a /body előtt. Összecsomagolás esetén is célszerű lehet két külön csomaggal dolgozni.