ugrás a tartalomhoz

A Netscape hivatalosan is halott

winston · 2008. Jan. 1. (K), 01.34
A Netscape böngésző fejlesztésének és támogatásának vége
 
1

szomorú

gex · 2008. Jan. 2. (Sze), 03.06
ez elég szomorú, ráadásul nemrég jelent meg a 9-es széria, ami jó alternatíva volt egy gyors és nem túl sok memóriát zabáló - persze webfejlesztő kiterjesztések nélküli - böngészőnek.

hivatalosabb link
2

RIP

toro · 2008. Jan. 2. (Sze), 11.36
RIP

Egy dolgot azert erdemes lenne helyere tenni:
az Internet Explorer Windowsba integrálása esélytelenné tette, majd később a Firefox egész webet letámadó reklámkampánya végleg elszívta előle a levegőt


A mondat elso fele csak reszben igaz: az FF egy WIndowsba integralt IE ellen indult harcba, a nullarol kezdve, ehhez kepest a cikk vegen emlitett 16% reszesedes - amit en mindenhol 25 folott merek (persze lehet, hogy az USA-ban sokkal alacsonyabb es az leviszi az atlagot) - csodalatos eredmeny.
A NN nezetem szerint a sajat panikolasanak koszonheti a bukasat: az 5 verzioszam atugrasa nagy presztizs veszteseggel jart, az NN6 nem volt elegge felkeszitve a feladatra, sajat korabbi 4.7 verziojaval sem volt kompatibilis. En egy hetnyi vesszodes utan szedtem le, es termeszetesen a javitasokat mar nem is vartam meg.

Olyan mely sebet ejtett az NN6, hogy amikor utananeztem az FFnek es kiderult, hogy az a mozilla az alapja, ami valamikor a Netscapet is mozgatta, le se akartam tolteni. Aztan persze ra kellett jonnom, hogy masrol van most mar szo. Igy az idezet masiodik fele teljesen ertheto is.

Igy most siratunk valamit, ami hozzatartozott ifjusagunkhoz, mint a ZX spektrum, a C64, az Amiga, az ODRA vagy a FORTRAN meg a BASIC - de ellentetben a felsoroltakkal nem sajnaljuk, hogy eltunt.