ugrás a tartalomhoz

Rhitmo fejlesztőtárs kerestetik!

Methos · 2007. Okt. 22. (H), 21.29
Időhiány okán keres fejlesztőket a non-profit projekt
 
1

Code hosting

Török Gábor · 2007. Okt. 22. (H), 19.53
Nahát, talán célszerűbb lenne feltenni a projekt meglévő kódját a Google Code Hostingra, Sourceforge-ra, Freshmeat-re, bárhova, tőbb fejlesztőt, segítőt lehetne gyűjteni úgy. Release early, release often.
6

open source it!

Phanatic · 2007. Okt. 22. (H), 22.37
na igen. jobb helyeken ilyenkor vagy megnyitják a forrást, vagy elkezdik ásni a projekt sírját.
2

eleg szukszavu vagy

ErdosJ · 2007. Okt. 22. (H), 20.55
szia
nem irtal tul sokat a temaval kapcsolatban.. igy nekunk is eleg nehez dolgunk van.
tehat:
- milyen fejlesztoket keresel (designer is, vagy csak javascript, stb..), hanyat?
- a projekt mely reszeihez keresel segitoket?
- milyen technikakat hasznalnal a projetben? (konkretan: prototypepal nem lehet mindent megoldani.. szerver oldalon mi dolgozna?)
- legy szives, mutasd be bovebben a projektedet. mit tervezel bele? mi lesz a vegso cel? milyen reszekbol allna? a weboldalan sincsen tul sok info rola.
- eddig mennyi van keszen belole?
- mik a celjaid a projekttel?
- es Te mit adsz a projekthez?
3

meg egy

ErdosJ · 2007. Okt. 22. (H), 21.07
- jja, es mi lett az arculattervezo versennyel? mikor lesz eredmenyhirdetes?
5

2. forduló

Methos · 2007. Okt. 22. (H), 22.04
A beérkezett pályaművek nem sikerültek túl jól, de mivel nem tudtunk dönteni, kiemeltünk 3 pályázót, akik egy 2. forduló keretében mérik össze tudásokat. Ezt a pályázól e-mailben megkapták, 1-2 napon belül a pályázati oldalon is frissítem az információkat.
4

Akkor ezen változtatok :)

Methos · 2007. Okt. 22. (H), 22.02
Szia!

Igen, nem írtam, mert inkább csak azoknak szántam az ilyen kérdésekre a választ, akiket valóban érdekel is a dolog, és részletesebben is megismerkednének vele. :)

Akkor válaszolnék szép sorban:

- milyen fejlesztoket keresel (designer is, vagy csak javascript, stb..), hanyat?
JavaScript fejlesztőt keresek (1-2 embert)

- a projekt mely reszeihez keresel segitoket?
A projekt bármely részéhez szívesen veszem az ötleteket, egyéb megoldásokat a beszállt fejlesztőktől, de leginkább az alkalmazások fejlesztéséhez és az ehhez kapcsolódó rendszer kidolgozásához (pl. beépített funkciók, amelyek megkönnyítik az alkalmazás fejlesztését)

milyen technikakat hasznalnal a projetben? (konkretan: prototypepal nem lehet mindent megoldani.. szerver oldalon mi dolgozna?)
JavaScript + PHP + mySQL. A PHP gyakorlatilag csak az adatok kiszolgálását végzi és JSON-ban adja át az adatokat a JavaScriptnek, amely végül feldolgozza a kapott információkat.

- egy szives, mutasd be bovebben a projektedet. mit tervezel bele? mi lesz a vegso cel? milyen reszekbol allna? a weboldalan sincsen tul sok info rola.
A végső cél egy olyan rendszer kialakítása, amely a mindennapi netes teendőink kiindulópontja lehet. A cél nem egy Netvibes-klón létrehozása, hanem ennek a kezelőfelület és egyéb dolgok segítségével inkább egy következő szintre emelése. Maga a Rhitmo egy operációs rendszer szerű kezelőfelületből és a rendszerben lévő alkalmazásokból állna. Egyelőre beépített alkalmazásokkal, majd későbbiekben szeretném ezt kiterjeszteni felhasználói szintre, azaz akár a fejlashználók is írhassanak maguknak (vagy másoknak), olyan alkalamzásokat, amelyineket akarnak. Az alkalmazásokra már rengeteg ötletet kaptam (ezt most nem sorolnám fel itt), amelyek meg is valósíthatóak, csak egyedül ezek rengeteg időt vesznek igénybe. :) Tehát összefoglalva: a Rhitmo végül olyan lesz, amilyenné a felhasználók teszik. Az ő "alkalmazás-igényeikhez" próbálom majd igazítani a rendszerben lévő "programokat".

- eddig mennyi van keszen belole?
Ez egy igen fogós kérdés. :) Júniusban, mikor publikáltam a projektet, már elérhető volt egy keretrendszer béta, amit csak privát körök tekinthettek meg, azonban elégedetlen voltam vele, és azóta kétszer is elkezdtem újraírni az egészet. Jelenleg a 3. újraírási fázisban vagyok (és úgy tűnik ez a végleges :]), amelyet már Protoype framework-re építek. (Az előző verziók nem használtak semmilyen FW-t).

Hogy konkretizáljuk a dolgot, ami eddig készen van, vagy már majdnem készen:

Drag&Drop
Normál, Transparent és Clone módokban (Transparent: csak egy keret vonszolunk, Clone: egy 50% opacity-s objektum klónt vonszolunk)

Hotkeys
Összes billentyű használható (beleértve az F1-F12 billentyűket is), továbbá megadhatóak kombinációk is. (CTRL+ALT+B+N+E).

ContextMenu (Proto.Menu script átalakítva saját igényeknek megfelelően)
Külön a "desktopon", és az ikonokon, illetve az ablakokon.

Ablakok kezelése
- Hozzáadás
- Bezárás
- Minimalizálás
- subWindow hozzáadása [amely bezáródik, ha a main Window-t is bezárjuk -> lásd WinAmp main window és a playlistje]

Ikonok kezelése (félkész)
- Hozzáadás
- Törlés
- Saját ContextMenu jobbklikkre
- Duplaklikkre megnyitás
- Átnevezés (liveEdit)
- Lesz még: Ablakból fájl "kihúzása" parancsikonba az asztalra, illetve ugyanez fordítva

Template kezelés
TemplateJS használatával.

Felhasználó
- Beléptetés
- Kiléptetés
- Regisztráció
- Opciók (effektek ki./bekapcsolása)

Effektek
Spry Effects használatável. Ablakoknál fade in/fade out stb.

Rhitmo alkalmazás hozzáadása (Kezdetleges)

------------------------------------------------------------------------------


- mik a celjaid a projekttel?
Aki olvasta a CMS Award interjút, az tudhatja, hogy eddig 3 non-profit kezdeményezés fűződik a nevemhez (GameHunter, Játékszinkron Stúdió, FishBlog), amelyből ugyan az első kettő nem a webfejlesztés témakörébe tartozik, de a maga kategóriájában kiemelkedő helyen áll, és büszke vagyok rájuk.

A célom ugyanaz, mint az előző projektek esetében: olyan szolgáltatás/kezdeményezés létrehozása, amelyek hasznosak lehetnek az embereknek, és amelyre később visszanézve büszke lehetek. Nekem elsősorban karrier, és nem az anyagiak a fontosak. Persze, ha későbbiekben esetlegesen bevétel származhat a projektből, az nem hátrány :)

- es Te mit adsz a projekthez?
Eddig egyedül fejlesztettem a projektet, így mondhatni, hogy eddig mindent én adtam a projekthez. A felhívással nem az a célom, hogy keressek embereket, akik helyettem végzik el a munkát. Én szeretem ezt csinálni, szeretem a kihívásokat, és az újdonságokat. Mivel azonban főiskola, barátnő és fizetős megrendelések mellett kevesebb időm jut a rendszer fejlesztésére, így főként csak az alaprendszerrel tudok haladni, amely felhasználói szemmel nézve ugye nekik nem sokat ér, mert nincs olyan program, amelyet ő igazából gyakorlatilag is használhatna. Így a fejlesztőtársak bevonásával ezen szeretnék segíteni, hogy párhuzamosan közben az alkalmazások tervezés/programozása is haladhasson.


Remélem kimerítő választ adtam a kérdéseidre. :) Várom a válaszod.
7

API

Jano · 2007. Okt. 22. (H), 22.51
Én azt mondanám, hogy mindössze a annyi alkalmazást írjál meg a rendszer megnyitására amennyi ahhoz kell, hogy kialakítsad az API-t. Aztán hajrá.
8

biztonsag?

ErdosJ · 2007. Okt. 22. (H), 23.11
ebben van valami, viszont en nem biznam a felhasznalokra a programok megirasat.
a javascript nem egy uberbiztonsagos nyelv.. hogyan oldod meg, hogy ne tudjanak egymasnak kuldozgetni pl. 'virusprogramokat', vagy ne nyuljanak melyen bele a rendszerbe? nyilvan, ugy kell a rendszert kialakitani, hogy a kulso burok, az ui scriptelheto is lehessen, biztonsagosan.
jah, meg az erdekel nagyon, hogy hogyan csinalod meg a bongeszoprogramjat (bongeszo a bongeszoben? nyami.)?
9

Netvibes

Jano · 2007. Okt. 23. (K), 00.33
Példa a Netvibes, Facebook.
10

Csak keresés

Methos · 2007. Okt. 23. (K), 08.31
Programok írása: Igen, ezen már én is gondolkodtam, egyelőre nem tudom, hogyan is fog kinézni ez a dolog, de mint mondottam, ez még csak terv.

A böngésző tulajdonképpen csak keresési találatok megjelenítésére lesz, nem hagyományos böngészőként értendő, mert az ilyen formában felesleges lenne.