ugrás a tartalomhoz

Office 2.0

Pal_ur · 2007. Aug. 7. (K), 14.48
Web 2.0 irodai (és nem irodai) alkalmazások listája
 
1

van ezeknek értelme?

virág · 2007. Aug. 7. (K), 15.38
A Google hasonló szolgáltatásait alapul véve, kíváncsi lennék arra, hogy szerintetek van-e értelme az ilyen, böngészőben futó Office szerű alkalmazásoknak?

Én a Google Excelét próbáltam, kisebb zavaroktól eltekintve nekem tetszett és elkezdtem használni is (bár nem sok Excel táblát szerkesztek, max. havi 1-2 darabbal futok össze).

Csakhát ugye az ember bizalmatlan...nem kémkednek-e? Biztonságos-e? A Gmailt használom, azzal semmi gondom nem volt soha. Sok eltérő véleményt hallottam már, van aki soha nem használna ilyeneket, mert a saját gépen futó programok a tutik, és vannak mérsékeltebb vélemények is.

Szerintem jól használható dolgok ezek, de mégis úgy érzem, hogy nem nagyon fognak egyelőre elterjedni...
2

biztonság

Fekete Ferenc GDA · 2007. Aug. 7. (K), 16.21
Ha úgy gondolod, hogy nem biztonságosak a webalkalmazások, akkor miért egy ingyenes levelező szolgáltatást használsz? (gmail)

Amúgy nem csak "irodai" cuccok vannak összegyűjtve a linken, amelyeknek számos előnye van az asztali alkalmazásokkal szemben, mint pl.: olcsóbbak, hatékonyabb csoportmunkát tesznek lehetővé, és olyan kényelmi funkciókkal rendelkeznek, amelyek webalkalmazásoknál egyszerűbben megvalósíthatóak, mint egy asztalinál.
3

Van

Bártházi András · 2007. Aug. 8. (Sze), 08.14
Van értelme, én elkezdtem használni egy táblázatkezelőt és szövegszerkesztőt is. Egyszerűbb megosztani, mint egymás között küldözgetni, illetve kényelmesen elérhető bárhonnan. Nem minden tekintetben álltam át rájuk, de bőven vannak olyan esetek, amikor nagyon kényelmes, és nem érzek nagy biztonsági kockázatot.
4

kollaboráció

Hodicska Gergely · 2007. Aug. 8. (Sze), 11.01
Ezen cuccok értelme általában (leszámítva, hogy te egyedül is eléred bárhonnan a dolgaid), hogy több ember tud egyszerre dolgozni rajtuk, nagyon jól tud jönni csoportmunka esetén. Google docs például már többször jó szolgálatot tett, amikor sok nagyon egyszerű módosaítást kellett egy kisebb csoporttal megtenni. Épp akkor egy issue tracking cucc ágyú lett volna, feldotuk a teendőket egy doksiba, majd szépen huzogattuk ki, amikor lekezdtünk valamit megcsinálni, és sikerült ütközés nélkül levezényelni a módosításokat.

Ugyanilyen szempontból lehet például érdekes egy Wiki jellegű alkalmazás használata cégen belül tetszőleges, infomációval kapcsolatos teendőkre: tervezés, dokumentálás stb. Több helyen láttam azt, hogy egy projekthez tartozó dokumentumok kötött struktúrájú könyvtárrendszerben vannak letárolva, hát ez elég elavult ahhoz képest, amit egy webalkalmazás tud nyújtani, és ez utóbbi lényegesen megkönnyítheti a különböző emberek együtműködését. (Persze ehhez kell némi nyitottság is.)


Üdv,
Felhő
5

Van

jf · 2007. Aug. 9. (Cs), 22.15
Én pl. távmunkában szoktam alkalmi megbízásokat teljesíteni egy kft.-nek, és az elszámolást egy közös Google Spreadsheet táblában vezetjük.

A Google Notebook meg annyira hiányzott már, hogy korábban gondolkoztam egy pontosan ugyanilyen alkalmazás megírásán. Kódrészleteimet, gyors lejegyeznivalókat, netrádiókban hallott számcímeket szoktam oda menteni.
6

Google notebook

zila · 2007. Aug. 10. (P), 10.07
A google notebook-kal az az egy baj, hogy vannak életszerű helyzetek, amikor offline kellene valami információ amit belejegyeztél, akkor meg vagy lőve. Egy időben én is használtam, de áttértem inkább egy natív alkalmazásra mivel az offline is kéznél van. Meg aztán a notebook kedvéért nem fogok firefoxot használni, maradok a safarinál...