ugrás a tartalomhoz

Google Gears: Replacing One Problem with Another

Hojtsy Gábor · 2007. Jún. 13. (Sze), 08.08
A szinkronizáció kemény dió lehet
 
1

Nem is

Bártházi András · 2007. Jún. 13. (Sze), 19.54
Szerintem azért annyira nem veszélyes a dolog. Az ütközéseket kell okosan lekezelni, ennyi a történet. Szerintem pont az az előny, hogy a Google nem kötött hozzá minket egy konkrét megoldáshoz, hanem az adott alkalmazáshoz igazítható a szinkronizálás. Általában van olyan érték, ami a szerver felől erősebb (egy feed címe megváltozott), van olyan, ami a kliens felől (elolvastam egy adott bejegyzést), és van olyan, ami ütközik (fel és leiratkozások). Az ütközés kezelése is elég sokfajta lehet, az alkalmazástól függ. Ha igény lesz a probléma általános megoldására, akkor vagy a Google előrukkol majd eggyel, vagy pedig a library-k fejlesztői fognak előállni megoldásokkal.
2

Nana

janoszen · 2007. Jún. 13. (Sze), 21.42
Szerintem, tényleg probléma. Akit ismerek "fejlesztők" 75%-a nem tudja, mi az a versenyhelyzet. Egyáltalán nem triviálisaz ütközések lekezelése, főleg úgy nem, hogy ha két gépen EGYSZERRE használják az alkalmazást.
3

75%

Bártházi András · 2007. Jún. 14. (Cs), 14.33
Akit ismerek fejlesztőt, 99%-a nem fog összerakni olyan webalkalmazást, amihez kellene/aminél szóbajönne az offline jelenlét. Az 1%-nak meg az AJAX és a webalkalmazáshoz szükséges ismeretek elsajátítása után nem fog gondot okozni a szinkronizáció. ;)
4

Is-is

janoszen · 2007. Jún. 14. (Cs), 15.19
Oké, ott is van igazság, de én meg ismerek egy rakás olyan céget, akik jól ki tudnak találni feladatokat és utána föl tudják venni CsóróPeti nevű júzert hogy csinálja meg... szal tuti lesznek azért elcseszett alkalmazások, mert egy ilyet megtervezni nem kis pálya és sajna a tervezés fázisban eddig majdnem mindenhol hiányosságokat tapasztaltam.
5

Feedek esete a legkisebb probléma..

Sulik Szabolcs · 2007. Jún. 15. (P), 08.44
A cikkben az érdekesebb rész ott jön, amikor pedzegeti a docs offline használatát. Hiszen melyik erősebb változás:
- amit offline csináltam a notimon a táblázat egy cellájában
- amit közben online csináltam az asztali gépemről ua cellában

Nyilván ebből több is lehet, és ekkor csak a felhasználó tudja eldönteni, hogy melyiket is szeretné használni. Hasonló esetekben pl. az svn is teljes mértékben a felhasználóra bízza a döntést, hiszen nem nagyon tehet mást.