ugrás a tartalomhoz

asSQL - the first actionscript mySQL driver

Hojtsy Gábor · 2007. Május. 8. (K), 13.32
MySQL elérés ActionScript-ből
 
1

jóra használd

Őry Máté · 2007. Május. 8. (K), 14.41
nem néztem meg a linket, de akkor is felvillant bennem a kép, hogy akkor most az swf fájlokban kell majd keresni a távolrólisbelépős mysql jelszavakat...
2

Hasonló, de

Bártházi András · 2007. Május. 8. (K), 19.16
Bennem is ez merült fel. Aztán becsapott a ménykű: az ActionScript már nem csak Flash programozásra van. Egy másik alkalmazási lehetőség pedig egy PHPMyAdmin szerű megoldás, ahol a konkrét jelszót a felhasználó írja be, vagy a felhasználó authentikációja után érkezik (persze ilyenkor egy rosszindulató felhasználó hozzájuthat).
3

dettó

Hodicska Gergely · 2007. Május. 8. (K), 21.41
Pont reggel mutatta nekem is egyik kolléga, mint jópofaságot, nekem is ez a része volt aggályos. Azon gondolkodtam, hogy lehet-e valamilyen fajta session kezelés jellegű dolgot megvalósítani a dbkezelésben. Be kell jelentkezzen először a delikvens, addig a többi lekérdezése elutasításra kerül. Mondjuk azért birtonság szempontjából még lehetnek problémák, esetleg intranet alkalmazások esetén érdekes lehet.

Egy olyan tesztre kívnáncsi lennék azért, ahol ez a cucc van összevetve AMF-en keresztüli adatlekéréssel. Ha nem gyorsabb, akkor már kevésbé lehet érdekes.


Üdv,
Felhő
4

Tárolt eljárások

janoszen · 2007. Május. 9. (Sze), 23.06
Tudom, vesszőparipám, nem tehetek róla. Ha a tárolt eljárások nem SECURITY INVOKER-rel mennek, hanem SECURITY DEFINER-rel, akkor a táblákat el lehet rejteni, elég a tárolt eljárásokat nyitva hagyni és akkor nincs probléma. Mondjuk nagyobb projekteknél biztosan kell valami közbenső réted, de ha kicsi a projekt, elképzelhető.

Az intranet nem azt jelenti, hogy nem kell védekezni, elég egy rosszul fölconfigolt WLAN és akkor mindenki hozzáfér? Ez azért nem valami biztonságos perspektíva...