ugrás a tartalomhoz

A Magyar Ügyvédi Kamara állásfoglalása az ügyvédi honlapok tartalmáról

Edit · 2007. Ápr. 23. (H), 07.46
Kötelező és tiltott elemek
 
1

vicc

gex · 2007. Ápr. 23. (H), 10.02
igazából minden bekezdés önmagában is elég vicces, de ezek itt a legjobbak:
Az ügyvédi honlapon nem tartható fenn vendégkönyv. (Nem tartható fenn a honlaplátogatások számát a nyilvánosság számára hozzáférhető módon feltüntető számláló, illetve nem gyűjthetők a látogatók elektronikus levélcímei sem).

Az ügyvédi honlap tartalma nem szolgálhatja az ügyvéd, illetve szolgáltatásának népszerűsítését, vagy egyébként reklám célját. Tilos a hatáskeltő szlogen vagy más gazdasági reklámnak minősülő megjelölés használata. Az ügyvédi honlaphoz nem kapcsolható a képernyőn látható bármely reklám közlésre szolgáló felület (banner). Az ügyvédi honlapon tilos bármely más honlap címlapjára vagy bármely más tartalmi elemére kapcsolást lehetővé tevő un. "hyperlink" elhelyezése, kivéve az olyan kapcsolást, amely az ügyvédi szervezethez vagy a Kamaránál regisztrált külföldi ügyvéd, ügyvédi iroda (külföldi jogi tanácsadó) honlapjának címoldalára mutat. A Kamara kérheti, hogy az ügyvéd igazolja a kapcsolás alapjául szolgáló tényeket.


a keltezés elég régi (majdnem pont 6 éves), nem lehetséges, hogy ezt a dolgot felül kéne vizsgálni? a google-ben ügyvéd szóra keresve találtam díjjegyzéket, bannereket, partnerlinkeket, akkor ezek mind szabálytalanul vannak fent?
3

Állásfoglalás

zila · 2007. Ápr. 23. (H), 12.00
Szerintem ez nem tekinthető kötelező érvényűnek, csak a kamara állásfoglalása, hogy szerintük milyennek kéne lennie egy ügyvéd honlapjának. Mondjuk ha a honlap nem szolgálhatja az ügyvéd népszerűsítését, akkor mégis mire jó? Az iroda címét megnézni?

Szerk:
Hm. Mégis eléggé úgy tűnik, a kamarai jóváhagyás szükséges... Akkor már csak azt nem értem, miért lehetnek ettől eltérű tartalmú honlapok? Költői kérdés, gondolom a kamara nem tartja be a saját állásfoglalását, esetleg nem is érdekli, csak ha gond van, akkor tudnak mire hivatkozni...
2

jókor jött

mandarin8 · 2007. Ápr. 23. (H), 10.54
épp most csinálok egy ügyvédi irodának oldalt. hát.. ööö... érdekes dolgokat tiltanak (linkek, szlogenek :S ). mondjuk 2001-es, nem ártana tényleg felülvizsgálniuk!
4

tiltott a reklám

drifter · 2007. Ápr. 24. (K), 14.56
Megkérdeztem egy ügyvéd ismerőst, valami régebbi törvény értelmében tilos az ügyvédi szolgáltatást reklámozni (bármilyen formában), gondolom ebből vezették le a holnapokra vonatkozó szabályokat. Attól még elég durva :)