ugrás a tartalomhoz

Hybrid user experience designer/developer - A myth or reality?

airwalker · 2007. Ápr. 17. (K), 08.16
Mihez kell értenie egy webdesignernek?
 
1

the real ux designers please stand up

ptx · 2007. Ápr. 17. (K), 12.01
Nálunk szerintem csak developerek és hybridek vannak :o)
Magyar hybrid = az a developer, aki tervez is, tudatosan, vagy nem tudatosan foglalkozik a user experience/usability/info.architecture stb. kérdésekkel.

Van egyáltalán olyan ember aki csak UX designer/information architect? A webdesign általában nem webtervezést jelent. Néha az az érzésem, sok cégnél a weblapokat nem tervezik, azok csak úgy vadon nőnek...

(A grafikai dizájnt most hagyjuk ki egy picit)
2

létezik magyar webdizájner

Táskai Zsolt · 2007. Ápr. 17. (K), 12.55
én ismerek (sajnos csak érintőlegesen) olyan magyar embert, aki csak a webgrafikával + webdizájnnal foglalkozik-remekel, és szándékosan nem folyik bele a fejlesztésbe. desktop fejlesztésnél a dolog eléggé magától értetődő, nem szabad komoly programot terméktervező/felülettervező + az üzleti logikát ismerő szakértő nélkül megcsinálni; ilyen kontextusban több dizájnerrel is együtt dolgozunk. weben is kipróbálnám!
3

Kis cég

janoszen · 2007. Ápr. 17. (K), 14.04
Még egy tapasztalat, hogy a fönökkel/üzletkötővel közösen (én mint programozó) mentünk el és a dizájner végülis a megbeszélésből keletkezett specifikációból dolgozott.
4

Hybrid designer

Liquid · 2007. Ápr. 19. (Cs), 13.09
Szvsz a webes projektek esetében a minőségi produktumok úgy születnek, h minden a projektben részt vevő ember odafigyel a saját részére (legyen back-endes, front-endes, grafikus vagy akár marketinges). Ez az alapja.

És itt kezdődik a kooperáció:

Nem árt ha az emberek a saját részükön kívül picit betekintést nyernek a többiek munkájába, így felfedezik a lehetőségeket (nagyon egyszerű gyakorlati példa: Egy grafikus nem árt, h tudja, h léteznek AJAX-es megoldások, és ennek megfelelően rajzolja meg a layoutot is, de ez csak egy nagyon egyszerű példa volt).

Részemről sok minden érdekel, nem akarom magamat lekötni pusztán egy szegmens mellett, foglalkozom mind front-endes és back-endes dolgokkal és grafikai tervezéssel is egyaránt. (Amúgy ide tartozik asszem, h pl esetemben a Rails térhódítása óta ez a két dolog nagyon összefolyik)

Ha ezt az "új fajt" :) így hívják, akkor Hybrid developernek is nevezhetjük.

Amit tehát az utóbbi időben észrevettem: Nagyon sok olyan ember van aki több dologba belelát, ennek megfelelően sokkal könnyebben tud közösen dolgozni másokkal, és asszem innen kezdődik a Web Designer kifejhezés. Itt már nem "szakbarbárokról" beszélünk...

És ez jó.