ugrás a tartalomhoz

Látjuk, amit nézel!

Hojtsy Gábor · 2007. Már. 2. (P), 14.27
Nielsen "hogyan olvassuk a weblapot" mérésének felülvizsgálata
 
1

Reklámok

zila · 2007. Már. 2. (P), 15.22
a legfontosabb, hogy azok, akik magukat a reklámokkal szemben immúnisnak vagy elutasítónak tartják, éppúgy megnéznek, és emlékeznek is egy-egy hirdetésre, mint azok, akik befogadóbbak


Na én pont ezért használok adblockert, hogy ne is lássam őket. Ennyire elutasító vagyok. :)
2

Dettó

Max Logan · 2007. Már. 2. (P), 16.17
Én is kilőttem pár ad.domain.tld/* cuccot. Amúgy logikus, hogy aki nem szereti a reklámokat az is megnézi, mert elég pofátlan helyekre, méretben és mennyiségben tudják betenni (pl. iWiW), amit nem lehet nem észrevenni és persze, hogy odafókuszán az ember egy pillanatra ...

Amúgy a netes reklámokkal nekem leginkább az a bajon, hogy túlzottan tolakodóak (túl sok van egy oldalon és túl nagyok). Amikor megjelentek a flash-es reklámok, amin van egy kis X amivel be lehet zárni (ez volt JS-sel is) és betakarják a fél oldalt, akkor mondtam azt, hogy nem kellenek reklámok.

A Google és a CTnetwork féle szöveges reklámok annyira nem zavarnak, már ha normálisan be vannak illesztve az oldal layout-jába, mert azért ezeket is tudják megfelelően idegesítő helyre és elrendezésben tenni.
3

Kinai oldalak.

crown · 2007. Már. 6. (K), 15.52
Ha pedig meg nem neztel meg egy www.163.com -ot vagy tetszes szerinti kinai portalt, nem is tudod, mi a reklam. Nekem egyre szimpatikusabb a proxy adblocker, amit Operaban vagyok kenytelen hasznalni. Nagyon meglepodtem, mennyire pontos, hatekony. (proxy adblocked = tetszoleges kulso program)