ugrás a tartalomhoz

WordPress Magyarország

Hojtsy Gábor · 2006. Dec. 19. (K), 12.16
Elindult a blogrendszer magyar honlapja
 
1

Problémák

janoszen · 2006. Dec. 20. (Sze), 11.56
Én megpróbáltam a saját lokalizációmat. Messzemenő core hackek nélkül nem sikerült. A témákat gyakorlatilag 1-től egyig át kell írni, még a gyári témát is.

Egyébként meg a templatezésben vannak hajmeresztő hülyeségek. Péládul a <?php wp_register(); ?> hívás maga köré generál automatikusan egy listaelemet.

Ergo, ha jól templatezhető rendszert keresel és/vagy nem akarsz sokat szívni, el a kezekkel. Ha jó a default install, akkor hajrá.
2

95%-ig magyar!

Patai László · 2006. Dec. 20. (Sze), 13.00
Most a telepítőn kívül, mindent a szótáradatbázisból szed. A telepítő első két oldalát csak a PHP átírásával lehetett megoldani. Ennyi módosítás történt. Szerintem most 95% felett van a fordítás! Ezt max. 1 hónap és 100-ra tornásszuk fel. A legújabb verziót próbáltad? Régebben ez más volt, de folyamatosan fejlődik ilyen téren is a kód.
3

Nem

janoszen · 2006. Dec. 21. (Cs), 01.25
Nem, akkor még nem volt kint. De ez nem is zavart annyira, mert átírtam a sablonfájlban. A sablonrendszer bakijai sokkal zavaróbbak voltak, mert gyk. core hekkelés nélkül néhány esetben lehetetlen a megfelelő eredményt elérni... Lásd fent. De ez nem a Ti hibátok, hanem a WP koncepciójának a hibája.

Változtatni rajta pedig nem lenne célszerű, mert akkor meg csomó dolog nem működne...
4

igazad van

Patai László · 2006. Dec. 21. (Cs), 11.21
Persze, igazad van! Azért ez csak egy blog :)
5

Saját

janoszen · 2006. Dec. 21. (Cs), 12.13
Pont a fenti szívások miatt gondolkodtam azon, hogy kellene egy sajátot írni, de attól tartok, hogy pontosan a személyre szabhatósága miatt gyakorlatilag csak hozzáértők tudnák használni.
6

Fishblog

Max Logan · 2006. Dec. 21. (Cs), 12.39
Létezik egy Fishblog névre keresztelt magyar fejlesztésű blogmotor. Éppen mostanában jelentette be Methos, hogy OOP alapokra helyezve elkezdik a 2.0 fejlesztését. Sztem érdemes segédkezni a fejlesztésben vagy ötleteket adni, hogy mit kellene csinálni. Az ötletek alapján amik tervben vannak sztem egy elég jó blogmotor lesz a 2.0 (Az 1.0-t használom és sztem nagyon jó, már ami a felhasználóbartáságot illeti, bár van mit javítani, szóval ötletekkel lehet bombázni Methos-t). Már vannak olyan fejlesztések, amik az 1.0-ban még nincsenek bent, de egy béta 1.1-ben már vannak (csak nem lett kiadva).
7

csini

Patai László · 2006. Dec. 21. (Cs), 13.20
Nem is rossz! :) Na majd leszedem és megnézem.
8

fúj, fúj....

killgec · 2007. Júl. 5. (Cs), 13.12
Bocs, ha bárkit megsértek ezzel, de látva a wp kódját (egyszer bele kellett fejlesztenem), mindenkit óva intenék a fejlesztésétől, de még a használatától is. Átgondolatlan, naív megoldásokkal teletűzdelt, átláthatatlan kód szerintem, egyszerűen csak jókor volt jó helyen, és elterjedt, felkapták. Azt, hogy használható, nem vitatom, de továbbfejlesztés és biztonság szempontjából szerintem nagyon gázos egy ilyen kód, és ez utóbbi a felhasználókat is érinti.