ugrás a tartalomhoz

The 25 Worst Web Sites

Hojtsy Gábor · 2006. Szep. 16. (Szo), 21.44
A PC World citromdíja
 
1

Nekünk is ilyet!

vbence · 2006. Szep. 17. (V), 00.19
Jó lenne néhány ilyen gyöngyszemet kis hazánkből is összegyűjteni... Egy webshopot, ahol 0 forintba kerül a TFT monitor. Talán néhány, Alattyán Sándor abszurd összetett szavaiból (bombabolt.hu szervpiac.hu). Megfűszerezve néhány Internetes pénzkeresés oldallal, amiknek készítői megosztják a titkot a milliókhoz, csak azt nem tudni, miért inygenes tárhelyet választanak maguknak?
És nehogy kifelejtsem a magyar "milion dollar homepage"-et, és persze a klón klónjait...

;)
B
2

IGEEEEEEN!!!!!

ashnur · 2006. Szep. 17. (V), 07.47
es u`gy vala amint reme`le`m, myspace.com elnyerte az elso dijat:) akkor nem csak szerintem a legszarabb :D
3

Pc World

Anonymous · 2006. Szep. 17. (V), 10.13
A PC World nem egy komoly lap szerintem.
A MySpacet meg sikk fikázni, mégis az a leglátogatottab lap a világon. Csodálkozok, hogy a többi népszerübb lapot miért nem rakták be.
4

A leglátogatottabb lap a világon

vbence · 2006. Szep. 17. (V), 11.42
Szerintem elég jól meg van indokolva, hogy mi miért került oda. A "leglátogatottabb lap"-nál üresebb érvet pedig nehezen lehetett volna írni.
5

Érvek

Anonymous · 2006. Szep. 17. (V), 12.55
Akor viszont kérdés, hogy ki, és mi alapján dönti el, hogy jó-e a lap, vagy rossz. A MySpace nem a használhatóságáról híres, ám kétségkívűl az ötlet, és a megvalósítás kiemelkedővé tette. A MySpace-hez hasonló alkalmazásoknál nem a useability a lényeg.
6

De baj lenne ha az is lenne?

Jano · 2006. Szep. 17. (V), 14.17
Lehet, hogy egy oldal vagy bármilyen termék sikeres önmagában a nyújtott funkciók (vagy bármi más) miatt, de közben lehet halálra frusztálja a felhasználót a kezelése.
7

Weboldalakról van szó

vbence · 2006. Szep. 17. (V), 15.30
Nem ötleteket sorol fel a cikk (bár gyakran azt is megemlíti), hanem weblapokat. Nem tudom, hogy a myspace volt-e az első, de biztos vagyok benne, hogy nem, pusztán az ő vitorlájukba kapott bele az igénytelen tömeg.

Egy weblapot milyen szempontok alapján nevezél jónak vagy rossznak? Csak a hazsnálhatóság (esetleg az esztétika, és persze hozzáférhetőség, de ez egyelőre elég mellőzött). Ha pedig nem magát a weblapot, hanem az egész szolgáltatás szinvonalát akarnád lemérni mi alapján döntesz? Használhatóság.

Az, hogy valami sikeres, nem jelenti azt, hogy nívós. A TOP25-ben felsorolt oldalaknak mind megvolt a maguk tündöklése. Meglátjuk, hogy a jövő mit hoz a "social networking" oldalak számára.