ugrás a tartalomhoz

Everything you should know about CSS3

Török Gábor · 2006. Jún. 12. (H), 12.00
CSS 3-mal kapcsolatos tudástár
 
1

Szívfájdítás

Jano · 2006. Jún. 12. (H), 12.18
Fantasztikus lehetőségek vannak benne elég ha csak az egy elemhez több háttérkép rendelhetőséget vagy a "képes kereteket" említem, kár hogy a legelterjedtebb böngésző ezekből semmit nem fog ismerni még pár évig. És még hibéztatni se lehet érte, mert nem is elfogadott szabvány.
2

szomorú

Anonymous · 2006. Jún. 12. (H), 14.53
ie7 se fogja? az tényleg szomorú lenne.
3

Nem kiforrott szabvány

Dualon · 2006. Jún. 12. (H), 15.17
Ahogy Jano is említette, a CSS3 nem egy kiforrott, kész szabvány, így nem is várható el a böngészőktől, hogy a közeljövőben támogassák. Minden, már használható eleme csak "kedves gesztus" a böngészőfejlesztőktől. Nem véletlen pl. a Gecko motor -moz-... megoldása.

Amúgy olvasáskor tényleg fájt a szívem a sok ügyes trükkért. Sok pici webfejlesztőnek lesz karácsonya a CSS3-mal. :)
4

elarulom

deejayy · 2006. Jún. 12. (H), 15.34
elarulom, hogy az ie7 meg a css2-t sem fogja tamogatni teljesen. ennyit errol.
5

szabvány

winston · 2006. Jún. 12. (H), 21.59
meg aztán, attól, hogy valami szabvány, még nem biztos, hogy érdemes használni. (nem a szabvány minőségéből kifolyólag, hanem:) pl. a mostani css verzió már elég rég óta kinn van, mégis pl. az IE6 nem képes kezelni, sokan azt használják, stb.
Tehát attól, hogy szabvány, még el kell, hogy terjedjen, és elég nagy %-ban (minimum 95% fölött) kell, hogy támogassák a böngészők, hogy érdemes legyen használni. (mert ugye mindenkinek -közel- egyforma megjelenést akarunk) tehát, ha be is jönne az IE7-el (de nem), meg még egy-két nagyobb böngészővel, akkor is, van számtalan kisebb böngésző, amik együtt azért elég sok százalékot kihasítanak
plusz (pl. technikai) okok miatt nem várható el a látogatóktól, hogy rögtön váltsanak. én azt mondom, ha ebben a pillanatban szabvány lenne, és mondjuk az IE és a FF egy héten belül kijönne a támogatással, akkor is úgy bő fél év (vagy akár 1) lenne, amikor tényleg érdemes lenne használni.

ps.: tényleg szívszorító, hogy mik benne nem lesznek :)
6

két dolog

Bártházi András · 2006. Jún. 12. (H), 22.46
Adott esetben én vígan használom a CSS3 adta opacity-t, border-radius-t (ezt mondjuk -moz előtaggal), és ha valaki IE-t használ, hát akkor nem pont ugyanazt kapja, de funkcionálisan, tartalmilag nem fog semmit sem veszteni. Miért fosszam meg azt a 20+%-ot a szebb, jobb megjelenéstől, ha annyira nem fontos, hogy körbehekkeljem a fél világot, de semmiség megcsinálni nekik.

Egy szabványt nem akkor kezdünk el használni, hogy ha 95% felett használható. Ha jó az a megoldás, semmi akadálya akkor is használni, amikor csak kis rész kap többletszolgáltatást. Most is sugároznak Mo-on digitális TV-t, meg van mindenféle mobil internet, az emberek töredéke tudja ezt most kihasználni. Persze a példa nem az igazi.

Más. Használd admin felületen, használd magában a Firefoxban, használd Macintosh widgetekben, és ahol még lehetőséged van rá - ennek semmi akadálya.
7

Szerintem is

Nagy Gusztáv · 2006. Jún. 13. (K), 10.49
pont ez a lényeg, az áttérésre is jobban ösztönöz, ha sok oldal kihasználja az újdonságokat. Ha semmi különbség (ezen a téren), minek váltsak?
8

ie7

connor · 2006. Jún. 15. (Cs), 11.06
Remélem majd Dean Edw. erre is talál megoldást :))