ugrás a tartalomhoz

Csak-a-web projekt

bandi · 2006. Május. 23. (K), 17.59
Az Indexnél pusztán webes alkalmazások segítségével próbálják végezni a munkájukat, minden asztali programot leszedtek a tesztgépekről
 
1

Ketten

Bártházi András · 2006. Május. 23. (K), 18.04
Pontosabban ketten úgy csinálnak, mintha ez olyan nagy dolog lenne. ;)
2

Miért?

prezi · 2006. Május. 23. (K), 21.20
Te is csak webes programokat használsz?
3

Webfejlesztő

Bártházi András · 2006. Május. 23. (K), 21.59
Nem, de én webfejlesztő vagyok. Én böngészőt, PuTTY-ot és levelezőt használok. Amikor éppen webes "újságíró" vagyok, jellemzően levelezőt, böngészőt, hírolvasót, és egy szerkesztőségi rendszert használok. Esetleg egy "hagyományos" újságírónak meg kell tudnia nyitnia egy Word-ot, egy Excel-t. Ez is lehetséges.

De nem ez a lényeg. Nyilván a végeredmény az lesz, hogy "Egész jól el lehetett lenni, de amikor xyz volt, akkor hiányzott a jól megszokott környezet, s nem volt olyan kényelmes. Web 2.0-re fel, aki akar, az el tud lenni így is, viszont jól megszokott alkalmazásaink kisebb-nagyobb trükkjei hiányozhatnak." Ez nagy dolog? :)
4

mindent

aries · 2006. Május. 24. (Sze), 08.18
A böngészőt is leszedik? :)
5

opböngésző

winston · 2006. Május. 24. (Sze), 17.57
az új generációs oprendszer egyetlen egy böngésző lesz :) és persze ezzel egy csomó dolgot megspórolunk (kevesebb memória, mert a szerveroldali dolgok átvállalnak egy csomó dolgot, kevesebb winyó, mert online tárolunk, stb.), csak akkor szívjuk meg, ha a net szolgáltató épp bekrepál. No meg persze a sávszélesség... A file másolásáig 9654 perc van hátra... lol
6

Szerveroldali dolgok?

Jano · 2006. Május. 24. (Sze), 18.40
Hát web alkalmazásoknál épp az a lényeg, hogy kliens oldalra teszik a logika egy jó nagy részét: JavaScript. Egy script nyelv pedig soha nem lesz olyan gyors és hatékony mint egy lefordított. Tehát attól, hogy böngészőben van megvalósítva én inkább csak lassabb működést és több memória használatot várok, esetleg kevesebb funkcióval társítva!

Több ezer képet soha nem fogsz olyan gyorsan neten keresztűl browsolni mint a a saját gépedről. Egy mostani több Ghz-es processzor egy gyors Sata vinyoval ami csak téged szolgál ki, az kenderbe ver bármilyen webszolgáltatást!
7

inrónia

winston · 2006. Május. 24. (Sze), 19.22
szóval izé... lehet, nem lehetett észrevenni, de volt némi irónikus fűszerezése a mondanivalómnak, szóval nagyrészt egyetértek. amúgy jó, tudom, ajax, javascript, egyéb fenejó dolgok, de azért még elég sok szerveroldali dolog van... eléggé alkalmazásfüggő, hogy mennyit (tud) átterhelni a kliensre.