ugrás a tartalomhoz

Linkeljünk JavaScript-tel

mefi · 2006. Május. 5. (P), 18.20
Újszerű JavaScript-es linkelés
 
1

Cikk

attlad · 2006. Május. 5. (P), 18.46
Kapcsolódó cikk tavalyról:
http://weblabor.hu/cikkek/diszkretjavascript

(Újszerű?)
2

WEB 2.0 kama

Jano · 2006. Május. 6. (Szo), 01.36
Az eredeti post pont azt parodizálta ki, hogy a 'Web 2.0'-n már a link se lehet sima link hanem meg kell csavarni kicsit javascriptRequesttel... Ahelyett, hogy a link hrefjébe az új lap URL-jét adnánk meg, ehelyett egy javascript kéri el azt a szervertől és a javascript tolja be a location mezőbe, majd hívja meg...amit egyébként simán egy kattintásra a böngésző elvégezne.

Ezt azért írom le, hogy nehogy valaki azt gondolja, hogy azért mert ez jól megvan trükkölve, meg javascript meg mert most olvasott róla ez (neki) újdonság és ezért szaladni kell és át kell írnia a lapját ilyenre, mert ettől lesz web 2.0-ás...
3

Szerintem nem ártana rostálni

suexID · 2006. Május. 7. (V), 11.31
És akkor ilyenek cenzúra nélkül mehetnek publikba. Gratulálok!
4

mire gondolsz?

Hodicska Gergely · 2006. Május. 7. (V), 18.25
Lehet, hogy egyedül vagyok ezzel, de nem világos számomra, hogy mit szerettél volna itt mondani.


Felhő
5

mondanivaló

bbalazs · 2006. Május. 7. (V), 21.52
<script language="javascript" type="text/javascript" src="kod.js" ></script>

Talán ez a baja.
7

XHTML 1.1

mefi · 2006. Május. 17. (Sze), 15.46
A <script> elem language attribútuma XHTML 1.1 kivételével elfogadott, és valid.
6

Szerintem meg...

mefi · 2006. Május. 17. (Sze), 15.40
...nem ártana kérdezni, mielőtt leírsz egy hasnoló véleményt. A megjelenítés előtt a tartalom (mármint a szöveg leírása) módosítva lett. Tudtommal a beküldött blogmark addig nem jelenhet meg, amíg valaki nem ellenőrizte azt.
8

Értelek én

suexID · 2006. Május. 18. (Cs), 23.01
Én ha jól emlékszem 2 éve olvasom a Weblabort, szóval nem kell bemutatni a blogmarkolás menetét, magam is küldtem már (igaz nem saját lapra hivatkozó) ajánlást. Nem volt célom a felesleges hőbörgés, csak fel akartam hívni a kedves olvasók figyelmét arra, hogy amiért anno annyira hőbörgött mindenki a Startlap esetében (nem lehet új tabra/ablakba nyitni linkeket a JS miatt) most kezd trendivé válni és nem kellene még egy tisztánlátó, korral haladni képes közösségben promótálni.

Ezen túl más mondanivalóm nem volt, nagyon nem érdekelt, hogy ott van-e a type attribútum a mellékelt snippetben, vagy sem, csupán a cikk létjogosultságát és idevalóságát kérdőjeleztem meg, azt hiszem jogosan. Remélem ezzel tisztáztuk a félreértéseinket és sikerül békésen, felesleges flamewar nélkül túllendülni egy közel másfél hete felvetődött gondon/problémán. A béke legyen veled és mindenkivel!
9

Nincsen probléma

mefi · 2006. Május. 19. (P), 23.01
Természetesen nincsen probléma, én sem szándékoztam vitát csinálni ebből.

Azt viszont megjegyezném, hogy a kérdéses írás éppen azt tárgyalja, hogyan lehet megoldani, hogy a JavaScript-tel való linkelésből adódóan ne legyen problémája azoknak, akik esetleg nem tudnak JS-t futtatni, vagy éppen nem tudják új ablakban megnyitni, mert ez ténylegesen zavaró, kényelmetlen probléma.