ugrás a tartalomhoz

Windows 10 is spying on almost everything you do – here’s how to opt out

inf · 2015. Aug. 7. (P), 04.22
Hogyan kapcsolható ki (egyesek szerint) a telemetria a túlzottan kíváncsi Windows 10-ben
 
1

Win 10

Hidvégi Gábor · 2015. Aug. 30. (V), 13.43
Kipróbáltam a Windows 10-et, de nem tetszett, mert jóval korlátozottabban használható, mint a korábbi változatok. Egy ideje 8.1-en dolgozom, és nagyjából elégedett vagyok vele, gyakorlatilag egy felcsicsázott Windows 7-es, de szerencsére itt még sokmindent ki lehet kapcsolni, nem úgy, mint a 10-esben.
2

Szvsz ugyanaz lesz vele, mint

inf · 2015. Aug. 30. (V), 14.27
Szvsz ugyanaz lesz vele, mint a 8-al volt, hogy kell neki még egy új verzió, hogy kiforrjon. Nagyon béta szaga van azok alapján, amiket olvastam róla.
4

Újabb vicces fejlemény a

inf · 2015. Szep. 1. (K), 23.57
Újabb vicces fejlemény a témában. Win 8.1-en letiltottam az error reporting service-t meg kikapcsoltam minden adatvédelmes dolgot a gépházban, hogy semmit ne osszon meg MS-el. Azóta bőszen dobálja a kék halált, amiben leírja, hogy adatokat gyűjt a hibáról, amit elküld a Microsoft-nak, aztán újraindítja a gépet. ;-)))) A rendszer elég instabillá vált, de holnap ránézek megint. Sajna Linux-al nem menne el, mert annyira speckó hardver van ezekben a T100-as Asus-okban.

Én meg csak facepalm-ozok, amikor kiderül, hogy egy helyi cég megvette a Win 8.1-et, és mindenki ezt használja a cégen belül. Ennyit a céges titkokról. Fantasztikus.
5

Én is megcsináltam, amit te,

Hidvégi Gábor · 2015. Szep. 2. (Sze), 07.53
Én is megcsináltam, amit te, annyi különbséggel, hogy letiltottam a Windows Update-et. Nálam teljesen stabil a 8.1, bár hozzáteszem, nagyon kevés programot használok, és nem is telepítek újakat, ezért nincs félnivalóm.
6

Hmm megnézem mindjárt, hátha

inf · 2015. Szep. 2. (Sze), 16.17
Hmm megnézem mindjárt, hátha azóta helyreállt a rend. Update-et nem szeretném a security frissítések miatt letiltani.
7

Nem szorosan tartozik ide,

inf · 2015. Szep. 7. (H), 02.37
Nem szorosan tartozik ide, inkább csak a kémkedéssel kapcsolatos. Már nem először fordul elő velem, hogy összefutok az utcán valakivel, aztán másnap már ő van kint facebookon üzenőfalon az első helyen. Most vagy ő nézi meg a fb profilomat és azért teszi ki a falra a rendszer, vagy fb loggolja, hogy hova visszük a mobilunkat és kikkel találkozunk. Ez utóbbi elég bold statement. Volt már hasonlóban részetek, esetleg teszteltétek már ezt a feature-t?