ugrás a tartalomhoz

TypeScriptre vált az AngularJS

kukac7 · 2015. Már. 12. (Cs), 16.05
Meglepte a webes fejlesztői közösséget a Microsoft és a Google közös bejelentése
 
1

Érdekelne, hogy mik azok a

inf · 2015. Ápr. 3. (P), 15.27
Érdekelne, hogy mik azok a fantasztikus feature-ök, ami miatt annyival jobb a typescript az angularhoz, illetve, hogy még miket kellene belefejleszteni, ami hihetetlenül fontos ahhoz, hogy az új angular működjön. Néztem régebben a typescriptet, de szerintem nem éri meg a fáradságot áttérni rá pusztán a típusellenőrzések miatt. Ha hozzácsapnák az annotációk támogatását, akkor már egy fokkal erősebb lenne a késztetés, hogy áttérjek rá. Egyébként tetszik, hogy visszafele kompatibilis szemben a coffee-val meg hasonló torz dolgokkal.
2

Masik nyelv

Poetro · 2015. Ápr. 3. (P), 17.33
Meg mindig jobb, mintha egy sajat nyelvet hasznaltak volna, mint ami eredetileg tervben volt az Angular 2-hoz. |gy legalabb egy szabvanyos, sokak altal elfogadott nyelvet hasznalnak, meg akkor is, ha kozben egyutt kell mukodni a Microsofttal.
Mivel az Angularnek letezik egy Dart-ban is fejlesztett valtozata, egy tipusos nyelvet akartak hasznalni, es a TypeScript ezt tokeletesen teljesiti. Ez megkonnyiti teszi a tesztelest, konnyebb a kodrol megallapitani, hogy mit csinal, es milyen parameterket var, raadasul a fordito figyelmeztet, illetve hibat dob, ha nem megfelelo tipust hasznalsz.
3

Ezt nem vonom kétségbe, de ha

inf · 2015. Ápr. 3. (P), 23.43
Ezt nem vonom kétségbe, de ha jól emlékszem arról írnak a cikkben, hogy még külön hozzá kell csapni új feature-öket a ts-hez, hogy nekik megfeleljen, ezért akartak új nyelvet.