ugrás a tartalomhoz

Stop Hacking, or be Stopped

Török Gábor · 2006. Ápr. 25. (K), 16.31
Ahogy már többször szó volt róla, óvatosan az IE trükkökkel
 
1

Hát...

Bártházi András · 2006. Ápr. 25. (K), 19.04
Annyira én nem értek egyet a felvetéssel, persze mindenki döntse el maga. Amíg nem jön ki egy végleges IE7 verzió, amivel tesztelni fogom tudni, hogy mi romlott el, mi javult meg, addig részemről maradok a működő és egyszerű módszereknél, mint a * html hack, ami egyébként még valid is, és nem kívánja meg a szeparációt. Ha kell, ezeket bármikor be tudom tenni IE féle feltételes megjegyzésbe, mivel nagyon könnyű megtalálni ezeket, ha meg nem kell, akkor jó így, mivel egy helyen van az eredeti szabállyal, s ha az módosul, az IE specifikus értéket is gyorsan, egyszerűen tudom módosítani, s nem fogom elfelejteni, hogy van olyan is.
2

Conditional comments

janoszen · 2006. Ápr. 25. (K), 22.54
Szerintem, a conditional comments kisebbik rossz, de munkásabb megcsinálni, mert min. két külön CSS fájlt kell frissíteni. Én úgy szoktam csinálni, hogy először megírom selector hackekkel és utána szétszedem, ha nem utáltam már meg nagyon a feladatot. :D
3

IE leírás

janoszen · 2006. Ápr. 25. (K), 23.01
Na, böngésztem egy kicsit és erre a leírásra bukkantam a hackekkel kapcsolatban: http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/IETechCol/cols/dnexpie/ie7_css_compat.asp

Azért nem küldöm be blogmarkban, mert az MS híres arról, hogy elég gyakran változtatja a webcímeit. Google rulez.
4

Nezetem szerint

toro · 2006. Ápr. 26. (Sze), 09.11
a Microsoft erosen magaba dofi a kardjat, ha az IE7est ugy adja ki, hogy az nem lesz kompatibilis a korabbi IE verziokkal, ugyanis az egyre tudatosabb felhasznalo keresni fog egy olyan bongeszot, amiben a regi kedvenceit rendesen megnezheti. Ha ez eppen nem az IE7 lesz, akkor akkor nem az lesz.
Az inkompatibilitas pontosan visszaveti az IE fogyasztok szamat, es nem noveli. Az OpenOffice, FF, stb. peldaja azt mutatja, hogy a regi MS gondonlkodasnak - erobol mindent meg lehet oldani - az ideje lejart.
5

5.5 compatible...

janoszen · 2006. Ápr. 26. (Sze), 09.28
Hát, ami azt illeti, az 5.5-tel kompatibilis lesz, a 6-tal nem. Nyilván azt várják, hogy a weboldal szerkesztői átszerkesztik az oldalaikat 7-re. Egyébként meg ott vannak a conditional commentek. Mert sajnos szükség van rájuk.