ugrás a tartalomhoz

Tesztvezérelt fejlesztés JavaScriptben

T.G · 2013. Dec. 17. (K), 02.15
Egy konkrét példán keresztül szeretném bemutatni, hogy miként lehet JavaScriptben tesztvezérelt fejlesztés szerint programozni
 
1

Imho jó cikk, de nekem túl

inf · 2013. Dec. 17. (K), 19.25
Imho jó cikk, de nekem túl részletes. Én megpróbálok majd összehozni egy weblaboros cikket a témában néhány kulcs jelenség/művelet köré szervezve. A példák tdd-nél szerintem kevésbé fontosak, mint az elmélet pontos átadása.

Hmm ha már itt tartunk csinálok egy cikk ütemtervet, minden hónapban egy weblaboros cikk tartható tempó... injection - november, REST - december, TDD - január.
2

Részletesség

T.G · 2013. Dec. 17. (K), 20.06
A cikkel elsősorban azokat szerettem volna megcélozni, akik a TDD-ről már többször hallottak, de nem vették még rá magukat, hogy a gyakorlatban egy kicsivel összetettebb példát végigcsináljanak. Ezt a szintű részletességet miattuk választottam.

Az adott oldalon volt már elméleti háttér (illetve szerintem elméleti háttérről már több helyen is volt szó). Jelen cikkben pont azt szerettem volna kiemelni, hogy ez az egész, hogy néz ki a gyakorlatban. A cikk mérete valóban hosszabb lett, mint ahogy terveztem az elején. Ám amikor a megoldandó feladatot választottam, akkor még nem tudtam megítélni, hogy egy ilyen feladat milyen hosszan kellene kifejteni. Az szintén cél volt, hogy ne a két szám összeadását vegyük példaként, hanem valami olyat, ami valamilyen szinten valós feladat is lehetne.
3

Okés, így már világos, akkor

inf · 2013. Dec. 17. (K), 21.01
Okés, így már világos, akkor nem elméleti leírás, hanem gyakorlati bemutató egy hosszabb példán. Annak teljesen meg is felel.