ugrás a tartalomhoz

The average web page has grown 151% in just three years

tlof · 2013. Nov. 29. (P), 17.52
Egy rövid elemzés, hogy mennyit változott a weboldalak mérete az elmúlt három évben
 
1

Őszintén szólva elszomorító

Pepita · 2013. Nov. 29. (P), 21.49
Én nem szoktam nézni ilyen statisztikákat és elhiszem a cikkét (ami kicsit én megmérek, ilyesmit mutat), de ez elszomorító, hogy csak nyomjuk a több és több képet-médiát-felesleges szutykokat (is), és csak hálózatot / gépeket terhelünk vele, mert a felhasználói élmény közel sem lesz annyival jobb. Annál is inkább, mert a pozitív változásokat a látogatók hajlamosak természetesként megélni, nem pozitívként. Akkor minek nyomunk fél megával többet (a mögötte lévő pluszmunkáról nem is beszélve).

Hát én is remélem, hogy nem a bájtok terén növünk tovább...
2

Azt nem tudom, hogy az

MadBence · 2013. Nov. 30. (Szo), 14.56
Azt nem tudom, hogy az átlagos netsebesség mennyit gyorsult, de 3 év alatt a számítógépek négyszer lettek gyorsabbak.
3

sokat,

Pepita · 2013. Nov. 30. (Szo), 15.42
de csak a vezetékes. Emellett elég sokan használnak (én is) laptopon mobil netet, így nem szabad a net sebességgel komolyan számolni, mert ha a gép "asztali", akkor ne kelljen a net miatt mobil verziót használni. Ezért én továbbra is igyekszem kicsi forgalommal megoldani az asztalit is.

Szerk.: próbáld ki pl FB-t mobil stick-el, asztali gépen és nézetet...
5

Le van írva a cikkben, hogy

inf · 2013. Dec. 3. (K), 16.57
Le van írva a cikkben, hogy mennyit gyorsult 5.2% 3 év alatt, amíg az adatforgalom 151%-al nőtt. A gépek sebessége nem számít olyan sokat, ha nem valami netes játékot fejlesztesz canvas-szel, vagy nem szórod tele az oldalad flash reklámokkal. Btw. csak engem zavar, hogy a flash minden 5 percben összeomlik? Jó tudom adblock :-)
7

Flashblock. Legalább 5 éve

Max Logan · 2013. Dec. 3. (K), 22.02
Flashblock. Legalább 5 éve használom. Alapból semmilyen flash tartalom nem indul el, ha akarom, kattintok és elindul. Van whitelist és lehet ideiglenesen engedélyezni minden flash tartalmat egy toolbar-on elhelyezett gombbal. Egyetlen hátránya, hogy bizonyos flash cuccoknál nem elég a kattintás, hogy működjön a flash cuccos, ilyenkor vagy ideiglenes engedélyezés kell és újra tiltás ha távoztunk a sitetról, vagy pedig hozzá kell adni az adott oldalt a whitelist-hez. A beágyazott Vimeo-s videók esetén nem indul el a lejátszás (hiába kattintok a play gombra), ezért a Vimeo nálam whitelist-en van.

Nálam egyébként nagyon ritka a flash player letérdelése.
8

Általában a reklámanyagoktól

inf · 2013. Dec. 4. (Sze), 08.03
Általában a reklámanyagoktól szokott elszállni, az értelmes tartalmakat, mint youtube vagy vimeo bírni szokta... Jó felszórom ezt is akkor.
4

Szatíra

complex857 · 2013. Dec. 1. (V), 01.22
Úgy tűnik másnak is feltűnt a trend: www.motherfuckingwebsite.com :-P
6

You made my day :D

inf · 2013. Dec. 3. (K), 17.05
You made my day :D