ugrás a tartalomhoz

Laravel 4 telepítése

StarZ3r0 · 2013. Ápr. 19. (P), 17.37
A Laravel 4 keretrendszer telepítése.
 
1

Telepítés.

gyuby92 · 2013. Jún. 1. (Szo), 01.23
Ezzel is vannak problémák.
2

Kifejtenéd?

Poetro · 2013. Jún. 1. (Szo), 01.49
Anélkül, hogy kifejtenéd, nincs értelme a mondandódnak. Mindenben vannak hibák, indulj ki csak magadból. Milyen hibákra gondolsz, amik máshol nem léteznek, illetve hol oldották meg azokat jobban.
3

Laravel4 telepítése

gyuby92 · 2013. Jún. 1. (Szo), 11.15
Kifejtem egy kicsit bővebben a véleményemet, jelezném, hogy nem akarok ezzel senkit megbántani. Induljunk ki a blogmark-ból, ami ott le van írva.
1. Tegyük fel, hogy a composer már telepítve van. Mindegy, hogy Windows-on, vagy Linuxon. El lehet olvasni a nyilvános honlapjukon,mi a lényege.
2. Amikor a szerzők leírják, hogy a GitHub repositoryból a keretrendszer legújabb verzióját töltöm le, az nem az, csak a keretrendszer egy 38 K-s kerete. A keretrendszer akkor települ fel a gépünkre, mikor kiadjuk a composer install / vagy éppen a composer self-update ha régebbi a composerünk/ parancsot.
3. Tovább menve. Beállítja a virtual host-t OK. Egyforma Windowson és Linuxon. A mod_rewrite-PHP directiváról ról nem esik szó, pedig kellene. A telepítés menetéhez hozzátartozna még egy csomó opcionális dolog. Nagy részük meg is van említve a Laravel4 official dokumentációjában . /timezone, key, locale stb .../ Az artisan-ról szintén illene szólni, mert azzal dolgozik a rendszer, ha egyáltalán project-et akarunk készíteni.
4. Végezetül, ha valaminek van egy ingyenes, nyilvános dokumentációja, a Blogmark ebből lett elkészítve, akkor nem ildomos kiírni a végére, hogy copyright (C).
Csak ennyit akartam hozzáfűzni. Az én Windows-os telepítőm sem különb.
4

Végezetül, ha valaminek van

Joó Ádám · 2013. Jún. 1. (Szo), 14.29
Végezetül, ha valaminek van egy ingyenes, nyilvános dokumentációja, a Blogmark ebből lett elkészítve, akkor nem ildomos kiírni a végére, hogy copyright (C)


Ha nem közvetlen fordításról van szó, akkor jogosan szerepel a copyright.
5

Copyright

gyuby92 · 2013. Jún. 1. (Szo), 18.16
Ezt a Copyright-ot egy kicsit túlzásnak tartom. Ilyen alapon ha bárki, bármit csinál pl. itt belinkel egy doksit, hozzáfűz valamit rárakhatná, hogy (C.) by XY Azért a szerzői jog egy kicsit másképp működik. Na de nem akarok itt kötözködni, Tiszteletben tartom a "szerzők" jó szándékát. Erről lehetne egy vitát nyitni, hogy az informatikában hol kezdődik az önálló szellemi termék.
6

Copyright

Poetro · 2013. Jún. 1. (Szo), 18.21
Miért, ha valaki ír egy könyvet, egy cikket mondjuk a jQuery-ről, Python-ról, RoR-ról, Zend Framework-ről, akkor nem illeti meg a copyright? Mindegyiknek ingyenesen elérhető a dokumentációja, de ő nem azt fordítja le, hanem ír egy új dokumentumot az ő szemszögéből, ezért őt megilleti a copyright, mert azt a tartalmat ő hozta létre, ő gondolkodott rajt, esetleg kutatott, nyomozott utána napokig, hetekig, hónapokig.

Gondolom te már tucatszámra írtál hoszabb rövidebb cikkeket bármilyen témában, és tudod, mennyi utánajárást igényel egynek az összehozása.
7

Teljesen lényegtelen, hogy

MadBence · 2013. Jún. 1. (Szo), 19.04
Teljesen lényegtelen, hogy valaki odarakja-e, hogy ©, vagy sem. A szellemi alkotás jogilag onnantól áll szerzői jogi oltalom alatt, hogy ráböksz a "mentés" gombra. Ez teljesen független attól, hogy odarakod-e ezt a sablonszöveget, vagy sem. Azt, hogy az adott valami olyan dolog-e, hogy érvényesek rá a szerzői jogi törvények, egy teljesen más tészta, de a © szimbólum ebből a szempontból is irreleváns.
8

Copyright

gyuby92 · 2013. Jún. 1. (Szo), 20.05
Parttalan a vita. Egyébként, ha valaki odarakja a ©-ot. Az a minimum, hogy feltünteti, hogy miből is dolgozott. Tehát a forrást. Pl. ezért meszelték el Schmitt Pált is. Nem szokták csak úgy odarakosgatni a (C.)-ot. Pl. Hogy mondjak valamit Itt az interneten kismillió cikken nincsen rajta semelyiken sem. Tényleg nem kötözködni akarok, de a Copyright-nak súlya van.
9

Weblabor

Poetro · 2013. Jún. 1. (Szo), 20.12
A Weblaboron minden tartalomnak van copyright-ja, még akkor is, ha az nincs külön jelezve.
10

Tényleg nem kötözködni

Joó Ádám · 2013. Jún. 2. (V), 00.47
Tényleg nem kötözködni akarok, de a Copyright-nak súlya van.


Nincs súlya, a magyar jog nem ismeri a copyright szimbólumot. A szerzői jogi törvény alapján minden önálló szellemi alkotást létrejöttétől fogva megillet a szerzői jogi védelem.
11

+1

Pepita · 2013. Jún. 4. (K), 18.30
Kár, hogy még itt a WL-en is (és nagyon sokan másutt) ezt "nem tudja" mindenki... :(
12

Szabályok

Pepita · 2013. Jún. 4. (K), 18.33
Az a minimum, hogy feltünteti, hogy miből is dolgozott.
Erre is megvannak a megfelelő törvények, inkább olvass utána, mielőtt bíráskodsz mások felett. Vannak etikai ajánlások is, de a törvény a törvény.