ugrás a tartalomhoz

12.5%-os hétvégi Firefox használat az origo.hu-n

Jano · 2006. Jan. 28. (Szo), 20.55
Hétköznap 10%, hétvégén 12.5%-os a Firefox használók aránya az Origon.
 
1

17% a freemail.hu-n

Jano · 2006. Jan. 29. (V), 00.51
Elöszőr is köszönöm a szerkesztőknek, hogy helyesbítették a címet, én 17%-ot írtam pedig az "csak" a freemailre vonatkozik.

A dolog azért nagyon érdekes, mert az Origo a leglátogatottab hazai portál és talán elmondható, hogy jól tükrözi az átlagos használati statisztikákat. A Firefox terjedését alátámasztó statisztikákat a legtöbbször azzal szokták támadni, hogy főként IT szakmai portálok között mérik, ahol felülreprezentált a hozzártő, "hardcore" felhasználó akik között köztudott, hogy a FF és egyéb alternatív böngészők népszerűbbek.

Az hogy az origo látogatók közül hétvégén minden 8. ember már FF használó, a freemailesek közül (ami mégnagyobb mintatévelű statisztikából készült) pedig minden 6. ember az, végérvényesen meg kell hogy győzzön minden kétkedőt arról, hogy nem elég ma már csak IE-re készíteni oldalt.

Egy másik félmondatára is érdemes oda figyelni a cikkben, ahol a %-ot konkrét látogató számra váltják:

A hétköznap és a hétvége közti 2,5-4 százaléknyi különbséget - ami lapunk és a Freemail esetében körülbelül 6-16 ezernyi internetezőt jelent


amit összevonva a maradék böngészőkre vonatkozó mondattal:

A többi, legfeljebb 3 százaléknyi böngészőhasználó teljesen szétaprózódva képviseli a teljes browserpalettát


Azt kapjuk, hogy az a "maradék", az a kis 3%-nyi statisztikai adat, az is kb 10.000 látogatót jelent.
Őket sem szabad leírni.
2

freemail

Bártházi András · 2006. Jan. 30. (H), 09.35
Plusz hozzátenném, hogy ezt a 17%-os Freemail látogatottságot úgy sikerült elérni, hogy problémásan működött a bejelentkezés Firefox alatt. Legalábbis az info##kukac##firefox.hu-n jó sokan panaszkodtak, hogy gondjuk van a belépéssel.

Egész korrektre sikerült a cikk különben.

-boogie-
3

Elterjedtség görbéje

Dualon · 2006. Jan. 30. (H), 15.40
Megnéznék egy diagramot, amin a FF használók számát mutatják az idő függvényében - mondjuk a kezdetektől fogva. Elég sok, elég sokféle százalékos értéket lehet hallani, de a tendenciára nem térnek ki bővebben azon túl, hogy "terjed".
Mindenesetre nem csak azért örülök, mert az IE monopolhelyzete megingott (_nem_ cégfikázásról, hanem egészséges versenyhelyzetről beszélek), hanem azért is, mert nagy kedvencem a Firefox.

D.
http://e-arc.hu/