ugrás a tartalomhoz

Did Google just kill RSS?

Joó Ádám · 2013. Már. 15. (P), 05.10
A Reader leállításával a platformnak is vége?
 
1

Engem az is meglep, hogy

prom3theus · 2013. Már. 17. (V), 13.20
Engem az is meglep, hogy egyáltalán van még olyan ember, aki használ RSS-t, vagy hírgyűjtőt. Az emberek rendkívül nagy részének kialakult tájékozódási szokásai és megszokott felületei vannak. Számomra nem a Reader halála volt a meglepő, hanem az, hogy eddig kihúzta (az RSS-sel együtt).
2

Az RSS jóság, de nem kapott

Max Logan · 2013. Már. 17. (V), 14.14
Az RSS jóság, de nem kapott elég marketinget, továbbá kiforradtlan technológia azon értelemben, hogy egy jó ideje már nem csak szöveges információk kerülnek publikálásra. Így egy RSS feed sokszor már nem adta meg azt az élményt, amit maga a site (embed videók, stb.).
3

A GReaderen én sokszor láttam

MadBence · 2013. Már. 17. (V), 15.03
A GReaderen én sokszor láttam képeket is, illetve videókat is néztem. Szerintem egész egyszerűen az emberek többsége már más platformokon kapja a releváns linkeket (twitter, reddit, stb). A GReaderben a közösségi vonal sosem volt elég erős (hiába a followolgatás, csillagozás), és emiatt maradhatott rétegtermék.
Ahhoz képest, hogy egyesek szerint az RSS halott: A GReader halálhírére a júzerek gyorsan végigböngészte a lehetséges alternatívákat, aminek az lett az eredménye, hogy egy időre szó szerint az összes létező rss-olvasó szájt lehalt a túlterhelés miatt.
A másik szomorú dolog a hírrel kapcsolatban, hogy volt egy API is a GReaderhez, és így most a google apiját használó alkalmazásoknak más alternatíva után kell néznie...
4

Az RSS-t és sosem használtam

Max Logan · 2013. Már. 17. (V), 15.09
Az RSS-t és sosem használtam site-on keresztül, csakis alkalmazásként. Akár anno desktop-on, később pedig iOS-en.