ugrás a tartalomhoz

Adatvédelem, Google és a németek

bacc · 2012. Dec. 10. (H), 18.04
Az eddigi analitika teljes törlése, új követőkód, user által kikapcsolható analitika stb.
 
1

Az Analytics az egyik

Hidvégi Gábor · 2012. Dec. 10. (H), 18.46
Az Analytics az egyik legsunyibb eszköz az adatgyűjtésre (pl. nem a google cookie-jával működik, hanem a használó website-éba épül be, így tiltani sem lehet), a Google gyakorlatilag mindent megtud az emberekről, és ennek - a németek kivételével - látszólag senki sincs tudatában. Boldog-boldogtalan felteszi a weboldalára, mert ingyenes, és ezzel elárulják a látogatóikat.

A website-ok tulajdonosainak is felelőssége a felhasználók védelme, és azoké is, akik az oldalakat készítik (hasonlóan a TV-k és mozifilmek korhatáros besorolásához). A Google (és Microsoft és társaik) ellen évek óta folyamatosan perek indulnak a személyiségi jogok megsértése miatt, ezért szolgáltatásaik használata nem javasolt. Mindenre van alternatíva, csak egy picit keresgélni kell.
3

Többé-kevésbé véd ellene az

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 10. (H), 20.00
Többé-kevésbé véd ellene az adblock+ (?? lehet, hogy manuálisan állítottam be?) és a noscript.
Viszont keresőből egyre nehezebb olyat találni, ami valóban használható is.
Még a gúglié so so...
Régen az altavista.com volt egy nagyon jó kis kereső, de miután a Digital megszűnt (vagy már korábban?), azután nagyot zuhant a használhatósága, majd integrálódott asszem a yahoo-ba...


szerk: vagy "szolgáltatásaik" alatt csak a statisztikákra gondoltál?
2

Biztos?

Poetro · 2012. Dec. 10. (H), 19.47
Biztosan van jó, ami iparilag elfogadott, és tud kezelni napi több millió oldalletöltést, és megfelelően részletes lekérdezéseket tud generálni belátható időn belül. Mert nekem az Adobe SiteCatalyst (Omniture), Google Analytics és StatCounter mellett nem volt szerencsém semmi használhatóval összefutni, ami üzletileg is megfelelt volna. Természetesen ekkora méretben egyik sem ingyenes.
4

Piwik

gabesz666 · 2012. Dec. 10. (H), 21.12
Több helyen is dicsérték, ez alapján merem ajánlani, mivel saját tapasztalatom nincs vele: Piwik
5

Ahogy nézem, nem kicsi lenne

Poetro · 2012. Dec. 10. (H), 23.03
Ahogy nézem, nem kicsi lenne az igényelt tárhely, ha csak mondjuk 3 hónap statisztikát gyűjtök, már az is száz GB-os nagyságrend, amiben azért a MySQL nem igazán jeleskedik (legalábbis eddigi tapasztalataim szerint). És ebből használható adatot lekérdezni meg egy másik dolog.
6

Nagyon keveset tud GA-hoz

tgr · 2012. Dec. 11. (K), 01.29
Nagyon keveset tud GA-hoz képest (én pl. azzal szenvedtem sokat, hogy nem tud egyszerre forrás és kampány szerint bontani), és kriminálisan nagy a memóriaigénye (közepes forgalmú oldalak esetén is gigabájtokban mérhető). Legalábbis amikor én próbáltam, ez volt a helyzet, azóta fejlődhetett.