ugrás a tartalomhoz

Korlátozhatják a keresők hozzáférését a hírlapokhoz

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 1. (Szo), 02.33
Németországban korlátozni akarják a keresők és hírgyűjtő oldalak hozzáférését az online hírlapokhoz
 
1

Indexelés

Hidvégi Gábor · 2012. Dec. 1. (Szo), 11.13
Jelenleg csak egy teljes HTML oldalra lehet beállítani, hogy a keresők ne indexeljék, szerintem ezt ki kéne bővíteni azzal, hogy tartalmi blokkokra is be lehessen ezt állítani, ugyanúgy, mint az itemtype attribútumot:

<div noindex="true">
  Tartalom
</div>

Most találtam, hogy az orosz Yandex értelmezi a <noindex> tag-et.
2

Nyilván nem korlátozni

tgr · 2012. Dec. 1. (Szo), 13.02
Nyilván nem korlátozni akarják (azt most is tudnák), azt akarják, hogy a gugli fizessen nekik sok pénzt, mert csak.
3

Paranoia

Gixx · 2012. Dec. 6. (Cs), 09.51
Lehet, hogy csak a tipikus magyar beidegződés miatt, de nem hiszem, hogy azért mert egy kereső azt mondja magáról, hogy támogatja ezt meg ezt és ott van a kódban, hogy noindex, akkor már nem is fogja indexelni. Miért ne tenné? Hisz ott van, eléri, hozzáfér. Szerintem, igenis indexeli, tud róla, felhasználja, de csak okosan, hogy úgy tűnjön, mintha mégse.

Én a magam részéről amondó vagyok, hogy amit nem akarom, hogy indexeljenek, azt vagy elrejtem a robotok elől, vagy ha annyira nem bízok bennük, hogy UserAgent manipulációt is feltételezek, akkor login mögé rejtem.
4

Bizalom

Hidvégi Gábor · 2012. Dec. 6. (Cs), 13.44
Bár én sem bízom egyik keresőcégben, de szerintem azokat az oldalakat nem indexelik, ahol a robots.txt-ben és egyéb módon ezt kérik tőlük. Ha kiderülne, hogy csalnak, akkor van esély rá, hogy tömegesen pártoljanak el tőlük, és annyit nem ér az egész.
5

Azt mondjuk azért megnézném,

BlaZe · 2012. Dec. 6. (Cs), 15.50
Azt mondjuk azért megnézném, ahogy a googletől tömegesen elpártolnak, csak mert sérti az etikettet. Akkor már rég sehol nem lennének :)
6

Ez hozzáállás kérdése, én is

Hidvégi Gábor · 2012. Dec. 6. (Cs), 16.57
Ez hozzáállás kérdése, én is lebeszélek mindenkit a tisztességtelen cégek szolgáltatásainak használatáról, ezt más is megteheti, szerencsére vannak alternatívák.
7

Nem teljesen értitek, mi az a

tgr · 2012. Dec. 6. (Cs), 20.16
Nem teljesen értitek, mi az a noindex: ez arra utasítja a keresőt, hogy az adott lapot ne jelenítse meg a keresési találatok között. Mégis hogyan lehetne ezt nem feltűnő módon megszegni?