ugrás a tartalomhoz

Measuring connection speed in browsers

Joó Ádám · 2012. Okt. 27. (Szo), 21.14
Elképzelések a kapcsolat sebességének lekérdezésére
 
1

Nem a sebesség a legfontosabb

vbence · 2012. Okt. 27. (Szo), 23.19
A sebességet detektálni lehet a sessionön belül, ha maximum 2 resource-t tölt le a böngésző egyszerre az első nagyobb kép átviele után elég konkrét elképzelésünk lehet a sebességről, amit elmenthetünk a sessionbe és a további assetek minimális változatát küldhetjük.

Talán ami fontosabb: információ az átvitel költségéről - vagyis ingyenes (az adott eszköz wifin vagy valóban korlátlan wireless csomagon van) vagy kritikus (egy forgalmi limittel rendelkező esetleg kilobyte alapú számlázási csomagon). Esetleg horrorisztikus (data roaming).
2

CDN

Poetro · 2012. Okt. 28. (V), 09.48
Egy normálisabb weboldal már CDN-t használ. Ebben az esetben szerver oldalon nem igazán lehet mérni a sebességet, elvégre a felhasználó a resource-okat nem arról a szerverről tölti, ahol van session (sőt, jobb esetben olyan CDN szervert használ, ahol még sütik sincsennek, ezzel is spórolva a forgalmon). Így sebességet csak kliens oldalon lehetne mérni, de sajnos nem tudod, mennyi adat töltődik párhuzamosan, és éppen ebben a pillanatban, így ezek a mérések nagyon pontatlanok lennének.