ugrás a tartalomhoz

Piwik vs. Google Analytics, A Comparison

Hidvégi Gábor · 2012. Okt. 9. (K), 21.41
A két webanalitikai eszköz összehasonlítása
 
1

Nem nevezném összehasonlításnak

tlof · 2012. Okt. 10. (Sze), 09.54
A szerző leir egy pár dolgot, de messze nem nevezném összehasonlitásnak, pláne úgy hogy leirja, hogy nem is használ analyticset, nem nézi össze a két rendszer látogatottsági méréseit, illetve nem próbál meg adatokat kinyerni. Felsorol néhány dolgot amiben a piwik jobb, de kb ennyi.
2

Korábban használt

Hidvégi Gábor · 2012. Okt. 10. (Sze), 10.25
Korábban használt analyticset, ezért van összehasonlítási alapja. Elvileg mindkét rendszer ugyanazokból a bejövő adatokból készít statisztikát, csak a piwik esetében nálad van az adatbázis, azaz kevésbé függsz harmadik féltől.
3

Szerintem a fickó nem

tgr · 2012. Okt. 12. (P), 15.11
Szerintem a fickó nem programozó, hanem humorista, és az egész blogja valami kifinomult performansz. Más magyarázatot hirtelen nem tudok elképzelni a cikkre.
4

Az tény, hogy nem úgy

Hidvégi Gábor · 2012. Okt. 18. (Cs), 11.52
Az tény, hogy nem úgy gondolkozik, mint a nagy többség, de ez még nem bizonyíték arra, hogy rosszul gondolkozik. Majd az idő eldönti, hogy kinek van igaza.
5

Te használtál Piwiket is meg

tgr · 2012. Okt. 20. (Szo), 12.28
Te használtál Piwiket is meg GA-t is? Ugye nem? Ez a cikk egy vicc. Olyan, mintha azt mondaná, hogy az MS Paint jobb, mint a Photoshop, mert többféle ecset van benne. Minden elismerésem a Piwik programozóinak, viszonylag használható terméket raktak össze, és tök jó dolog, hogy van egy olyan opensource stat túl, aminek a felhasználói felületétől az átlag nem-programozó nem fakad sírva, de látszik, hogy több nagyságrend különbség van a Piwikbe és a GA-ba tett erőforrások között.