ugrás a tartalomhoz

TypeScript

inf · 2012. Okt. 2. (K), 14.28
Típusossággal és még sok mással bővített JavaScript a Microsoft tollából
 
1

Nyelvi referenciát miért nem

Hidvégi Gábor · 2012. Okt. 2. (K), 16.33
Nyelvi referenciát miért nem raktak fel? Vagy csak én nem találom?

Nagy könnyebbség lenne, ha függvényhíváskor a paramétereket a nevükkel (is) meg lehetne adni, azaz felcserélhető lehetne a sorrendjük:
függvény(paraméter2: 'érték', paraméter1: 'másvalami');
2

Fent van

Poetro · 2012. Okt. 2. (K), 16.51
A specifikáció fent van az oldalon PDF és DOCX formátumban.
3

Köszönöm

Hidvégi Gábor · 2012. Okt. 2. (K), 16.55
A Contribute részt nem olvastam el, elkerülte a figyelmem.
4

Pont mint az ActionScript3

dropout · 2012. Okt. 2. (K), 17.19
Elöszőr a kötelező paraméterek jönnek, utána az opcionálisak, ha jól értem a specifikációt.
A function signature’s parameter list consists of zero or more required parameters, followed by zero or more optional parameters, finally followed by an optional rest parameter.
5

Volt akinek sikerült visual

inf · 2012. Okt. 2. (K), 23.10
Volt akinek sikerült visual studio-ban nodejs-el összekötni ezt a typescriptet? nekem az ingyenessel nem igazán ment. (Gondolom azért ingyenes.)

Egy webstorm + jsdoc3-nál talán annyiban nyújt többet, hogy van automatikus kiegészítés a típusok megadásánál is. (jsdoc3-nál nincsen webstorm-ban) Ez viszont kompenzálható egy kis fejlesztéssel... (jsdt fejlesztésébe be fogok szállni, aztán meglátom mit tehetek ez ügyben. eclipse-nél egyelőre még jsdoc3 támogatás sincs :S)
6

Vélemény

dropout · 2012. Okt. 3. (Sze), 10.55
A legnagyobb előnye, hogy 100% JavaScript kompatiblis ellentétben a többi próbálkozással. Ez szerintem sikerre viheti, illetve remek átmenetet képez, ha esetleg mégiscsak úgy gondolnák az illetékesek, hogy létezhet a JavaScript-nél alkalmasabb nyelv alkalmazások/játékok fejlesztésére. Gondolom mindenkinek megfordult a fejében, hogy milyen jó lenne, ha nem kéne visszatérő értékek típusára unit testeket írni, vagy ha játékot írsz akkor milyen jók a saját típusok a vektorokkal és mátrixokkal történő műveletekhez.
Haxe, GWT, Coffe, Jangaroo, Dart és most a TypeScript szerintem mind azt mutatják, hogy igény van egy "jobb", kiforrottabb szemantikával rendelkező dinamikusan gépelhető típusos script nyelvre.