ugrás a tartalomhoz

Tárhelyválasztó.hu

tarhelyvalaszto · 2011. Szep. 8. (Cs), 16.06
Részletesen kereshetővé és összehasonlíthatóvá teszi a magyar tárhelycsomagok jellemzőit. Egyre több szolgáltató szerepel rajta.
 
1

curl wtf

Arnold Layne · 2011. Szep. 8. (Cs), 18.10
a curl miert a grafikanal van? :O
3

grafikus lehetett a szerkesztő?

Delawer · 2011. Szep. 9. (P), 10.18
biztos a grafikánál alkalmazott curl effekt miatt :)
7

Eggyel lejjebb

tarhelyvalaszto · 2011. Szep. 10. (Szo), 23.55
Majd átrakom az alatta lévő Egyéb kategóriába.
2

Jelképes összeg

janoszen · 2011. Szep. 8. (Cs), 22.06
Mennyi az a "jelképes összeg" amiért egy tárhely-szolgáltató bekerülhet?

Amit még érdemes lenne belevenni:

 • Egynél több szerver van.
 • Van (napi) backup.
 • A backup másik szerverre készül.
 • A backup olyan szerverre készül, ami nem vesz részt webkiszolgálásban.
 • Napi e-mail küldési limit.
 • Van bankkártyás fizetési lehetőség.
 • Csak elektronikus számla / papir számla.
 • Nappali|24/7 email|telefonos ügyfélszolgálat.
 • A szerver Magyarországon legyen / ne legyen. (Azért fontos, mert egy csomó hazai szolgáltatónak csapnivaló külföldje van.)
 • Dedikált SSL-re lehetőség.
 • Adatbázis felhasználók száma.
 • FTPs / SFTP feltöltési lehetőség (nem feltétlenül ugyanaz, mint az SSH)
 • E-mail fiókból / tárhelyről hírlevél küldhető igen/nem
 • E-mailnél / tárhelyről DKIM aláírás.
 • Teljes DNS kezelő felület.
 • Tárhely beállító felület.
 • E-mail beállító felület.
 • Max adatbázis méret.
 • Állítható spamszűrő.
 • Uptime garancia.


Más:

 • Az eredmény oldal ne legyen 940 px-re belimitálva CSS-ből, bal oldalt egy csomó hasznos helyet elvesz a képernyőről.
 • A szolgáltatók nevei scrollozásnál maradjanak fent az eredmény oldalon.
4

Javaslatok

tarhelyvalaszto · 2011. Szep. 9. (P), 15.14
Kedves János!

Köszönöm ezt a kimerítő listát. Első körben arra koncentráltam, hogy olyan tulajdonságait vegyem fel a tárhelycsomagoknak, amit a szolgáltatók nagy része megad. Mielőtt a fentiekkel bővíteném az oldalt, megvárom, mennyire partnerek a szolgáltatók az adatok pontosításában. Mindenesetre elmentettem magamnak az egész listát, és a legközelebbi továbbfejlesztésnél mindenképp csemegézek belőle.
A 940px-es limit az általam használt CSS keretrendszer, a Twitter "Bootstrap"-jának a sajátja. De belenézek, hátha lehet ezen igazítani.
A tárhelycsomagok nevének rögzítése valóban jó ötlet. Van ehhez esetleg valami tutorial a neten? Még nem csináltam ilyesmit.

Csaba
5

Olvashatatlan

saxus · 2011. Szep. 9. (P), 21.42
Nekem csak egy bajom van az egész oldallal: miért nem lehet leszokni erről az ostoba szokásról, amit az utóbbi években egyre több hülye designer csinál, hogy világos hátteren szürke betűket használ? Miért jó az, hogy olvashatatlan az egész oldal? Különösen aktuális, hogy pont nemrég volt kinn erről egy blogmark ( http://contrastrebellion.com/ ). Szerintem nyugodtan állítsd a találatoknál #000000 -ra a betűszínt, nem baj az, ha olvasható.
6

Nem szándékos :-)

tarhelyvalaszto · 2011. Szep. 10. (Szo), 23.41
A Twitter Bootstrap nevű CSS keretrendszerét használtam, a színek onnan származnak. Nekem nem tűnt olvashatatlannak, de ennek ellenére lehet, hogy a következő "release"-ben megváltoztatom.
Eddig eszembe nem jutott ilyesmivel foglalkozni, de megnéztem egy speciális programmal. A mostani kontrasztarány 3,7:1 a javasolt minimum 4,5:1 helyett. Ha a betűszínt #808080-ról #707070-ra változtatom, már 4,7:1 lesz az arány. Az optimális 7:1-et pedig a #505050-al érném el. :-)
8

Sokkal jobb

saxus · 2011. Szep. 11. (V), 01.14
#505050 -en valóban sokkal jobb :)

Bocs a kirohanásért, csak nagyon elegem van már a fehér/világosszürkére közepes szürke, olvashatóságot figyelmen kívül hagyó designeri megoldásokból. Tény, el lehet olvasni így is, de nem kényelmes. Fel nem fogom, hogy mi jár azoknak a designereknek a fejében, akik kitalálják ezeket.
9

Ez így nem megy

janoszen · 2011. Szep. 11. (V), 08.09
Ha a szolgáltatókra bízod, hogy összeállítsák a listát, akkor egyrészt az opciók nagy része nem lesz kitöltve, másrészt hülyeségek lesznek benne. Ez azért rossz, mert mint ügyfél, vannak szempontok, ami alapján dönteni lehet. Pl. az egy nagyon jó mutatója a sufnihostingnak, hogy az adott cégnek csak egy gépe van, csomó embernek ez viszont nem szempont. Ha szeretnéd, dolgozzunk össze egy olyan program érdekében, ami az opciók nagy részét leteszteli automatikusan és akkor máris többet tudunk. Ezt a betegség miatt kissé háttérbe szorult LAMPSecurityToolkitemből forkolva egész könnyen meg lehetne csinálni és csak egy teszt tárhelyet kell hozzá kérni.
10

Picit másként lenne érdemes...

viacomkft · 2011. Szep. 11. (V), 22.06
Sziasztok,

leszámítva azt a dolgot, hogy tárhely szolgáltatással foglalkozunk, jelenlegi soraimat inkább a weboldal jobbításáért írt javaslatként kezeljétek! Az elmúlt évek során egyre több tárhely kereső/értékelő oldal készült, pontosabban inkább csak az első, mert az értékelést vagy jogi akadályok miatt vagy más dolgok miatt (például érdekek) el szokták bagatellizálni. A legtöbb oldal jó ötletként indul, viszont az idő során szinte minden ilyen oldal elindul annak az irányába, hogy azon szolgáltatók, akik fizetnek vagy többet fizetnek valamilyen módon mégiscsak jobbaknak fognak tűnni, mint amit az adataik indokolnak, ez pedig épp ellentétes azzal, hogy a látogató az kapja, amit keres. Összességében tehát azt kell mondanom, hogy jelenleg elég furcsa piacon kellene egy valóban megbízható oldalt csinálnotok a rengeteg más érdekű oldal mellett. (Mondom mindezt úgy, hogy a szolgáltatók nagy része is inkább a korrekt és valós vélemények szerint osztályozó oldalakat látná szívesen.) A projekthez tehát sok sikert kívánok Nektek, addig pedig fogadjatok el pár javaslatot, ami talán a jövőre nézve hiánypótló lehet:

* az adatok feltöltését valóban nem lenne praktikus manuálisan végeztetni, hiszen a legtöbb szolgáltató nem fogja rendszeresen frissíteni az adatokat, így tehát az oldal idővel hibás adatokkal lesz feltöltve, ami a használhatatlanságát fogja okozni. Javaslatom tehát az lenne, hogy a résztvevő szolgáltatókkal egyeztetve hozzatok létre egy közös platformot, ahol az adatok feltöltése/frissítése automatán történhet. Például: szolgáltatóneve.hu/arlista.xml

* Vezessétek be az értékelési rendszert, praktikusan erre használható a facebook is, így valószínűleg valós értékeléseket fogtok kapni.

* A valóságban a szerverek száma nem sokat jelent, hiszen egy sufni cég is tud bérelni akar 30 VPS-t is ;) Sajnos jelenleg nincs olyan egyértelmű viszonyszám, amivel ki lehetne fejezni, hogy egy szolgáltató szervere milyen oldalteljesítményt bír el, hiszen ahány oldal, annyiként működik, nem lehet mindenre optimalizálni.

* Az uptimeot praktikus lenne akár házon belül monitorozni, ezt pedig valószínűleg egy egyszerű script segítségével meg lehetne oldani, amit szintúgy a szolgáltatónak fel kell telepíteni, ha az oldalon szerepelni szeretne, ahogy a fent írt arlista.xml-t is.

* Az oldalon jó lenne minden szolgáltató felé valami teszt tárhely API-t kialakítani, így mindenki a saját bőrén is kipróbálhatja azt, amit később választani fog.

Janoszen: ez a LAMPSecurityToolkit nagyon jó ötlet, habár jelenleg még csak a PHP-t vizsgálod, de remélhetően bővülni fog majd a tudása a Kitnek, ötletem van rá, ha kíváncsi vagy!;)

Egyelőre ennyit szerettem volna írni, ne haragudjatok, ha picit hosszú voltam!;)
11

Off

janoszen · 2011. Szep. 11. (V), 22.54
Off: jöhet issueban a feature request a toolkithez.

On: valamiféle akkreditált plecsnit kéne csinálni, hogy "Minőségi tárhely szolgáltató", amihez természetesen egy jó kis követelménylistának is tartoznia kell.
12

Off/On

viacomkft · 2011. Szep. 11. (V), 23.14
Az Off kérdésedre: szerintem nyitni kellene neki egy külön topic-ot, ha írsz egy e-mailt megírom az ötleteimet!

On: a plecsni nem megoldás, ráadásul nagyon hajazna a megoldás egy olyan oldalra, amit most nem írok meg, de sokan átlátják a helyzetet, szóval lényegében megjutalmazza magát és a többi saját oldalát:) Ebben a témában jelenleg úgy érzem, hogy nehéz igazságot tenni, a legtöbb webfejlesztő idővel úgyis megtalálja a számára legjobb partnert, akivel tökéletesen együtt tud dolgozni, a legtöbb egyoldalas ügyfélnek pedig valószínűleg megfelelő lesz a legolcsóbb ajánlat is! A második weblapos ügyfelek pedig már valamivel céltudatosabban fognak a szolgáltatók felé menni, ott pedig az első szűrőt a személyes kapcsolatot én semmiféleképpen nem hagynám ki! Nem mondom, hogy nincs lételeme az interneten egy tárhelykereső oldalnak csak nehéz lesz felfuttatni, ahhoz képest, hogy milyen sok fejlesztési időt elvisz majd... Ötletet szívesen adok mindenesetre, ha az oldal szépen fejlődik! Részemről tehát a plecsni ötletet elvetném...

---
Ami pedig eszembe jutott a végére: Mi az, környezetvédelmi kapcsoló? FreOn/freOff;) bocs ez gyenge volt;)
13

Plecsni

janoszen · 2011. Szep. 12. (H), 08.09
Sztem csak annak a kérdése, hogy világosan tisztázott, objektív követelménylistája van-e.
14

Köszönöm

tarhelyvalaszto · 2011. Szep. 12. (H), 10.34
Köszönöm mindenkinek az értékes javaslatokat és hogy vettétek a fáradságot, hogy leírjátok őket. Jó párat már most szívesen megvalósítanék. Amit vállalni tudok, hogy apránként, de folyamatosan fejlődni fog az oldal.
Addig is megköszönöm, ha "lájkoljátok" a Tárhelyválasztó FB oldalát. Azon keresztül könnyebben kapcsolatban maradhatunk.
Én is gondoltam rá, hogy a felhasználók értékelhessék a tárhelycsomagokat, csak attól féltem, hogy majd a szolgáltatók fogják egymás csomagjait negatív értékelésekkel lehúzni (aki nem tenne ilyet, attól elnézést kérek). De a FB bevonása valószínűleg hitelesebbé teszi majd a hozzászólásokat.
15

CMS-ek...

TeeCee · 2011. Szep. 12. (H), 13.22
Lehetne egy olyan is, hogy melyik CMS fut rajta out-of-box. Drupal, Joomla, WP ...
Néhány gyakoribb cuccot össze lehetne szedni, az még fontos szempont lehet, h valaki egy otthon összepakolt oldalt szeretne átrakni.

Meg: lehetne egy basic és egy advanced keresési lehetőség. Ha valaki nem ért hozzá, akkor pár alapszintű infóból böngésszen csak, az aldomain száma, meg a php.ini szerkeszthetősége nem mond neki semmit. (Persze, fontos az, de nem neki, hanem a fejlesztőnek, de ismerünk olyan Megrendelőt, aki maga akar mindent intézni... :D )
16

Linode

Gixx · 2011. Szep. 12. (H), 14.11
Anno, amikor tárhelyet kerestem, mindig volt valami, ami miatt nem tetszett egy-egy adott szolgáltató. Egyben voltak csak közösek: ár/érték arányban túl drágák voltak.

Ekkor egy haverommal összeálltunk felesben és bérelünk egy virtuális szervert:
- olyan OS van, amit mi akarunk
- olyan programokkal, amit mi akarunk
- olyan modulokkal, amit mi akarunk
- nagy tárhely, sok memória

Nincs több könyörgő levél a rendszergazdának, hogy állítson már be ezt vagy azt. Nemzetközileg is gyors az elérés, így nincs az, hogy itthon jó, de az usa-ból már nem tudják megnézni, mert 10k/sec...

Nekem évente 20 dollárba fáj, de cserébe minden van, ami kell.

http://www.linode.com/ csak ajánlani tudom. A domaint meg a google-tól veszem, 10 dollár / év a .com-os cím.

Nem tudom, mi volt a helyzet itthon az elmúlt 2 évben, de nem tartom valószínűnek, hogy bármelyik is tudná ezt überelni.
17

Azt hogy csináltad, hogy

H.Z. v2 · 2011. Szep. 12. (H), 20.17
Azt hogy csináltad, hogy _évente_ 20 dollár??
Kiírás szerint havi $19.95...