ugrás a tartalomhoz

Introducing BrowserID – easier and safer authentication on the web

Endyl · 2011. Júl. 22. (P), 00.35
Egységes, email alapú felhasználó azonosítási rendszer javaslat a Mozillától
 
1

Nem tudom, mennyire lehet azt

Hidvégi Gábor · 2011. Júl. 23. (Szo), 13.16
Nem tudom, mennyire lehet azt a javaslatot komolyan venni, amelyik olyan weboldalon jelenik meg, ahol IE7 alatt 8 pixeles betűtípussal jelenik meg a tartalom, valamint nem látszik a fehér háttér. Számomra így kicsit hiteltelen azok után, hogy maga a dizájn eléggé nulla, és tíz éves böngészők is gond nélkül meg tudnák jeleníteni. Ezek az emberek nem törődnek a részletekkel.
2

Jövőnek szól

Poetro · 2011. Júl. 23. (Szo), 13.34
Az oldal a jövőnek szól, nem a múltnak. Egyébként az oldal olvasható és navigálható IE7-8 alatt, úgyhogy ezzel semmi probléma. Azért is a jövőnek szól, mert az azonosítást a régi böngészők nem is fogják tudni majd végrehajtani, mivel nem támogatják azokat az API-kat, amiket használ.
3

Akkor nem értetted meg, amit

Hidvégi Gábor · 2011. Júl. 23. (Szo), 14.21
Akkor nem értetted meg, amit írtam.
4

Nem célpont

Poetro · 2011. Júl. 23. (Szo), 16.30
Ahogy nálam se célpont az IE6 és az se fontos, hogy IE7-8 alatt ugyanúgy jelenjen meg az oldal, akkor nem fogok vele foglalkozni, lényeg, hogy olvasható legyen. Ha te asztali alkalmazást fejlesztesz, akkor se feltétlen írod meg minden platformra, minden konfigurációra, mert nem éri meg / nincs végtelen időd, csak azokra amiket fontosnak tartasz.
5

A probléma az, hogy az oldalt

Hidvégi Gábor · 2011. Júl. 23. (Szo), 17.08
A probléma az, hogy az oldalt HTML 5-ben készítették, az új tag-eket meg ugye a régebbi böngészők nem értelmezik. A véleményem erről nem fejtem ki, úgyis ismered.
6

Ennek mi köze a látványhoz

Joó Ádám · 2011. Júl. 24. (V), 00.00
Ennek mi köze a látványhoz vagy az API-hoz?
7

A probléma az, hogy egyes

tgr · 2011. Júl. 24. (V), 23.18
A probléma az, hogy egyes régebbi böngészők (hint: I-vel kezdődik és nternet Explorer a vége) helytelenül implementálták a CSS szabványt, amiben egyébként sehol nincs olyan megkötés, hogy csak az ismert tagekre kéne alkalmazni a formázást. A lapon négyféle HTML5 elem van (header, footer, nav, section), egyiknek sincs semmi olyan speciális szemantikája, ami megakadályozná, hogy pre-HTML5 UA-k helyesen jelenítsék meg.
8

Nem tudom, mennyire lehet azt

saxus · 2011. Júl. 26. (K), 20.20
Nem tudom, mennyire lehet azt a véleményt komolyan venni egy technológiáról, amelyet egy hozzá szorosan nem kapcsolódó oldal designje alapján készül.

(Attól függetlenül, hogy a HTML5-t én is a pokolba taszítanám szívesen.)
9

http://hacks.mozilla.org/abou

Hidvégi Gábor · 2011. Júl. 27. (Sze), 07.24
http://hacks.mozilla.org/about/

Egyik nap csöngetnek, egy öltönyös férfi az X banktól, pézügyi tanácsot szeretne adni. Behívod a nappaliba, beszélgettek, de egy idő után feltűnik, hogy próbálja a lábát maga alá húzni, mert eléggé látszik, hogy más színű a két zoknija. Ha magával ennyire igényes, akkor ezek után mennyire fogod komolyan venni a mondanivalóját?

Az oldal készítőinek (akik ugyanúgy a Mozilla szakemberei, mint a cikk szerzője) körülbelül ugyanannyi erőfeszítésükbe került volna szabványosan(!) elkészíteni az oldalt és a stílusait, hogy a manapság elérhető böngészők 99%-án ugyanúgy nézzen ki, mint egy zokni párját megtalálni (és ez általánosságban igaz a Mozilla által hostolt bármely website-ra).

Igenis, fontosak az ilyen részletek, mert jó képet adnak a vállalatról: egy igényes főnök miért venne fel/tartana meg egy igénytelen alkalmazottat?
10

Elég botorság lenne egy jó

Endyl · 2011. Júl. 27. (Sze), 09.55
Elég botorság lenne egy jó üzleti ajánlatot az előterjesztője által viselt zokni miatt elutasítani szerintem. Tény, hogy a jó megjelenés nem árt, de messze nem minden.

Továbbá az oldal célközönsége szerintem döntő többségben nem elavult böngészőket használ, hacsak nem (szurkálódó) kíváncsiságból.

Egy legújabb, legmodernebb grafikájú játékot sem egy C64-en futtatva próbálsz meg értékelni, hanem a hozzá megfelelő konfigurációval rendelkező gépen.
11

Úgy legyen. A tévedés jogát

Hidvégi Gábor · 2011. Júl. 28. (Cs), 10.36
Úgy legyen. A tévedés jogát fenntartom : )
12

Ez tetszik...kár, hogy sokan

virág · 2011. Aug. 5. (P), 06.38
Ez tetszik...kár, hogy sokan meg sem nézik a lényeget, csak kukacoskodnak és elakadnak a HTML5-ön, meg a dizájnon...érdekes mentalitás :), de hagyjuk ezt. Szerintem ez jó ötlet.
13

Kérdés

janoszen · 2011. Aug. 6. (Szo), 19.32
Kérdés, szüksége van-e a világnak egy n+1-edik autentikációs mechanizmusra... A Mozilla nem egyeduralkodó, nem diktálhat, innentől kezdve az van, amit a userek szeretnének. Én az SSL-es kliens certificate authban több fantáziát látok.
14

Lehet

Endyl · 2011. Aug. 6. (Szo), 22.37
Ez egy javaslat (aminek a megfogalmazásához és megosztásához nem kell egyeduralkodónak lenni), és ahogy mondod, az van/lesz, amit a felhasználók (és a fejlesztők) szeretnének. Tehát ha beválik, akkor elterjed, ha nem, akkor megy a süllyesztőbe. De néhanapján kell valami újítási kísérlet, különben nem haladunk sehová.

És ha bármilyen szempontból jobb lesz, mint az eddigi módszerek, akkor megérte.