ugrás a tartalomhoz

Safari support is not optional

Török Gábor · 2005. Dec. 14. (Sze), 15.59
Sokan nem törödnek a Mac-felhasználókkal
 
1

Tesztelés

Jano · 2005. Dec. 14. (Sze), 19.28
Ehhez nagyban hozzájárul, hogy Safari nincsen más oprendszerre, így a fejlesztők nem minden esetben tudják tesztelni erre böngészőre. Természetesen egy nagylátogatottságú oldalnál már megérheti a befektetés egy Mac gépbe és a tesztelésbe de ekkor vajon ezt továbbszámlázza a fejelsztő cég az ügyfélnek?
3

van rá mód

Táskai Zsolt · 2005. Dec. 15. (Cs), 09.34
most nem keresem meg, de 1-2 hónapja olvastam hírt (itt?) ilyen szolgáltatásról: beküldöd a linket, és visszajön a megadott platformon (OS, böngésző, felbontás) renderelt oldal képe. trial volt meg fizetős. olcsóbb lehet, mint egy mac.
Tasi
4

lixpixel Screenshot Generator vagy iCapture

tiku I tikaszvince · 2005. Dec. 15. (Cs), 10.19
Én ezzel szoktam tesztelni. Most pont nem működik :(
Most találtam rá az iCapture-re, ami egy másik lehetőség, és szintén ingyenes. Bár ahogy nézem, az "azonnalakarom" embereknek nem fog bejönni, mivel a címen kívül kell regisztrálni, utánna meg várni míg megküldik. Ha jól értettem a leírást nem teljesen automatikus a rendszer (felületesen futottam rajta végig).

TikuVoltam
Ma is holnap fekszünk le, mint tegnap
6

nem alkalmas

Anonymous · 2005. Dec. 15. (Cs), 14.08
Az, hogy egy (szerencsés esetben) betöltődés utáni állóképet megnézünk, még nem alkalmas tesztelésre. Manapság interakciós tesztelés nélkül fikarsztnyit sem ér az egész dolog... Nem mindegy, hogy a dinamikus elemek hogyan működnek, a betöltődés közbeni késleltetések alatt esetleg milyen csúnyaságok tűnnek fel (átméreteződő oldal elemek, stb), amiket javítani lehetne...

Különben a broswershots egy eléggé ingyenes megoldás a statikus tesztelés problémára, nem igényel regisztrációt. (Például Weblabor Safariban - de ez nem lesz végtelenségig elérhető, csak az fogja látni, aki elég gyors :)
7

mac mini

Anonymous · 2005. Dec. 15. (Cs), 14.11
Egy Mac Mini tudja hozni ugyanazt a böngésző élményt, mint bármelyik másik Mac, azért ez egy eléggé alacsony szintű funkció, amihez nem kell bika erős gép. Tehát a befektetés igazán nem jelentős, kevés kliens után is megtérül.
2

Safari

attlad · 2005. Dec. 14. (Sze), 19.38
Akkor venni kéne egy Mac-et, OS X-et. Mac user tud használni Gecko motoros böngészőt.
5

Gecko motor

zila · 2005. Dec. 15. (Cs), 13.55
A Windows user is tud használni Gecko motort, mégis tesztel az ember IE-ben...

Egy mac ára (osx-estül) nem olyan nagy pénz. Aki komolyan foglalkozik webfejlesztéssel annak pár projekt után megtérül az ára...

Egyébként a Safari motorja az kísértetiesen emlékeztet egy Konqueror nevű böngésző motorjára, amit viszont ingyen el lehet érni... :)

üdv,
Zila
8

Ha kifizeti a megrendelő

Jano · 2005. Dec. 15. (Cs), 15.55
"megtérül?" Saját igényességedet talán megtudod vele nyugtatni, de amíg megrendelő még Firefox vagy Operáról se tud addig nem fogja felhozni és ha nem hozza fel akkor nem fog a fejleszto ceg meg ezzel is foglalkozni, erre is tesztelni, hardvert venni. Nagy híve vagyok a menjen minél több böngészőn elvnek, de egy minimum 100.000 forintos befektetés nem az amivel egy kisebb cég kezdi a működését ha nincs rászorulva. Igen a nagyobbak mas eset.

Mi az ami megoldás lehet mégis:
En most szereztem Mac-kel valo ismerkedesre egy regebbi 300Mhz-es iBook-ot. Amennyiben van benne eleg RAM (min. 256Mb) ez a konfigurácio kepes OS.X-et futatni (nem is rosszul!). Minimum Panther (10.3-as rendszert kell ra tenni mert regebbi Jaguar allitolag irto lassu). Egy ilyen teljesitmenyu asztali gep mar 30-50K korul megkaphato. Es lenyegeben meg valoban hasznalni is lehet.
12

Befektetés / megtérülés

zila · 2005. Dec. 29. (Cs), 14.51
Egy ~100.000 forintos befektetést nyilván nem egy projekten kell visszahozni, ahogy írtam is: néhány projekt után megtérül (mert szépen beleépíted az áraidba, hogy megtérüljön :) Ha az oldalaid kitesztelve valóban működnek minden fő böngészőben és platformon, akkor nyugodtan kommunikálhatod a hirdetéseidben, marketing szövegeidben a tényt, hogy az általad létrehozott oldalak milyen széles elérhetőséggel készülnek... De egyébként sajnos igazad van, a megrendelők sem veszik komolyan se az elérhetőséget se a cross-browser kompatibilitást (tisztelet a kivételnek).

üdv,
Zila
9

Legújabb verzió kell

attlad · 2005. Dec. 15. (Cs), 17.01
A Windows user is tud használni Gecko motort, mégis tesztel az ember IE-ben...

Lehet azért, mert mondjuk Explorert/Firefox-ot/Operát is többen használnak Mo.-n mint Safarit. :-) Plusz egy OS X felhasználó szerintem ismeri a többi böngészőt, amíg egy átlag Explorer user nem biztos.

Meg Mac OS X-et nem egyszer kell megvenni, hanem mondjuk évente kiad egy új OS X-et az Apple, vagy fut a legújabb Safari ez előző OS X verzió (Panther) alatt? Konqueror alatt tesztelek. Mondjuk én nem komolyan foglalkozom ezzel.

Meg jobb ha egy gépen vannak a dolgok, nem kell 2 gépnek/oprendszernek mennie. Mondjuk ha lehet Vmware-be vagy hasonlóba futtatni OS X-et az hasznos lenne.
10

MacTel

Anonymous · 2005. Dec. 15. (Cs), 17.04
Ha a Mac OS hivatalosan is megjelenik Intelre, akkor sokkal egyszerűbb lesz virtuális gépen is futtatni (ha megveszed :). Ha pedig Apple hardvert veszel, azon Windowst is tudsz majd futtatni.
11

VMWare

zila · 2005. Dec. 29. (Cs), 14.42
Fut VMWare-ben a Tiger. Legalábbis az Intel-es verziója. Tapasztalat :)

üdv,
Zila