ugrás a tartalomhoz

SVN telepítése Ubuntu Linux fejlesztői környezetben

prom3theus · 2010. Okt. 11. (H), 09.08
Részletes tapasztalati leírás arról, hogyan telepíts SVN-t Ubuntu Linux fejlesztői környezetben
 
1

De jól jött volna ez fél éve!

Gixx · 2010. Okt. 11. (H), 21.31
De nem volt/nem találtam, csak egy nagyon szövevényes, össze-vissza linkelgető angol nyelvű cikket, de kb ugyanez lett a végeredmény, csak én a Apache SVN DAV rész hanyagoltam.

Egy jó SVN kliens (Smart SVN, vagy a Netbeans IDE SVN-je, vagy az Eclipse SVN-je) bővel elég használni, nem volt szükség webes elérésre.
2

Osztom a tapasztalatot

prom3theus · 2010. Okt. 12. (K), 15.14
Osztom a tapasztalatot, silányabban dokumentált témakört keveset találni manapság, mint az SVN telepítését. Legalább 2 tucat oldalt néztem meg ebben a témában, és a posztomban írtak is legalább 6-8 oldal alapján álltak össze. Majdnem egy egész napot kitett, mire végül sikerült beüzemelnem az SVN-t és hozzá megírnom ezt a kis szösszenetet. Először csak magamnak szerettem volna valahova rögzíteni, hátha kell máskor is a know-how, aztán végül úgy döntöttem hogy inkább kiteszem az anyagot, remélve hogy másnak is hasznára válik.

Netbeans-t használok, de idővel szükség lesz közös munkára is, a tudást mindenképp szerettem volna felszedni a témában. Ha pedig hirtelen elmenne a kedvem a Netbeans-től (sose' tudni, szeretek kísérletezgetni), jobb hogy az IDE-től független megoldást alkalmazok. Meg aztán az SVN-ben jobban bízom, mint egy olyan "kütymütyben" ami csak úgy "bele lett tákolva" egy kliensbe - persze ez lehet hogy csak személyes aggodalom részemről és nincs semmi alapja. Szóval engem inkább a sok kicsi ok vezetett ide, nem egy konkrét nagy.
3

GIT

erenon · 2010. Okt. 12. (K), 18.39
Bár nem SVN, de VCS;
Aki esetleg most kezdene bele, szerintem SVN helyett inkább a gittel vagy más, "modern" verziókezelővel próbálkozzon. Jobban dokumentált, egyre többen használják, szerintem egyszerűbb a kezelése, és a telepítés is pik-pak megvan.