ugrás a tartalomhoz

Google Releases Chrome 6

Török Gábor · 2010. Szep. 7. (K), 10.12
Új stabil kiadás
 
1

Van akkora fejlődés ...

Max Logan · 2010. Szep. 7. (K), 11.52
... a Chrome háza táján, ami indokolja ezt a verzióemelkedést?

Persze a verziózás elég szubjektív kérdéskör, kinek mi indokolja a fő verziószám növelését. De nekem -- úgy, hogy nem használok Chrome-ot -- egyre inkább a verziószám elsőség a célja ennek (lassan már a jóval öregebb IE-nél és Operánál is magasabb lesz ver.száma).

Vagy csak szimpla marketinghúzás, hogy milyen gyorsan, milyen magas verzióra ért el a Googleböngésző ...
2

Legutóbbi döntések

Poetro · 2010. Szep. 7. (K), 14.46
Ahogy olvastam, az lesz a menet a Chrome verziók megjelenésében, hogy 4-6 hetente jönnek ki egy új verzióval, hogy a fejlesztőkön kisebb legyen a nyomás, hogy a szolgáltatást az aktuális verzióba belepasszírozzák, mivel a következő verzióba bele fog férni. Így nem gond, ha lekésnek egy kiadást, hiszen közel a következő, majd abban benne lesz, arra nem kell majd újra fél / egy évet várni. Valahol érthető, hiszen Chrome esetén az emberek nagy része nem is tudja milyen verziót használ, hiszen a böngészője automatikusan frissül pár nappal a megjelenés után.
3

Érdekes megközelíts ...

Max Logan · 2010. Szep. 7. (K), 15.09
Még nem találkoztam ilyen megoldással. Én nem a fő verziószáámot emelném. Perszse, ez a verziószám kérdés is csak a geek-eket foglalkoztatja, szóval ja. Lehet rajta agyalni, de nem sok értelme van. :-)

A blogmotorom fejlesztését most fogom majd végre elkezdeni. 0.1-ről indulok és a bővítés nagyságának megfelelően emelem majd a verziószámot. 0.1 az indulás, ha csak kis javítás, vagy apró fejlesztés van, akkor 0.1.1 és ha úgy érzem, hogy most kicsit nagyobbat léptem, akkor lesz 0.2.

Ezért is nem érzem indokoltnak a 6-os Chrome verziószámot. Bár mivel nem használom, nem látom a fejlődés léptékét.

Mindegy is, csak érdekesnek találtam, hogy igen fiatal még és már 6-os verziónál tartanak.
4

App Store, C++, Unity

Adam · 2010. Szep. 7. (K), 20.15
Ha jól emlékszem, most a GDC előadáson a Google Chrome emberkék (Mark DeLoura és Michael Mahemoff) azt mondták, hogy a következő verzióban (ez, ami most megjelent) benne lesz majd a Chrome App Store, natív C++ futtatás lehetősége sandboxolva és a Flash mellé alapból telepített Unity plugin is. Most rá akarnak arra feküdni, hogy a Chrome-ban alkalmazásokat is futtass, ezért is rakják bele ezeket az újdonságokat. Talán már ez az a verzió.

Az előadás izgalmas volt, de a slide-okat most nem találom, de ígérték, hogy elérhető lesz majd online.
5

Szerintem is-is :) van

virág · 2010. Szep. 8. (Sze), 07.17
Szerintem is-is :) van fejlődés is, hiszen a Chrome sokkal fiatalabb pl. az Operánál, de sok dologban szerintem megelőzi és pl. az Opera az egyszerűség tekintetében elkezdte a Chrome-t utánozni, de sok minden más tekintetben is a Chrome jelenleg a leginnovatívabb és az új dolgokra leginkább reagáló böngésző, fura mód a Firefox lett a legnehézkesebb, pedig régebben a Firefox volt az ami ma a Chrome, én most felváltva használom őket és van Operám is, mindhármat szeretem, fejlesztésre még Firefoxot használok, de böngészésre Chrome-t :) A marketing húzásban is van szerintem igazság, egy idő múlva bajban lesznek, majd akkor ha kijön a 20.0-ás verzió másfél év múlva :)