ugrás a tartalomhoz

Google Closure: How not to write JavaScript

Török Gábor · 2009. Nov. 12. (Cs), 14.11
A Closure kódminősége hagy némi kivánnivalót maga után
 
1

Ez kemeny :o De tele van

duplabe · 2009. Nov. 12. (Cs), 17.51
Ez kemeny :o

De tele van jobbnál jobb ötletekkel/ajánlásokkal. Nicholas C. Zakas bejegyzéseit szoktam ilyen élvezettel olvasni :)
2

..

carstepPCE · 2009. Nov. 12. (Cs), 21.22
ja en is neztem a delelott, igen szinten Nicholas C. Zakas blog bejegyzesein szoktam neha mosolyogni. Par alapveto dolgot, nagyon elszurtak googleeknal, bar a hangnem szerintem kicsit eros volt. Mivel opensource, ezert barki hozzatehet es ajanlhat (patchelhet) :-), de igen jogos blame on google szlogen nehany esetben
3

bosszantó

Hodicska Gergely · 2009. Nov. 17. (K), 02.34
Engem kicsit felhúzott ez a cikk: azért a Google letett pár dolgot az asztalra, amit a cikkíró nem nagyon mondhat el magáról, ezért ez stílus nekem igencsak visszatetsző. Simán lehetnek nem legjobb dolgok a Closure-ben, de ettől még kétség kívül egy elég robosztus framework kell legyen, amit bizonyít az, hogy milyen alkalmazásokat építettek fel a használatával. Lehet lovagolni hogy a ciklus így-úgy gyorsabb (mint egy hozzászólásból kiderül, nem véletlenül van úgy, ahogy), vagy pl. hogy nem működik együtt ilyen-olyan libray-kkel: és, valszeg nem ez volt a legfontosabb számukra.
4

hát igen

gphilip · 2009. Nov. 17. (K), 11.36
Hát igen, nekem is kicsit ahhoz hasonlÍt a dolog, amikor ráérő emberek kielemzik a mozifilmek vágásait, hogy "hoppá, most itt a keze az embernek, de a vágás után már máshol haha, micsoda baki".

Tény, hogy a Google egyértelmű felelősséggel tartozik kódminőséget illetően, bármit is publikál, de túlzásnak érzem ennyire kidomborÍtani ezeket a "hibákat", jóllehet nem is hibákról beszélünk, hanem szőrszálhasogatásról.
5

Nekem tetszett

Poetro · 2009. Nov. 17. (K), 12.30
Nekem kifejezetten tetszettek a tippek, ugyanakkor ezeket nem rakom a Closure számlájára. Amennyiben lehetőség van érdemes a fenti optimalizációkat megejteni jövőbeli projektekben, illetve a következő változat felturbózására. Ezzel később elmondva, hogy kihoztunk egy újabb verziót, mert a közösség segített az optimalizációban, és ettől mindenkinek aki a Closure-t használja, vagy a tippeket alkalmazza a saját projektjeiben, akkor szintén nyer.
Igazából ez a célja az Open Source fejlesztésnek, hogy mindenki megnézheti, és javíthat rajta, amennyiben valamely része javításra szorul.

Ha pedig a cikkírót tekintjük, akkor azért Kevin Yank írt már pár könyvet - mondjuk más témában -, viszont Dmitry Baranovskiy, akinek az ötleteire támaszkodik, pedig egy igen jól kinéző SVG / VML API-t.

Ami hiba van az pedig pont az, amiben a Google igen erős, hogy az említett Raphaël igencsak gyengén van dokumentálva, a Google megoldásával szemben, amiért külön pirospont a Google-nek, nem tudom a Maps APIt miért nem tudták ennyire kidolgozni.
6

hangnem

Hodicska Gergely · 2009. Nov. 17. (K), 14.30
Nekem a hangnem nem tetszett. Kb. arról szólt, hogy faszom JAVA programozók minek piszkálnak JavaScriptet. Szépen el lehetett volna mondani ezek konstruktívan is, lehetett volna patch-et küldeni stb. Ez kb. arról szólt, hogy "ki a faszagyerek", meg érzésem szerint lehet ennek a Dmitry-nek valami rossz emléke Javasokkal, lehet kis korában megharapta egy Java fejlesztő vagy nem tudom.

Ha pedig a cikkírót tekintjük, akkor azért Kevin Yank írt már pár könyvet
Hát a PHP-s könyve egy igencsak tucat valami (Chris Schiflett kategória), ez poszt meg pont jó, mert forgalmat generál, mi is itt csámcsogunk róla.

viszont Dmitry Baranovskiy, akinek az ötleteire támaszkodik, pedig egy igen jól kinéző SVG / VML API-t
Mondom, szakmaisággal semmi bajom sincs, sőt tök jó dolgokat lehet ellesni annak, aki épp nincs annyira benne a JS-ben, de az attitűd ezzel együtt nem szimpatikus.