ugrás a tartalomhoz

A Google megosztja titkait a webfejlesztőkkel

csabez · 2009. Jún. 26. (P), 12.59
Fejlesztői tudástárat nyitott a Google a honlapok, webalkalmazások gyorsabbá tételéhez
 
1

Vélemények

Poetro · 2009. Jún. 26. (P), 21.43
És a felhasználóknak is megvan a véleménye mennyire használhatók az említett tippek.

A másik, hogy egyáltalán szó sincs titkokról, hanem csak általános gyakorlatokról, és mellesleg, aki eddig sem követte őket, ezután se valószínű, hogy fogja, mivel nem is érdekli.
2

titkos titkok

virág · 2009. Jún. 27. (Szo), 06.54
Szerintem vannak köztük hasznos tippek, persze nagy részük ismert és a Google által publikált fogásokon kívül sok más módszer is van - szinte minden fejlesztőnek vannak valós és vélt hatékonyságnövelő "bogarai" :D Emlékezzünk csak vissza, évekkel ezelőtt egymást "ölték" a PHP fejlesztők a macskaköröm és aposztróf sebességi tesztjei miatt stb. stb. A titkokhoz pedig csak annyit, hogy a Google ezt egyáltalán nem titokként tálalta, hanem szerényen csak szakmai tippekként, a magyar sajtó közölte úgy ezeket, hogy "titkok" ("A Google megosztja titkait a webfejlesztőkkel")... És az sem igaz szerintem, hogy "mellesleg, aki eddig sem követte őket, ezután se valószínű, hogy fogja, mivel nem is érdekli." ez az emberek tipikus lesajnálása, nagyon sok kezdő fejlesztőnek jól jöhet minden segítség, akár a Googletól akár mástól, mivel te ezt gondolod, kíváncsi lennék, hogy te vajon honnét szedted össze a szakmai gyakorlatodat, rutinodat? Gondolom nem mindent saját tapasztalatból, hanem esetleg hasonló írásokból, kollégáktól stb. - ezek szerint mégiscsak van értelme az ilyen gyűjteményeknek...persze fikázni mindig könnyű. :)
3

igazad van

Poetro · 2009. Jún. 27. (Szo), 09.45
Ugyanakkor amikor én kezdtem, akkor nem volt még tele a net, és a könyvespolcok HTML / CSS / PHP / JS tippgyűjteménnyel, mint manapság. Ugyanakkor lehet, hogy egy akkora név, mint a Google talán végre valami lökést ad neki, bár ha a böngészőpiacon nem sikerült, lehet, most se fog, de legalább sok kicsi sokra megy.
4

Segitseg...

Sulik Szabolcs · 2009. Jún. 27. (Szo), 18.52
... csak kerdes miben. A Poetro altal belinkelt oldalon erdemes elolvasni a kiemelt kommenteket.

A sebesseg nem minden. Raadasul a php-s videon bemutatott osszes "trukk" butasag. Az oldal tobbi resze pedig igencsak keves. Kiindulopontnak a google.com szvsz jobb valasztas :) ( en kezdetben azt hasznaltam es bejott ;) )
5

Lesajnálandó

Joó Ádám · 2009. Jún. 29. (H), 01.44
Márpedig, aki eddig nem tette, az eztán sem fogja. Persze a kezdőket igyekezni kell megfogni.
6

Veszélyes kijelentések

Török Gábor · 2009. Júl. 3. (P), 16.09
Google: aposztróf idézőjel helyett
PHPBench: nincs számottevő sebességbeli különbség
Google: echo gyorsabb mint a print
PHPBench: gyakorlatilag elhanyagolható a különbség
Google: echo-nál pont műveleti jel helyett vessző
PHPBench: adott esetben a vessző kétszer lassabb

Elég veszéles a Google-tól ezeket hallani. Igazuk van, ezek a megállapítások valóban igazak az ő körülményeik között, de ha ennek hatására most az összes Laci otthon átírja a PHP skripjeit „gyorsabbra”, annak sok értelme nincsen. Azért általában nem ezek a szűk keresztmetszetek, legalábbis nem annál a célcsoportnál, akiknek ezeket a cikkeket szánják.