ugrás a tartalomhoz

File stream wrapper is overwritable in PHP

virág · 2009. Ápr. 2. (Cs), 07.13
A PHP alapértelmezett stream wrapperének felüldefiniálásáról
 
1

short_open_tag

Hodicska Gergely · 2009. Ápr. 2. (Cs), 14.53
Szokták ezt arra használni, hogy ha short_open_tag be van állítva, akkor beregisztrálnak egy php wrappert, és a view scripteket úgy include-olják, hogy php://foo.php, és a wrapper a short open tageket lecseréli hosszú tagekre. De lehet találni egyéb jópofa felhasználási módokat is.
2

:)

virág · 2009. Ápr. 3. (P), 06.14
Nekem is megmozgatta a fantáziámat, eléggé érdekes dolgokat lehetne ezzel csinálni...
3

kis kellemetlenség

Hodicska Gergely · 2009. Ápr. 3. (P), 08.37
Ami a fantáziának egy kicsit határt szabhat, az az, hogy az IDE-k adott esetben hibásnak fogják találni az általunk bevezetett extra jelölseket, illetve a teljesítmény kérdése lehet érdekes. Amire nagyon kíváncsi vagyok, hogy ha használ az ember opcode cache-t, akkor csak egyszer fut le a wrapper, vagy minden esetben. Ezt közeljövőben le fogom tesztelni, mert nálunk is felmerült, hogy pl. view scriptben használjuk ezt pár hasznos shortcutra. Te milyen lehetőségekre gondoltál?
4

Én már teszteltem :) igen az

virág · 2009. Ápr. 3. (P), 11.06
Én már teszteltem :) igen az IDE-k nél nyilván nagyon oda kell figyelni, hogyha esetleg kiterjesszük ezeket a dolgokat. Opcode cache-nél szerintem nem fog lefutni minden alkalomnál, de ezt nem néztem meg. Nekem annó kellett egy SSH olvasáson/íráson alapuló fájlkezelést írni és arra talán nem lett volna ez rossz...mondjuk párosítva a Symfony file validátorral :) De ez csak fantázia... vagy pl. a cache fájlok kiírását átirányítani... :)

Érdemes megnézni a PHP súgójának egy a sötét bugyrát:

http://hu2.php.net/stream_wrapper_register

vannak itt még érdekes dolgok... :)
5

pecl ssh2

Hodicska Gergely · 2009. Ápr. 3. (P), 20.32
View script kiegészítésre már használtam játszásiból, csak teljesítmény tesztelésig nem jutottam még el. Ssh-ra van egy ilyen cucc: http://pecl.php.net/package/ssh2. Tavaly májusi php architect számban is volt egy érdekes példa, azt is érdekes lehet megnézni.