ugrás a tartalomhoz

Talk - Symfony 2 - Fabien Potencier

virág · 2009. Már. 10. (K), 16.07
A Symfony eredeti alkotójának, Fabien Potencier-nek az előadása a keretrendszer jövőjéről
 
1

kell ez vajon mind?

Hodicska Gergely · 2009. Ápr. 5. (V), 14.17
Kicsit olyan érzésem van átnézve a slide-okat, mintha az lenne a lényeg, hogy megmutassuk, hogy mennyire szép rendszert tudunk összerakni. Egy részről szép a rendszer átgondoltsága, meg ahogy szépen illeszkednek az építőkockák, de helyenként már-már túlzásnak tűnik a konfigurálhatóság. Főleg a template rendszer rész tűnt ilyennek. Biztos hasznos, hogy kb. akárhogy tárolhatjuk a templateket, de valóban szükség lehet erre, nem egyszerűbb azt mondani, hogy ezt symfony (ja már Symfony ;)) esetén így kell csinálni. Nem hiszem, hogy ez akkora kényszer lenne, amivel nem lehet együtt élni, főleg új projektek esetén.
2

Ebben nem értek egyet

virág · 2009. Ápr. 20. (H), 08.14
Ebben nem értek egyet veled... szerintem ezek a megoldások nem látszat megoldások, hanem a meglévők továbbfejlesztései és tényleg okkal és javító szándékkal készülnek.

Aki fejlesztett huzamosabb ideig Symfony-ban arra szerintem valamilyen szinten hatott a Symfony stílusa (én ezt eddig így tapasztaltam a kollégáim közt) - és szerintem jó irányba, mert eleve (finoman) rákényszerít az oop gondolkodásmódra és egyáltalán nem baj ha ezek a dolgok keretbe vannak zárva, az meg különösen nem ha ez a keret tényleg szép és átgondolt :-)

Abban viszont igazad van, hogy a körítés lehetne lényegre törőbb, de ez egy prezentáció :-) gondolom valamit villantani kellett, de ezt nem rónám fel a Symfony fejlesztőinek, végülis van mire büszkének lenniük - szerintem legalábbis. :)