ugrás a tartalomhoz

Denormalization with Bitmasks

virág · 2009. Feb. 12. (Cs), 13.07
Denormalizáció bitmaszkokkal
 
1

És amikor az emberek átveszik a hülyeséget

Adam · 2009. Feb. 12. (Cs), 23.37
És amikor az emberek átveszik a hülyeséget, mert blogban olvasták...

Könyörgöm! Kapcsolótáblát egy bitmaszkkal helyettesíteni? Talán még OK is lenne tényleg 8-16 adat esetében, de mi van, ha mondjuk bővítened kell 33 típusra? Teljes kód és adatbázis refaktorálás? Mellesleg nem is biztos, hogy nyersz az üggyel sebeségben!
2

nem kéne hülyézni...

virág · 2009. Feb. 13. (P), 08.15
Ez egy blogbejegyzés amit meg lehet vitatni, egyet érthetsz vele vagy érvelhetsz ellene, a blogíró sem úgy tálalta ezt a dolgot mintha a feltalálta volna a spanyol viaszt és nyilván tisztában volt az általa leírd dolgok korlátaival... ne haragudj én viszont azt nem szeretem ha valaki lát egy általa újdonságnak és furaságnak ható dolgot és azonnal úgy viselkedik, mintha ő lenne a világ legjobb szakija aki mindenki felett ítélkezhetne...és hülyézhetne. Senki nem állította, hogy a blogbejegyzésben szereplő dolgot át kéne venni, ez egy blogmark és nem a 100 legjobb recept gyűjteménye...

De persze a te dolgod... Abban egyébként igazad van amit írsz és egyet is értek veled, csak a stílus...de ez biztosan csak engem zavar :)
4

Így van, érdekességként van

Fraki · 2009. Feb. 13. (P), 10.07
Így van, érdekességként van tálalva, és nem is rossz ötlet. A korlátjait a kommentekben is tárgyalják.
3

Amikor emberek hiretelen hülyeséget beszélnek

zila · 2009. Feb. 13. (P), 10.04
Ezekszerint a bitmap index is hülyeség. Megyek szólók az adattárházas fiúknak, hogy dobjanak el kaszát-kapát, ne használják a bitmap indexet, úgysem nyernek semmit a sebességen. :)

Vannak esetek amikor bizony jól jön a blogmarkon vázolt technika. Nyilván van egy limit amikor még megéri használni, de ettől nem lesz hülyeség, ellenkezőleg egy nagyon jó megoldás tud lenni bizonyos esetekben. Nagyon sok esetre elég a 32 (vagy 64) bites bitmaszk. Amire nem ott meg nem használod. ennyi.
5

egy eszköz

Hodicska Gergely · 2009. Feb. 13. (P), 19.37
Ez is egy eszköz, amit jó ismeri, és adott esetben tudatosan nem használni. De van amikor elég jól jöhet, pl. Tücsi tudna neked erről mesélni a tag kereséssel kapcsolatban.
6

Megkövetem magamat!

Adam · 2009. Feb. 15. (V), 15.31
Elnézést mindenkitől, nem a blogmark beküldőjét szántam jelzőkkel ellátni, csak akárhányszor ezt a módszert próbáltuk alkalmazni valahol, a végén mindig szűk keresztmetszet lett és dobhattuk ki az egészet. :) Úgyhogy az emlékek beszélnek csak belőlem!