ugrás a tartalomhoz

NetBeans 6.5 review

Hojtsy Gábor · 2008. Dec. 2. (K), 15.53
A NetBeans a komoly PHP IDE címre pályázik, íme egy felhasználó véleménye
 
1

soft-wrapping

Hojtsy Gábor · 2008. Dec. 2. (K), 16.02
Én is ismerkedtem vele nemrég. Meglepően gyors és szimpatikus lett. (Legutóbb 4-5 éve használtam NetBeanst, akkor XML szerkesztésre). Tud egy csomó szuper dolgot. Elég komoly problémája viszont szerintem, hogy nem tud hosszú sorokat a megjelenés számára több sorba tördelni. Számomra ez elég zavaró.

Az issue, ahol ezt kezelik: http://www.netbeans.org/issues/show_bug.cgi?id=89894 Idézetek:
I can't believe that a text editor does not support word-wrap. This is a basic feature, text editors I used 20y back had word-wrap. This is a must-have feature.
Even though the feature may look trivial from the user's point of view it actually complicates things a lot.
Line wrapping is part of issue 121357. The new view hierarchy is currently planned for NB7.0.
Ettől eltekintve elég szimpatikus volt nekem. Viszont enélkül számomra használhatatlan.
2

Csatlakozom

Ak-Army · 2008. Dec. 2. (K), 17.23
Csatlakozom az előbbi hozzászóláshoz, és még annyit hozzáfűznék, hogy nagy projekteket ne nagyon akarjanak benne az emberek karbantartani, mert minden egyes indításkor az összes file-t végigfésüli taskokat keresve, ami párszázas fájlnagyságnál már 10-15 perc is lehet!
Ezt állítólag ki lehet kapcsolni a plugineknél, de akkor meg valami más nem működik.

Pontosabb leírások itt: http://forums.netbeans.org/topic4753.html

Valamint a codeFolding sem az igazi benne, mert nem lehet egyszerre az adott szintű kódokat összecsukni (pl.: függvények összecsukása), vagy mindent összecsuksz, vagy egyesével csukogatsz mindent.

Azonban a refactoring remek benne:)



ui.: Érdekesség még a php beépítet fügvényere kattintva azok is megtekinthetőek, és akár a phpdoc rész át is írható, testreszabható. Kis-nagybetűre nagyon érzékeny ez a rész, valószínű a java kiindulási alap miatt, valamint ha van egy szintakt hiba a file-ba, akkor nem ugrik át kattintásra; vagyis ha mielőtt megírtad volna az egész függvényhívást, meg szeretnéd nézni annak a kódját, akkor az nem megy...
3

UbiRepó

nevemrock · 2008. Dec. 2. (K), 18.09
Tényleg gyors de vannak furcsaságai, Ubuntu tárolókban megtalálható így egyszerű telepíteni. Jó volna ha komoly cuccost csinálnának belőle.

Ellenben az Aptana PHP kiterjesztése is figyelemre méltó, még komolyabb projektekhez is.
4

ti mit hasznaltok?

carstepPCE · 2008. Dec. 3. (Sze), 12.35
Udv,

hat en kb. 2 napja hasznalom PHP fejlesztesre, elotte is hasznaltam az 5.5-t meg XML es kis Java Programozasra es nagyon kenyelmesnek talalom a hasznalatat. Azt, hogy atfesuli az osszes fajt taskokat keresve, szerintem az osszes Eclipse alapu PHP fejlesztoeszkoz ezt csinalja, azert szoktam elmenni teazni reggelente.

Egyedul a debugger reszet nem sikerult meg megneznem, de kiindulva az Eclipses csodakbol, annal csak jobb lehet.

Mindenesetre Mac-n ez eddig a legjobb, ami hasznalhato (Nem commercialis vagy borzasztoan lassu) fejlesztoeszkoz PHP-ra.

A code folding szerintem nem zavaro, a word wrapra sem nagyon van szuksegem, mert amugy is igyekszem a 80 karakterbe beleferni es magam tordelem a kodot :-).

na megyek hasznalom is tovabb, bar ami negativumkent elojott, hogy nem tudom hol lehet sotet temaban a hatteret meg sotetebbre allitani. Jelenleg sotet szurke, de nekem a fekete jobban bejon :-)

- cs -
Sanyi
5

Utoljára a 6.1-et néztem,

laze · 2008. Dec. 5. (P), 12.11
Abban még emlékszem, valami gond volt a PHP-s kezeléssel, de sokkal jobban megtetszett, mint az Eclipse (előtte azt használtam) mert sokkal stabilabbnak, szilárdabbnak tűnik, és a modul kezelése is megbízhatóbb... Jelenleg Aptanát használok, tudom, az is eclipse, de az legalább jól össze van rakva-válogatva...